Naiskiekko

Naisten MM 2019 4.-14.4.2019 | Espoo

Uutiset | Tunnelmat

Uutinen

Riikka Noronen teki historiaa ja nousi Naisten Liigan kaikkien aikojen pistenaiseksi

21.10.2019 14:19
HPK:n Riikka Noronen nousi viikonloppuna rinnalle ja ohi Linda Välimäen Naisten Liigan kaikkien aikojen pistepörssin kärkeen. 25. kauttaan pääsarjatasolla pelaavalla Norosella on nyt yhteensä 705 tehopistettä.
Haastattelu

Jalkapallosta jääkiekkoon, valmentajasta pelaajaksi – Marianne Lassilan tie Naisten Liigaan on tavallisesta poikkeava

21.10.2019 11:30
Marianne Lassila pelaa ensimmäistä kauttaan Naisten Liigassa. Aiempaa kokemusta häneltä löytyy ainoastaan alemmilta sarjatasoilta Naisten Mestiksestä ja Suomi-sarjasta. 21-vuotias hyökkääjä aloitti jääkiekon pelaamisen vasta 16-vuotiaana. Tätä ennen tamperelainen pelasi jalkapalloa, kunnes toistuvat pienet lajityypilliset vammat pitivät hänet sivussa useasta pelistä. Lassila ei kuitenkaan hypännyt jäälle ensimmäistä kertaa, sillä ennen alasarjapelejä häneltä löytyy taustaa myös ringetestä ja juniorien valmennuksesta jääkiekossa.
Kuvakooste

Edes 69 torjuntaa ei riittänyt – Kiekko-Espoo kaatoi TPS:n Naisten Liigassa

20.10.2019 22:43
Edes TPS-vahti Isabella Portnoj'n huimat 69 torjuntaa eivät auttaneet turkulaisvierailijoita pisteille Espoossa sunnuntai-iltapäivänä pelatussa ottelussa Kiekko-Espoota vastaan. Kotijoukkue oli lopulta parempi luvuin 4–1, kapteeni Minttu Tuomisen iskiessä ottelussa kaksi maalia.
Kuvakooste

Kärppien naiset niukkaan voittoon Lukosta

20.10.2019 10:11
Lauantaina Oulussa pelatussa Naisten Liigan ottelussa Kärpät sai vieraakseen Rauman Lukon. Peli eteni pääosin emäntien hallinnassa eikä maalipaikoista ollut pulaa, mutta kotijoukkueen viimeistely jätti toivomisen varaa. Kokenut Kärppien kakkosketju teki kuitenkin tarvittavat maalit ja varmisti 2–1-lopputuloksella oululaisille täyden pistepotin.
Yleinen kuvakooste

Sportille kauden ensimmäinen voitto Naisten Liigassa

19.10.2019 19:47
Sport voitti TPS:n maalein 3 - 6 Kupittaalla pelatussa Naisten Liigan ottelussa. Tasaisen ottelu ratkesi kotijoukkueen synkkään toiseen erään, jonka aikana puolustuspää rakoili harmittoman oloisissa tilanteissa kahden maalin verran. TPS ponnisteli vielä kolmannessa erässä maalin päähän, mutta kiri katkesi, kun tuomaristo ohjasi Janette Jokikokon pukukopin puolelle.
Kuvakooste

Ilves täydensi voitokkaan viikonloppunsa taisteluvoitolla Kärpistä

14.10.2019 14:12
Tampereen Ilves ja Oulun Kärpät kohtasivat sunnuntaina Naisten Liigan ottelussa Tesomalla. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa voiton vienyt Kärpät johti ottelua ensimmäisen erän jälkeen, mutta tupsukorvat veivät pisteet lopulta lukemin 3−1. Ilvekselle viikonloppu oli hieno, sillä edellispäivänä tamperelaiset nappasivat voiton myös Turusta TPS:n vieraana.
Yleinen kuvakooste

Nainen miesten pelissä – Susanna Tapani vääntää nyt B-nuorten peleissä

13.10.2019 8:00
Jääkiekkoliiton sääntömuutos mahdollistaa naisille kovemmat pelit kaudella 2019-20. Susanna Tapani päätti hyödyntää tämän mahdollisuuden ja vaihtoi Naisten Liigasta B-nuorten Mestiksen karsintasarjan peleihin. Fyysisyyttä peliinsä hakeva hyökkääjä on uuden tilanteen edessä, sillä vastaan voi asettua kaksimetrisiä ja satakiloisia järkäleitä. Meno näyttää kuitenkin hyvältä.
Haastattelu

Susanna Tapani hakee kovuutta peliinsä B-nuorten Mestiksestä

13.10.2019 8:00
Naisten maajoukkueen vakiokasvo Susanna Tapani vaihtoi Naisten Liigan pelit kovempiin fyysisiin kamppailuihin B-nuorten Mestiksessä. Vaikka taitotaso ei kyseisessä sarjassa päätä huimaa, löytyy siitä Tapanin kaipaamaa fyysistä vastusta.

Kisoissa tapahtuu

Naisten MM-kisat Kamloopsissa päättyivät USA:n mestaruuteen.

Lisää lukemista

Voitto se on vahinkovoittokin
12.10.2019 17:05
Ilves voitti TPS:n Kupittaalla pelatussa Naisten Liigan ottelussa maalein 0 - 1. Ottelu oli alusta loppuun tasainen ja molemmat joukkueet tuskailivat maalinteon kanssa. Kummallakin joukkueella oli riittävästi maalipaikkoja, mutta kiekkoa ei saatu maaliin. Lopulta kiekko saatiin turkulaisten maaliin, kun kiekkoon saatiin riittävän monta pomppua ja kimmoketta.
Hyvä, parempi, Portnoj
12.10.2019 16:24
Turussa voi nähdä Naisten Liigan parhaan torjujan tittelin arvoista torjuntatyöskentelyä. TPS:n Isabella Portnoj kahmii kiekot hanskaansa, suunnilleen 50 kertaa pelissä. Helppoa, kun sen osaa.
Naisten Liigan alkusarjaa pelattu kahdeksan kierrosta ja jyvät alkavat erottumaan akanoista
1.10.2019 18:46
Ensimmäiset kahdeksan kierrosta on Naisten Liigaa pelattu ja voidaan jo alustavasti jakaa joukkueet kolmeen kastiin. K-Espoo joukkueista toistaiseksi vahvin ja kuopiolaiskaksikko juhlii pistepörssin kärjessä.
Täydellä leveydellä – TPS rullasi Lukon yli neljällä ketjulla
21.9.2019 18:25
TPS juhli kotonaan Naisten Liigan ottelun voittoa Lukosta maalein 5 - 1. Vajaalla kolmella kentällisellä peliin lähtenyt Lukko piti kotijoukkuetta pinteessä ensimmäisen erän loppupuolelle saakka, kunnes mustavalkoiset nousivat takaa ohi. Kummankin joukkueen kärkiosaaminen tuotti puolustajille vaikeuksia, mutta ottelun kannalta ratkaisevaa oli turkulaisten onnistumiset laajalla rintamalla.
Mestaruuskrapulainen Kiekko-Espoo kompuroi TPS:n vieraana, kotiinviemisiksi silti ilmaiset pisteet
14.9.2019 18:45
Kiekko-Espoo sai kotiinviemisiksi kolme pistettä Kupittaalta. Vain kolmella ketjulla paikalle saapunut ja löysästi pelannut hallitseva mestari oli paikoin jopa vaikeuksissa TPS:n hyvin liikkuvan joukkueen kanssa ja ottelu pysyi tasaisena aina kolmannen erän alkuun. Loppulukemat 2 - 6 imartelivat espoolaisvieraita, sillä joukkue olisi ollut vaikeuksissa, mikäli tuomari olisi puuttunut lukuisiin estämisiin ja maalin edessä vastustajan rusikoimisiin.
Pohjoisesta etelään, idästä länteen, hallista toiseen – Jonna Moilanen löysi uuden kodin Turusta
14.9.2019 7:30
29-vuotias Jonna Moilanen on tehnyt pitkän rupeaman naisten pääsarjatasolla ja vähän muissakin sarjoissa ennen muuttoa Turkuun. Menestystä tuli Oulun Kärppien ja Espoon Bluesin riveissä, mutta viimeiset pari kolme kautta ovat olleet maalivahdille monella tapaa vaikeita. Turkuun oululaisen toi monien asioiden summa: opinnot, työt, ystävät ja hyvä organisaatio.
Näkemys: Naisten Liigan ympärille ei tule maalailla hattaraa – Kaudenavaus oli ala-arvoisesti järjestetty
10.9.2019 9:12
Naisten liigassa on aiemmin järjestetty onnistuneita avausturnauksia. Kuopiossa viime viikonloppuna järjestetty sen sijaan oli lajille lähinnä haitaksi.
Naisten liiga jatkuu tänään - sarjanousija HIFK aloitti kauden vahvasti
8.9.2019 10:07
Naisten liigan avausturnauksen toinen päivä käynnissä. Ei suurempia yllätyksiä, mutta sarjanousija oli kovassa vireessä
Suomalaisen naiskiekkoilun sarjajärjestelmää jälleen muutettu – Mestiskarsinnasta voi nousta Suomen mestariksi
6.9.2019 20:38
Naisten liiga alkaa Kuopiossa pelattavalla avausturnauksella. Sarjajärjestelmää on jälleen hieman muutettu. Pelaajasiirtoja tapahtui kesällä runsaasti. Niitä ruodittiin yhdessä asiantuntija Jarno Tuokkolan kanssa.

Sivut