Thomas Grégoire janoaa vastuuta Lukossa täyttääkseen tähtipakki Pressin saappaat − "Robin oli tärkeä pelaaja"

LIIGA / Haastattelu
Grégoire aloittaa ensimmäisen täyden kautensa Lukossa.
Kuva © Jaakko Stenroos / All Over Press
Kullalla oli Rauman Lukolle hintansa. Kirkkaimmat tähdet vaihtoivat järjestään maisemaa, mutta Raumalle jäi myös laatupelaajia. Heistä yksi on kanadalaispuolustaja Thomas Grégoire.

Thomas Grégoire, 23, tuli Lukkoon kesken viime kauden ja otti paikkansa raumalaisten puolustuksesta. Kausi päättyi ikimuistoisiin kultajuhliin.

Kanadalaisella oli tullessaan 1+1-vuotinen sopimus Lukon kanssa ja seura päätti käyttää optionsa.

− Juttelin Kallen (urheilujohtaja Sahlstedt) kanssa ja he halusivat minut takaisin. Minäkin halusin palata Lukkoon, joten halu oli molemminpuolista. Olen iloinen siitä, suitsuttaa Grégoire.

Lukko voitti viime kaudella historiansa toisen Suomen mestaruuden vuosikymmenten odotuksen jälkeen. Tämän kauden ryhmässä on pelaajia, jotka olivat voittamassa kultaa, mutta myös uusia kasvoja, jotka vain tietävät tulleensa hallitsevan mestarin riveihin.

− Emme toitota viime kaudesta uusille jätkille. Tämä on uusi kausi, mutta käytämme tietysti mestaruusvuotta motivaattorina ja haluamme pelata hyvin alkavallakin kaudella, Grégoire selvittää.

Mestaruuteen päättynyt sesonki toi joukkueelle itseluottamusta. Kanadalaisen mukaan ryhmä tuntee toisensa nyt entistä paremmin.

− Uudet jätkätkin ovat tulleet hyvin sisään. Kaikki tulevat toimeen keskenään loistavasti, kehuu Grégoire.

Lukon takalinjoilla pelasi viime kaudella tehopuolustaja Robin Press, joka sittemmin siirtyi KHL-kaukaloihin. Grégoire tiedostaa, että alakerrassa on isot saappaat täytettävänä.

− Yritän ottaa enemmän vastuuta kiekollisena ja puolustuspelissä. Pelaamiseni ei kuitenkaan tule muuttumaan viime kaudesta. Robin oli tärkeä pelaaja joukkueelle, mutta meillä on nytkin hyvä puolustuskalusto, Grégoire linjasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle