Naiskiekko

Haastattelu

Annika Räty lopetti jääkiekon murrosiässä, mutta lajin jännitys veti uudestaan mukaan

29.5.2020 10:30
Kiuruvetisen Annika Rädyn tarina on tyypillinen etenkin pienten paikkakuntien nais- ja tyttökiekkoilijoille. Sopivan joukkueen puuttuessa rakas harrastus joudutaan lopettamaan. Uusi joukkue löytyi kuitenkin parin vuoden tauon jälkeen.
Uutinen

Petra Niemisestä SDHL:n arvokkain pelaaja

28.5.2020 13:06
Ruotsin naisten jääkiekon pääsarja, SDHL, palkitsi parhaitaan keskiviikkona. Nieminen palkittiin sarjan arvokkaimpana pelaajana.
Kolumni

Näkemys: Naiskiekolle ei jäänyt kaudesta mitään käteen − Korona ryösti vuoden työn

27.5.2020 17:25
Jääkiekko herättää suomalaisissa paljon tunteita, joita ei tänä keväänä päässyt kokemaan kukaan: ei fani, ei pelaaja. Suurimmat tappiot aiheutuivat kuitenkin naiskiekkoilijoille, joille ei jäänyt päättyneestä kaudesta mitään käteen. Miehille jäivät lohdutukseksi sentään muhkeat tilipussit.
Uutinen

RoKin naisten joukkue vahvistuu paluumuuttajalla – Aino Karppinen Rovaniemelle

18.5.2020 14:05
Kärpissä kaksi edellistä kautta kiekkoillut Aino Karppinen palaa kasvattajaseuraansa Rovaniemelle.
Uutinen

Naisleijonien Suonpää suuntaa Leksandiin

15.5.2020 14:27
Eilen Linköping-lähdöstään tiedottanut Eveliina Suonpää siirtyy toiseen SDHL-seuraan. Uusi joukkue on Leksands IF.
Uutinen

Eveliina Suonpää jättää Linköpingin tolppien välin

14.5.2020 21:34
Maajoukkuemaalivahti Eveliina Suonpää ilmoitti Instagram-päivityksessään vaihtavansa seuraa.
Uutinen

Kolmensadan maaottelun Michelle Karvinen jättää Luulajan – vihjaa jo peliuran lopettamisesta?

14.5.2020 18:56
"Luulajassa pelaaminen on ollut paras päätös, jonka olen urallani tehnyt", kirjoittaa Karvinen jäähyväisviestissään Twitterissä.
Artikkeli

Jégkorong: Mika Väärälä − Keminmaalta Keski-Euroopan kuninkaaksi

26.4.2020 10:00
Unkarissa pelataan ylikansallista naisten sarjaa, EWHL:ää. Jégkorong jututti KMH Budapestin päävalmentajana ja Unkarin maajoukkueen apuvalmentajana toimivaa Mika Väärälää, joka on luonut uransa nimenomaan naisjoukkueissa.

Kisoissa tapahtuu

Naisten MM-kisat Kamloopsissa päättyivät USA:n mestaruuteen.

Lisää lukemista

Kolmesti olympialaisissa pelannut Annina Rajahuhta lopettaa maajoukkueuransa
22.4.2020 15:29
Annina Rajahuhta, 31, lopettaa maajoukkueuransa. Kokenut hyökkääjä pelasi Naisleijonissa yhteensä kolmet olympialaiset ja neljät MM-kisat. Rajahuhdan viimeisiksi arvokisoiksi jäivät kevään 2019 MM-kotikisat Espoossa.
HPK:n päävalmentaja luottavaisin mielin tilanteesta huolimatta − "Haasteellinen kesä voi olla joko uhka tai mahdollisuus"
17.4.2020 15:40
HPK:ssa päävastuun valmentamisesta ottava Mari Saarinen lähtee luottavaisin mielin tulevaan kauteen. Vaikka poikkeuksellinen tilanne tuokin tullessaan erinäisiä haasteita niin valmentamiseen kuin elämiseen, osaa hän löytää tilanteesta myös positiivisia puolia.
Kärppien naisten joukkueessa luvassa pientä pelaajaliikehdintää
12.4.2020 23:20
Oulun Kärppien naisten liigajoukkueen päävalmentaja Janne Salmelalle jäi kauden äkkinäisestä lopetuksesta tyhjä olo. Katse on kuitenkin jo suunnattu tulevaan ja uuden joukkueen rakentaminen on käynnissä.
Näkemys: Lajilegenda Hayley Wickenheiser on kiekkoyhteisön esimerkillinen keulakuva koronaviruksen vastaisessa taistelussa
10.4.2020 11:00
Hayley Wickenheiser oli tärkeimpiä vaikuttajia siihen, että Tokion kesäolympialaiset siirtyivät vuodella eteenpäin. Tämän lisäksi kiekkolegenda tekee todella tärkeää työtä sairaanhoidon parissa raastavina aikoina.
Näkemys: Tältä se tuntuu, kun MM-kisat on yksinhuoltajaperheen vuoden kohokohta, Kanadan-reissu on ostettuna ja sitten kisat perutaan
1.4.2020 9:13
Koronapandemian vuoksi peruutettu urheilu on mieletön isku paitsi urheilijoille myös urheilunseuraajille.
Napapiirillä pelataan ensi kaudella Naisten Liigaa
30.3.2020 13:00
Rovaniemen Kiekko nousi ensimmäistä kertaa Naisten Liigaan. Vaikka liigapaikka ei auennut pelkästään pelaamalla, vaan myös isoilla päätöksillä Jääkiekkoliitossa, paikka otettiin ilolla vastaan. Tulevan kauden valmistelut ovat jo alkaneet.
Noora Rädyn piti päättää kautensa MM-kisoissa, mutta koronavirus pakotti neljän seinän sisälle - "En ole pohtinut vielä sekuntiakaan ensi kautta"
28.3.2020 22:13
Noora Rädyn kiekkokevät on ollut käänteitä täynnä. Venäjän mestaruuteen päättynyt seurajoukkuekausi sai jatkokseen pettymyksen, kun naisten MM-kisat peruttiin. Nyt Räty viettää monen muun tapaan aikaa kotioloissaan. Ensi kauteen hän ei ole vielä uhrannut ajatustakaan.
Naiskiekon noste on viemässä naisten arvokisoja merkittävien TV-tapahtumien listalle
27.3.2020 21:11
Liikenne- ja viestintäministeriö on päivittämässä yhteiskunnallisesti merkittävien tapahtumien listaa 12 vuoden tauon jälkeen. Naiskiekon arvokisat ovat yksi mahdollisesti listalle nousevista tapahtumista.
Suomalainen jääkiekkokausi on Liigaa ja Jokereita lukuun ottamatta lopetettu
13.3.2020 9:53
Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen kausi päättyi eilisiltaan.

Sivut