Naiskiekko

Haastattelu

Urheilija-apuraha on Susanna Tapanille suuri helpotus: "Tässä on pari vuotta menty aika kädestä suuhun"

1.6.2018 19:15
Menneellä olympiakaudella taloudellisesti erittäin tiukoilla ollut Susanna Tapani iloitsee tuoreesta 10 000 euron urheilija-apurahasta. Tuki auttaa jatkossa merkittävästi työn, pelaamisen ja harjoittelun kombinaatiota.
Uutinen

Olympiapronssia voittaneille Naisleijonille 10 000 euron apurahat

1.6.2018 18:25
Opetus- ja kulttuuriministeriö julkaisi 105 talvilajien urheilijalle jaettavat urheilija-apurahat. Merkittävä asia listauksessa oli Pyeongchangin olympialaisissa pronssia voittaneiden Naisleijonien 22 pelaajan nouseminen 10 000 euron apurahalle.
Uutinen

Espoossa pelataan naisten MM-kiekkoa 2019

18.5.2018 18:19
Ensi vuoden naisten MM-kisat pelataan Espoossa. Jo aiemmin Suomelle myönnetty turnaus oli ollut ilman kisakaupunkeja tähän asti.
Yleinen kuvakooste

Vierastaika piti jälleen − Kärpät voiton päässä Naisten Liigan mestaruudesta

8.4.2018 9:00
Oulun Kärpät nappasi makean vierasvoiton Tampereen Ilveksestä lauantaina Naisten Liigan kolmannessa finaaliottelussa ja siirtyi voiton päähän mestaruudesta. Joukkueiden välillä on ollut tällä kaudella todellinen vierastaika, tai kotikirous, sillä finaalisarjan lisäksi joukkueiden kohtaamisissa kauden aikana on nähty vain vierasvoittoja.
Yleinen kuvakooste

Kärpät vei kotiedun Ilvekseltä Naisten Liigan finaaliavauksessa

30.3.2018 20:06
Ilves ja Kärpät kohtasivat Naisten Liigan finaaliavauksessa Tampereen Tesomalla. Tehokkaasti maalipaikkansa hyödyntäneet oululaiset voittivat ottelun 3-1 ja veivät kotiedun mukanaan pohjoiseen. Finaalisarja jatkuu heti sunnuntaina Oulussa.
Haastattelu

Sportin naiset nousevat ensi kaudeksi pääsarjaan: "Työnteko alkaa nyt toden teolla"

28.3.2018 11:30
Vaasan Sportin Naiset tekivät tällä kaudella unelmastaan totta. Mestiksen sarjataulukon toinen paikka varmisti vaasalaisten nousun pääsarjaan myös naisten jääkiekossa.
Uutinen

Kärpät sysäsi Bluesin pronssiotteluun

25.3.2018 22:09
Kotietu oli jälleen kovaa valuuttaa viidennessä, ratkaisevassa välieräottelussa. Kärpät vei ottelun 3-2 ja ottelusarjan samoin 3-2.
Uutinen

Ilves Naisten Liigan finaaliin, Team Kuortane pelaa pronssista

24.3.2018 22:39
Blues päihitti jälleen Kärpät Espoossa, toinen finalisti ratkeaa sunnuntaina Oulussa.

Kisoissa tapahtuu

Naisten MM-kisat Kamloopsissa päättyivät USA:n mestaruuteen.

Lisää lukemista

Ilves jälleen Team Kuortanetta parempi voittomaalikilpailussa − välieräsarja lauantaina katkolla tupsukorville
23.3.2018 7:30
Ilveksen ja Team Kuortaneen tasainen välieräottelusarja tarjosi jälleen nousuja ja draamaa viimeisiin vihellyksiin asti. Kotijoukkue Ilves näytti jo vievän ottelusarjan toisen voiton varsinaisella peliajalla, mutta Team Kuortane nousi kolmen maalin takaa tasoihin kolmannen erän viimeisen minuutin alivoimamaalilla. Lopulta ottelu eteni voittomaalikilpailuun, jossa Ilves vei voiton viime lauantain tapaan, ja siirtyi ottelusarjassa 2-1-johtoon. Näin ottelusarja on katkolla tupsukorville ensi lauantaina Kuortaneella.
Suomalaiselle maalivahdille hieno kunnianosoitus - Noora Räty valittiin viikon parhaaksi jääkiekkoilijaksi maailmassa
21.3.2018 17:47
Suomen maajoukkueen vakiokasvo Noora Räty torjui sunnuntaina nollapelin huikean 66 torjunnan turvin, kun hän johdatti Kunlun Red Starin CWHL-liigan finaaliin. ESPN arvosti Rädyn esitystä ja valitsi hänet viikon parhaaksi jääkiekkoilijaksi maailmassa.
Ilvekselle makea ensimmäinen kiinnitys finaalipaikkaan − Team Kuortane taipui voittomaalikilpailussa
18.3.2018 9:00
Ilves ja Team Kuortane aloittivat Naisten Liigan välieräsarjan tiukalla kohtaamisella Tampereella. Ottelun ratkaisua haettiinkin pidemmän kaavan kautta jatkoerästä ja myöhemmin voittomaalikilpailusta. Ilves oli lopulta parempi lukemin 2-1. Tupsukorvien yksi sankareista oli ankarasti taistellut kapteeni Linda Välimäki.
HPK Naisten jääkiekkojoukkueen tulevaisuus katkolla - lentopallojoukkue eriytyy omaksi seurakseen, jääkiekko jää pois uudesta kuviosta
14.3.2018 21:50
Hämeenlinnalainen HPK Naiset -yhdistys on päättänyt eriyttää lentopallon naisten Mestaruusliigassa pelaavan joukkueensa omaksi seurakseen. Päätös tarkoittaa sitä, HPK Naisten jääkiekkojoukkueen jatko on toistaiseksi vaakalaudalla.
Kuortane teki historiaa ja marssi Naisten Liigan välieriin ensimmäistä kertaa
10.3.2018 18:56
Runkosarjassa viidenneksi sijoittunut Team Kuortane otti selkävoiton HPK:sta Naisten Liigan puolivälierissä ja marssi välieriin suoraan otteluvoitoin 3−0.
Ilves vei runkosarjan näytöstyyliin, Naisten Liigan pudotuspelit käyntiin
8.3.2018 16:32
Naisten Liigan runkosarja päättyi viime viikonloppuna Ilveksen selvään voittoon. Pudotuspelit käynnistyivät puolivälierillä tiistaina, kun Blues ja Kuortane nappasivat avausvoittonsa.
Jääkiekkoliitolla ei ole urheilujohtoa naisille, miehille on – "Ei järkeä rakentaa norsunluutornia"
27.2.2018 22:17
Naisleijonien päävalmentaja Pasi Mustonen johtaa koko suomalaista huippunaiskiekkoa, Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki johtaa vain Leijonia. Myös eri sukupuolten maajoukkuetoiminnan pelaajamäärät ovat hyvin erilaiset.
Siskokset päättivät Yhdysvaltain 20 vuoden olympiapiinan
22.2.2018 14:59
Naisten jääkiekossa olympiakulta on viimeiset neljä kertaa mennyt Kanadaan. Lamoureux´n sisarukset pitivät kuitenkin huolta siitä, että tällä kertaa olympiavoittaja oli kuitenkin Yhdysvallat.
Naisleijonat sai mitalit kaulaan - Juhlinta oli ollut rauhallista
22.2.2018 13:20
Naisleijonat voitti eilen mutta sai mitalit vasta tänään finaalin jälkeen yhdessä kultajoukkue Yhdysvaltojen ja hopealle jääneen Kanadan kanssa.

Sivut