Naiskiekko

Haastattelu

Kuopiossa on osattu kiiruhtaa hitaasti - GM Jukka Koskinen odottaa mielenkiintoisia pudotuspelejä

16.2.2020 15:54
KalPan naisten joukkue on edennyt vuosi vuodelta lähemmäs terävintä kärkeä ja on nyt valmis ottamaan seuraavan askeleen. Seuran panostus tyttökiekkoiluun näkyy omavaraisuutena ja hyvät olosuhteet myös pitävät tytöt kotiseudullaan.
Uutinen

Naisleijonat marssi Euro Hockey Tourin voittoon − Ruotsi jätettiin finaalissa tylysti nollille

8.2.2020 23:36
Naisleijonat voitti Ruotsissa pelatun Euro Hockey Tourin finaaliturnauksen. Finaaliottelussa kaatui Ruotsi puhtaasti lukemin 4−0. Finaalin tehokkaimpana pelaajana kunnostautui 2+1-tehot iskenyt Michelle Karvinen.
Yleinen kuvakooste

APV lähellä yllätystä Naisten Liigassa, TPS:n ykkösketju kuitenkin liikaa alavutelaisille

2.2.2020 18:21
TPS voitti APV:n Naisten Liigan ottelussa maalein 5–4. Alemman jatkosarjan viimeinen ottelu oli kotijoukkueen kauden kannalta kuvaava, sillä hyökkäyksen onnistuessa puolustus on epäonnistunut ja toisin päin. APV hyödynsi kotijoukkueen heikot hetket ja oli jopa lähellä voittoa varsinaisella peliajalla. TPS:n ykkösketjun vire oli kuitenkin liikaa vieraille.
Artikkeli

Naisten Liigan runkosarjassa ovat ratkaisun hetket käsillä

30.1.2020 13:34
Naisten Liigassa ratkaistaan viikonloppuna puolivälieräparit. Sijat 5−8 ovat jo ratkenneet, mutta runkosarjan voitosta käydään vielä tiukkaa kamppailua.
Kuvakooste

Kuortane jälleen voittamaton Kärppien naisille

20.1.2020 12:38
Sunnuntaina pelattu Naisten Liigan ylemmän jatkosarjan ottelu ei tuonut muutosta Kärppien ja Kuortaneen keskinäiseen kädenvääntöön: pelillisestä hallinnasta huolimatta kotijoukkue Kärpät joutui nöyrtymään Kuortaneen tehtyä tarvittavat maalit. 1–2-lopputuloksen myötä joukkueiden kaikki kolme kuluvan kauden kohtaamista ovat päättyneet Kuortaneen voitonjuhliin.
Yleinen kuvakooste

HIFK voittoon TPS:stä kuumassa Naisten Liigan ottelussa

19.1.2020 18:23
HIFK voitti TPS:n maalein 1–4 Kupittaalla pelatussa Naisten Liigan ottelussa. Joukkueet painoivat päästä päähän tasaväkisesti, mutta HIFK onnistui paremmin sille tarjoutuneista maalipaikoista. Maaleilta huomion kuitenkin varasti pelin intensiteetti. Tunteet kuumenivat varsinkin ensimmäisessä erässä.
Haastattelu

Kiekko-Espoon Sami Haapanen on innoissaan Naisten Liigan kahtiajaosta – ”Jos nämä pelit eivät motivoi, niin sitten on joku vika”

7.1.2020 19:02
Naisten Liigan Kiekko-Espoon päävalmentaja Sami Haapanen ei ole huolissaan, vaikka K-Espoon joukkueen startti ylemmässä loppusarjassa ei olekaan lähtenyt aivan odotetulla tavalla liikkeelle. Pelkästään kovista peleistä muodostuvaa loppusarjaa hän pitää loistavana mahdollisuutena pelata kovia pelejä.
Kolumni

Näkemys: Riikka Sallisen pelinumeron jäädytys miesten joukkueeseen oli liian pitkälle vietyä tasa-arvoa tyylikkäästä seremoniasta huolimatta

7.1.2020 8:15
Riikka Sallisen kunnianosoitus oli tyylikäs teko JYPiltä, mutta pelinumeron vetämisestä miespelaajien rinnalle jäi puhtaan julkisuustempauksen mielikuva.

Kisoissa tapahtuu

Naisten MM-kisat Kamloopsissa päättyivät USA:n mestaruuteen.

Lisää lukemista

RoKin naiset toivat liigakiekkoilun Napapiirille − APV kaatui lukemin 5−0
6.1.2020 15:32
Mestiksen ristiinkarsinnasta ennen joulua Naisten Liigan alempaan jatkosarjaan nousseet RoKi ja APV kohtasivat Lappi Areenalla sunnuntaina. Pääsarjatason jääkiekkohistorian ensimmäisessä Rovaniemellä pelatussa ottelussa kotijoukkue oli vahvalla pelipäällä vieden ottelun voiton lukemin 5−0.
Ylisuorittaminen ajoi Vilma Vaattovaaran itsemurhan partaalle, oikealla hoidolla hän pääsi takaisin elämän iloisiin puoliin
6.1.2020 10:30
Lupaava maalivahti Vilma Vaattovaara eli unelmaansa opiskellen ja pelaten USA:n yliopistosarjassa. Vain harva tiesi, että samaan aikaan vaikeasta masennuksesta kärsivä nuori ihminen suunnitteli jopa itsemurhaa.
Sportin potku riitti voittoon TPS:stä Naisten Liigassa
5.1.2020 17:51
Sport voitti TPS:n Naisten Liigassa maalein 0–1. Kummankin joukkueen jalka painoi alusta saakka ja maalinteko takkuili, koska potku ei riittänyt takatolpalle ennättämiseen ajoissa. Ottelu ratkesi Noora Myllärin maaliin, joka syntyi maali-alueella. TPS-maalia vartioinut Riikka Oinonen oli tilanteessa voimaton Sportin vyöryessä päälle.
Näkemys: Tyttöleijonien neljäs sija oli korkein, mihin joukkueella oli mahdollisuuksia
5.1.2020 12:30
Tyttökiekon tasoerot korostuvat MM-turnauksessa. Huonosti viimeistellyt Suomi olisi voinut haastaa kärkimaita vielä kovemmin, mikäli kiekko olisi päätynyt vastustajan verkon perälle asti.
Riikka Sallisen upea ura sai arvoisensa päätöksen − paita kohosi JYP-legendojen rinnalle
4.1.2020 20:57
JYP antoi Riikka Sallisen upealle pelaajauralle arvokkaat läksiäiset ja jäädytti pelinumeron 13 Hippoksen kattoon. Ainutlaatuisen tapahtumasta teki myös se, että Sallinen on ensimmäinen naiskiekkoilija, jonka pelinumero jäädytetään tasavertaisesti mieskiekkoilijoiden rinnalle.
Turkuhallissa harvinainen kotivoitto – TPS voittoon Lukosta Naisten Liigassa
4.1.2020 16:17
TPS voitti Lukon Turkuhallissa pelatussa Naisten Liigan ottelussa maalein 5–2. Kotijoukkueen alku oli heikko, kunnes joukkue pääsi peliin sisään ensimmäisen erän lopussa. Kotijoukkueen voiton takuuna oli koko joukkueen onnistuminen aina nelosketjua myöten.
HPK:n naisten joukkue on noussut kärjen tuntumaan - Riikka Noronen: "Meillä on nuori ja nälkäinen joukkue ja kaikki vastustajat ovat voitettavissa"
4.1.2020 10:59
Viime kaudella loukkaantumisesta kärsinyt Riikka Noronen palasi takaisin Hämeenlinnaan ja johtaa nyt nuorekasta joukkuetta kohti menestystä. Konkari nauttii pelaamisesta hyvätasoisessa sarjassa urheilullisten pelaajien keskellä.
Tyttöleijonien huono viimeistely kostautui, Venäjä pääsi juhlimaan pronssimitaleja
2.1.2020 15:45
Suomi ei pystynyt puolustamaan vuoden takaista pronssia alle 18-vuotiaiden tyttöjen MM-turnauksessa. Vastustaja viimeisteli tehokkaammin ja ottelu päättyi Venäjän 6–1-voittoon.
Finaalipaikka jäi haaveeksi – hallitseva mestari Kanada kaatoi Tyttöleijonat
1.1.2020 15:49
Kanada oli liian kova vastus Tyttöleijonille. Tappio vaahterapaidoille välierässä lukemin 4-1 tarkoittaa, että Suomen osalta turnauksen viimeisessä ottelussa lähdetään metsästämään pronssisia mitaleja.

Sivut