Leijonien MM-kisaurakka alkaa – kahdeksan pelaajaa debytoi MM-kisoissa aikuistasolla

MAAJOUKKUE / Uutinen
Jukureissa vahvan kauden pelanneen Patrik Puistolan lisäksi seitsemän muuta pelajaa pelaavat ensimmäisen MM-ottelun aikuistasolla.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
Leijonien tämänvuotinen MM-kisaurakka käynnistyy turnauksen isäntämaan Tšekin kohtaamisella. Joukkueet kohtasivat viimeksi MM-jäillä keväällä 2021.

Leijonat kohtaa kisojen avausottelussa turnauksen isäntämaan Tšekin. Joukkueet ovat kohdanneet MM-jäillä yhteensä 23 kertaa, joista viimeisin kohtaaminen on keväältä 2021 puolivälierissä.

Tšekki on ollut Suomelle haastava vastus, sillä Leijonien voittoon on päättynyt ainoastaan seitsemän ottelua. Viimeisen 15 vuoden aikana Suomi on voittanut otteluista kevään 2021 puolivälierien lisäksi vuonna 2014 välierissä. 

Leijonien kokoonpano on jo ensimmäisistä harjoituksista lähtien hakenut yhteispeliään. Joukkueen NHL-tähdet on ripoteltu kahteen kärkiketjuun. Mikael Granlund sekä Valtteri Puustinen ovat Juha Jääskän kaverina ykkösketjussa ja Jesse Puljujärvi on MM-debytantti Oliver Kapasen johtamassa kakkosketjussa.

Kapasen lisäksi MM-debyytin saavat vyölleen Juha Jääskä, Patrik Puistola, Arttu Hyry, Rasmus Rissanen, Veli-Matti Vittasmäki, Jesper Mattila ja Vili Saarijärvi. Suomen maalille luistelee Harri Säteri

Leijonien kokoonpano turnauksen avausotteluun

1:
15 Juha Jääskä – 64 Mikael Granlund – 48 Valtteri Puustinen
3 Olli Määttä – 4 Mikko Lehtonen

2:
12 Jere Innala – 27 Oliver Kapanen – 13 Jesse Puljujärvi
2 Rasmus Rissanen – 7 Oliwer Kaski

3:
21 Patrik Puistola – 57 Arttu Hyry – 25 Pekka Jormakka
50 Juuso Riikola – 18 Vili Saarijärvi

4:
80 Saku Mäenalanen – 24 Hannes Björninen – 81 Iiro Pakarinen
38 Veli-Matti Vittasmäki – 62 Jesper Mattila

Maalilla:
29 Harri Säteri (33 Emil Larmi)

» Lähetä palautetta toimitukselle