Naiskiekko

Artikkeli

Taklaamisen oletetut vaarat naisten jääkiekossa – "Loukkaantumisriski ei ole niin iso"

24.1.2021 11:50
Taklauskieltoa naisten jääkiekossa on perusteltu loukkaantumisriskeillä. Lähempi tarkastelu ei tue väitettä, että naisten jääkiekko olisi erityisen vaarallista. Edes miesten jääkiekko ei ole poikkeuksellisen vaarallista, kun sitä verrataan muiden joukkuelajien vammariskeihin.
Uutinen

Naisten Liigassa koronatartuntoja – useita otteluita siirretty

23.1.2021 12:23
Naisten Liiga koki muutoksia otteluohjelmaan positiivisten koronavirustartuntojen vuoksi. Pelaajia on asetettu karanteeniin kolmesta joukkueesta.
Kolumni

Ei tullut "Suomen ESPN:ää", vaan jotain enemmän – suomalainen jääkiekkojournalismi on muuttunut Jatkoajan mukana

22.1.2021 15:15
Jatkoaika halusi alkujaan olla Suomen kiekkofanien ykkössivusto, faneilta faneille. Se ei lopulta edes riittänyt. Suomalainen urheilujournalismi on muuttunut valtavasti kahdessa vuosikymmenessä, ja Jatkoaika on ollut olennainen osa murrosta. Haluamme olla sitä jatkossakin.
Artikkeli

Holhousta ja naisten kehojen hallintaa – "Naisten jääkiekosta annettu kuva vaihtoehtona miesten jääkiekolle on vääristynyt"

17.1.2021 12:25
Naisten jääkiekko on haluttu brändätä toisenlaiseksi kuin miesten jääkiekko, halusivat sitä pelaavat naiset sitä tai eivät. Kolme vuosikymmentä voimassa ollut taklauskielto ei heijastellut pelaajien tahtoa. Naispelaajia ei kuunneltu eikä vieläkään kuunnella, sillä heidän näkemyksensä haastavat vallitsevat käsitykset miehuudesta ja naiseudesta.
Artikkeli

Naispelaajat päättäjien pelinappuloina lajihistorian käännekohdassa – "IIHF:n ja CAHA:n puheenjohtajat halusivat lepytellä Samaranchia"

17.1.2021 11:55
Naiset pelasivat fyysistä jääkiekkoa vuoteen 1990 saakka, kunnes nykymuotoinen taklauskielto tuli voimaan. Harva tietää, miten kielto junailtiin läpi enemmistön tahdon vastaisesti manipuloimalla voimassa olleita sääntöjä ensimmäisissä naisten MM-kilpailuissa.
Kuvakooste

TPS jäi nollille Kiekko-Espoota vastaan

16.1.2021 17:52
Kiekko-Espoo voitti TPS:n maalein 0–5 Naisten Liigan ylemmän jatkosarjan ottelussa. Turkulaiset saivat riittävästi maalipaikkoja läpi ottelun, mutta viimeistely meni näpräämiseksi. Espoolaisvieraat puolestaan käyttivät sille tarjoutuneet maalipaikat riittävällä tehokkuudella.
Kuvakooste

Ilves puolusti voittoon TPS:stä

10.1.2021 18:35
Ilves voitti TPS:n vähämaalisessa Naisten Liigan ylemmän jatkosarjan ottelussa 1–2. Kotijoukkue TPS hallitsi peliä kiekollisesti, mutta Ilveksen tiivis viisikko esti ketjukoostumuksia testailleiden turkulaisten maaliaikeet tehokkaasti. Ilves hyödynsi kotijoukkueen virheet riittävällä tehokkuudella.
Haastattelu

Noora Tonteri uskoo JYPin nousevan takaisin Naisten Liigaan − "Näytämme, ettei vuosien kova työ ole mennyt hukkaan"

8.1.2021 14:55
JYP lähti ainoana joukkueena Naisten Mestiksestä tavoittelemaan liigapaikkaa. Joukkue on sen eteen paiskinut töitä jo vuosia ja nyt on aika saavuttaa ansaittu palkkio. Maalivahti Noora Tonteri on jo pitkään torjunut jyväskyläläisten maalilla ja hänen täytyy edelleen yltää parhaimpaansa.

Kisoissa tapahtuu

Naisten MM-kisat Kamloopsissa päättyivät USA:n mestaruuteen.

Lisää lukemista

TPS etsii vielä parastaan Naisten Liigassa – "Ihan parhaimpaamme emme vielä kyenneet kovinkaan monessa pelissä syksyllä"
8.1.2021 13:25
TPS selvitti tiensä Naisten Liigan ylempään jatkosarjaan ja pääsee siten kehittämään peliään rauhassa pudotuspelejä varten. Joukkue näytti muille, miten selvitään tiukoista tilanteista, mutta TPS-valmennus näkee, että parantamisen varaa riittää vielä. Pelaajat ovat tyytyväisiä siihen, että ratkaisijoita löytyy ja usko omaan tekemiseen on vankka.
Ilveksen Jenna Suokko jakaa kiitosta − "Linda on meidän joukkueelle paras mahdollinen valmentaja"
5.1.2021 14:55
Naisten Liigan syksyn positiivinen yllättäjä on Tampereen Ilves, joka ei ennakkokaavailuita kumarrellut, vaan nappasi paikan kuuden parhaan joukkoon. Joukkueen tehohyökkääjä Jenna Suokko kertoo menestyksen olevan motivoituneen uuden valmentajan sekä entisen pelikaverin, Linda Leppäsen, ansiota.
Mika Väärälän mukaan naiskiekkovalmennus ei ole vielä tarpeeksi arvostettua − "Se ei välttämättä näytä CV:ssä houkuttelevalta"
5.1.2021 12:00
Mika Väärälä ajautui naiskiekon valmentajaksi hiukan sattuman kautta ja ura on kestänyt jo 11 kautta. Valmentajalle itselleen pelaajien sukupuolella ei ole väliä, sillä peli ja työtehtävät ovat samat. Naiskiekkoilun parissa työskenteleminen ei kuitenkaan nauti hänen mielestään riittävää arvostusta.
Sportin Naisten kausi jatkuu alemmassa jatkosarjassa: "Nyt ei ole muuta kuin voitettavaa"
29.12.2020 18:30
Vaasassa kausi jatkuu vuoden vaihteen jälkeen alemmassa jatkosarjassa. Joukkueen tehokkain pistenikkari Susanna Viitala kertaa kulunutta kautta ja odottaa innolla tulevia kamppailuja.
Sofianna Sundelin lähtee luottavaisena metsästämään pudotuspelipaikkaa – avuksi pyydettiin joulupukilta nyrkkeilyvälineet
29.12.2020 16:57
Kuortaneen joukkueessa kävi melkoisen iso pelaajavaihdos kesällä, eikä se ollut näkymättä joukkueen alkukauden otteissa. Hyökkääjä Sofianna Sundelin kuitenkin muistuttaa kaiken olevan vielä mahdollista, mikäli joukkue vain pystyy parantamaan peliä. Apua hän pyysi, ja myös sai, nimittäin joulupukilta.
Naisten Liigan kuusi parasta joukkuetta hakee asetelmia pudotuspeleihin
23.12.2020 14:00
Naisten Liiga jatkuu tammikuussa kahden jatkosarjan voimin. Ylemmässä jatkosarjassa kuusi joukkuetta kohtaa toisensa kaksinkertaisessa sarjassa hakien asetelmia pudotuspelejä varten.
Naisten Liigan alemmassa jatkosarjassa käydään kiivas taisto pudotuspelipaikoista
21.12.2020 8:30
Vuoden vaihtuessa päästään jatkamaan Naisten Liigaa. Kuusi joukkuetta kohtaa toisensa alemmassa jatkosarjassa ja kaksi parasta pääsee mukaan pudotuspeleihin.
Saara Niemi odottaa mielenkiintoista kevättä − HIFK jopa etuoikeutetussa asemassa
21.12.2020 7:30
HIFK:n naisten joukkue lähtee hyvistä asemista kevään peleihin. Päävalmentaja Saara Niemi on joukkueeseen tyytyväinen ja nauttii arjen tekemisestä myös koronarajoitusten aikana.
Menestys Turussa palautti lopettamista vakavasti harkinneen Janina Enströmin peli-ilon: ” Tämä on ollut ihan high lifea”
19.12.2020 9:02
Janina Enström oli jo aikeissa ripustaa hokkarit naulaan seitsemän pääsarjakauden jälkeen. Puolustaja väsyi kamppailemaan sarjapaikasta kaudesta toiseen, mutta Turussa koetut onnistumiset ovat palauttaneet hänen peli-ilonsa. Nyt hänen on vaikea olla hymyilemättä haastattelun aikana, vaikka täyttä päivää puurtavan pelaajan arki onkin tiukkaa.

Sivut