Mestarimaalivahti Carter George vähätteli huipputorjuntaansa: "Puhun mieluummin joukkueestani"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Carter George torjui Kanadan maailmanmestariksi.
Kuva © Tiia Mahkonen
Poikien MM-kisojen parhaaksi maalivahdiksi valittiin kanadalainen Carter George. Hän torjui voittoistasti turnauksen loppuun asti, mutta ei halunnut ottaa kunniaa omista suorituksistaan.

Kanada palasi poikien maailmanmestariksi sitten vuoden 2021. Finaalissa kaatui naapurimaa Yhdysvallat maalein 6−4, ja se miellytti maalivahti Carter Georgea.

− Kultamitalin voittaminen omalle maalle tuntuu uskomattomalta. Näiden hyvien tyyppien kanssa sen tekeminen tuntuu erityiseltä, George totesi.

Yhdysvallat oli tehnyt kuudessa aiemmassa pelissään yhteensä 44 maalia, mutta Kanadaa vastaan maalit jäivät neljään. Jo välierässä yhden MM-turnauksen piste-ennätyksen rikkonut James Hagens jäi finaalissa tehoitta.

− Meillä oli pelisuunnitelma pimentää heidän hyökkäysvoimaansa. Pysyimme siinä ja pidimme heidät nollilla, George kertoi.

George pelasti toisessa erässä Hagensin yrityksen maaliviivalta mailallaan. Yksittäistä torjuntaa hän ei lähtenyt kertaamaan.

− Puhun mieluummin joukkueestani, en halua puhua siitä tilanteesta.

Tuo torjunta piti Kanadan maalin päässä Yhdysvalloista. Pelin ratkaisu nähtiin kolmannessa erässä, kun Trevor Connolly sai viisiminuuttisen ja pelirangaistuksen Ryder Ritchien päähän kohdistuneesta taklauksesta. Kanada teki ylivoiman aikana kolme maalia ja otti edun itselleen.

− Oli tieysti mukavaa, kun joukkue teki kolme maalia yhdellä ylivoimalla. Meidän ylivoimamme on tottunut onnistumaan ja oli uskomatonta lopettaa se kahden maalin johdossa. Joukkueemme kärkiosaaminen on kovaa, ja sellaisen mukana oleminen on erityistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle