Alex Berardinelli ja Severi Immonen Jukurien hyökkäykseen

LIIGA / Uutinen
Alex Berardinelli pelasi tehokkaan kauden Mestiksessä.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Jukurien hyökkäys saa kaksi uutta pelaajaa Pohjois-Savosta, kun kevään Mestis-mestari Alex Berardinelli sekä KalPa-kasvatti Severi Immonen siirtyvät Mikkeliin.

Alex Berardinelli oli päättyneellä kaudella Mestiksen mestaruuden voittaneen IPK:n tehokkaimpia pelaajia. Yhdysvaltalaishyökkääjä oli koko sarjan paras maalintekijä 28 osumallaan. Tehopisteitä 28-vuotias keskushyökkääjä teki kaikkiaan 53. Pudotuspeleissä hän sijoittui pistepörssissä toiseksi taottuaan 20 otteluun 21 tehopistettä.

Pennsylvanian osavaltiossa syntynyt Berardinelli pelasi ennen Eurooppaan siirtymistään neljän kauden NCAA:ssa Colorado Collegen joukkueessa sekä ECHL:ssa ja SPHL:ssa. Kauden 2022–23 Berardinelli kiekkoili Ranskan pääsarjassa Mulhousen joukkueessa.

− Alex on Suomessa vielä tuntematon nimi, mutta hän omaa vahvan yliopistotaustan ja kerännyt sieltä runsaasti kokemusta. Pelaajana hän on luisteluvoimainen ja periksiantamaton, joka ei kaihda kamppailuja. Viime kaudella hän osoitti Iisalmessa, että hän pystyy tekemään myös tulosta, ja sitä samaa odotamme häneltä myös Jukureissa, kuvaili Jukurien kehityspäällikkö Mikko Hakkarainen.

Severi Immonen on pelannut tähänastisen uransa kasvattajaseurassaan KalPassa, jonka riveissä neljän kauden aikana vyölle tuli 137 liigaottelua. Päättyneellä kaudella 23-vuotias hyökkääjä kokosi 30 otteluun tehot 1+5.

Immoselta löytyy taustaa Suomen ikäkausimaajoukkueistakin, kun maaotteluita tilille on tullut U17- U18- ja U20-ikäluokissa. Hän on voittanut myös Suomen mestaruudet sekä U18- että U20-sarjoissa.

− Severi on KalPan juniorimyllyn ja Leijonien juniorimaajoukkuepolun läpikäynyt lupaava hyökkääjä, joka on nuoresta iästään huolimatta jo kohtuullisen kokenut peluri Liigassa. Hän on työteliäs ja luisteluvoimainen pelaaja ja tulee täydentämään meidän joukkuetta mainiosti, Hakkarainen kertoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle