CHL:n voiton Frölundassa kokenut Casey Wellman uskoo tuovansa Kärppiin hyökkäysvoimaa − "Minulla on hyvä laukaus"

LIIGA / Haastattelu
Wellman on voittanut urallaan Frölundassa pelatessaan CHL:n mestaruuden.
Kuva © Anders Ylander/Ombrello

Luotettava kahden suunnan keskushyökkääjä. Sitä haluaa olla Kärppien keskikaistan profiilihankinta, 33-vuotias Casey Wellman

Viime kaudet Wellman on pelannut Sveitsin pääsarjassa ja KHL:ssä. Kaudella 2020−21 hän pelasi kiinalaisjoukkue Kunlun Red Starissa 31 runkosarjaottelua tehoin 5+8=13.

− Uskon myös tuovani hyökkäyspäähän osaamista. Minulla on hyvä laukaus. Haluan kuitenkin ennen kaikkea pitää huolta omasta päästämme, Wellman kuvaa.

Ouluun yhdysvaltalainen päätyi melko tavanomaista reittiä. Hänen valmentajansa etsi miehelle uutta pelipaikkaa.

− Agenttini oli kysellyt Kärpistä ja kuullut hyvää. Juttelin päävalmentaja Lauri Mikkolan kanssa puhelimessa, virkkoo oululaisten kanssa sittemmin sopimukseen päässyt Wellman.

− Se oli hyvä puhelu.

Vielä ei valmista

Wellmanin tehot harjoituskaudella antoivat odottaa itseään. Hän myös myönsi, etteivät kaikki valmistavat ottelut menneet oululaisten haluamalla tavalla.

− Etsimme vielä rooleja, mutta meidän suuntamme on oikea. Valmennuksemme on hyvällä tasolla ja joukkueessa on johtajuutta. Myös nuoret nousevat esiin, luonnehtii Wellman.

Paljon nähnyt Wellman nostaa Euroopassa viettämistään vuosista parhaaksi muistoksi kauden 2016−17, jolloin hän pelasi ruotsalaisessa Frölundassa. Joukkue voitti tuolla kaudella CHL:n mestaruuden.

− Se oli hieno hetki, Wellman toteaa.

On mahdollista ja jopa todennäköistä, että alkavalla Liiga-kaudella yleisö pääsee pitkän tauon jälkeen näkemään runkosarjakiekkoa paikan päälle. Sitä myös Wellman odottaa.

− Kannattajat ovat osa peliä. On hienoa nähdä heidän palaavan, sillä he luovat tunnelmaa. Meillä oli yksi kotipeli harjoituskaudella, jolloin yleisöä oli paikalla. Toivottavasti sama jatkuu runkosarjassa, Wellman toivoo.

» Lähetä palautetta toimitukselle