Naiskiekko

Kuvakooste

Lukko kampesi väkevästi Ilvestä vastaan Naisten Liigan kamppailussa

8.12.2022 14:27
Rauman Lukko ei suostunut myymään nahkaansa halvalla Tesoman keskiviikkoillassa. Vierailija painoi päälle hyvällä vauhdilla, ja Ilveksellä oli täysi työ saada pidettyä pisteet kotihallissaan. Tilanteet herättivät kipinöintiä niin kentällä kuin vaihtoaitioissakin. Lopputulos oli kenties yllättävänkin selvänumeroinen 4−0-kotivoitto.
Haastattelu

Naisten Liigan nuorin pelaaja Senja Siivonen pyrkii pelaamaan järkevää lätkää − "Karvauspelaaminen ja sijoittuminen ovat vahvuuksiani"

8.12.2022 7:30
14-vuotias Siivonen tietää, millainen pelaaja on ja missä hänen on vielä erityisesti kehityttävä. Pukukoppipaikka Lukon kapteenin vieressä auttaa nuorta lahjakkuutta sekä kehittymään että viihtymään. Siivonen paljastaa Maija Kosken olevan innokas äänenkäyttäjä.
Uutinen

Kiekko-Espoo tyrmäsi HIFK:n Naisten Liigassa, Ilves selvitti Lukon tarjoaman haasteen − "Olisi pitänyt olla heti valmis siihen, että sieltä tullaan kovaa"

7.12.2022 21:37
Keskiviikon kaksi ottelua tarjosivat mielenkiintoisia käänteitä, sillä kauden aikana kahdesta pääkaupunkiseudun joukkueesta köykäisemmin pelannut sarjakolmonen Kiekko-Espoo latoi tylyt lukemat taululle HIFK:ta vastaan. Lukko tarjosi Ilvekselle kovan kapinan.
Podcast

Lapa jäähän: "Onneksi itsellä on sellainen tilanne, että töissä on joustoa", vieraana Helen Puputti

7.12.2022 6:00
Tuoreessa Lapa jäähän -podcastin jaksossa puhutaan työn ja huippukiekon yhdistämisestä. Naisten Liigassa pelaajille ei makseta palkkaa, joten valtaosa käy pelaamisen ohessa töissä tai opiskelee. Omasta tilanteestaan kertomassa on Ilveksen Helen Puputti.
Uutinen

HPK:n Júlia Matejková esitteli nerokkuuttaan viimeisellä minuutilla, vaikeaa kautta pelaava RoKi päihitti Kärpät − "Kenties tästä alkavat paremmat ajat"

6.12.2022 19:50
Naisten Liigassa viiletettiin kaukalossa itsenäisyyspäivästä huolimatta. Otteluissa riitti vauhtia ja pelaajat pistivät parastaan joukkueidensa eteen. KalPa jatkoi voittamattomana. Yllätyksiä ja draamaakin kierrokselle mahtui. Júlia Matejková käänsi tiukan ottelun TPS:ää vastaan HPK:n eduksi.
Haastattelu

Itsenäisyyspäivä, joukkuekaverin synttärijuhla ja nollapeli Aino Laitiselle − nuori veskari oppii KalPan konkareilta ja panostaa koulutukseen

6.12.2022 18:57
20-vuotias Laitinen on nuorin Naisten Liigan mestarisuosikki KalPan maalivahdeista. Itsenäisyyspäivänä hän torjui nollapelillään kuopiolaisille voiton Kuortaneesta. Ohjelmassa oli myös maalivahtikollegan syntymäpäiväkemut. Nuori veskari kertoi tämän hetken tilanteestaan naiskiekkoilijana.
Kolumni

Pohjois-Amerikan täydennykset näyttävät Naisleijonien suunnan − nyt on aika mitata laatua

5.12.2022 14:55
Tuoreesta oukkueesta löytyy maalintekovoimaa, joten edellisen EHT:n pelillisten solmujen on oiettava. Pohjois-Amerikasta mukaan tulevat pelaajat auttavat tavoitteen täyttämisessä.
Uutinen

Päävalmentaja Toivola valotti Susanna Tapanin ja Michelle Karvisen tilannetta − "Ovia ei ole suljettu"

5.12.2022 13:21
Naisleijonien päävalmentaja Juuso Toivola kertoi Jatkoajalle, että keneltäkään ei ole suljettu maajoukkueen ovia. Ennen kevään MM-kisoja Suomi pelaa joulukuun lisäksi vielä helmikuussa yhdessä EHT-turnauksessa.

Kisoissa tapahtuu

Naisten MM-kisat Kamloopsissa päättyivät USA:n mestaruuteen.

Lisää lukemista

Tyttöleijonat valmistautuu kuukauden päässä odottaviin MM-kisoihin − tässä joukkue joulukuun peleihin
5.12.2022 12:24
Tyttöleijonien MM-kisaurakka odottaa jo aivan kulman takana. Alle 18-vuotiaista pelaajista koostuva ryhmä pelaa joulukuussa valmistavan turnauksen kotimaan maisemisssa.
Naisleijonat vahvalla ryhmällä joulukuun EHT-turnaukseen, Yhdysvaltojen yliopistoista pelaajia mukaan
5.12.2022 12:14
Naisleijonat pelaa joulukuussa EHT-turnauksen Ruotsissa. Valittu joukkue saa vahvistuksia Pohjois-Amerikasta. Mukana on myös nuoria, jo marraskuussa sinivalkoisissa väreissä esiintyneitä pelaajia.
Kolme näkövinkkeliä Naisten Liigan tiukkaan loppurutistukseen: "Jaloissa on virtaa jäljellä tehdä töitä molempiin suuntiin"
5.12.2022 7:30
Naisten Liigassa alkaa viimeinen viikko ennen pitkää taukoa. Sarja jatkuu vasta tammikuun puolenvälin jälkeen, sillä joulun ja uudenvuoden jälkeen edessä ovat N18-ikäluokan MM-kisat. Sarjataulukon perusteella eri lähtökohdista tilannetta tarkastelevien joukkueiden pelaajat ennakoivat tulevia kamppailuja.
Mestarisuosikiksi Naisten Liigassa noussut KalPa jatkoi voittokulkuaan Turussa
4.12.2022 18:40
KalPa otti runsasmaalisen voiton TPS:stä ja jatkoi voittokulkuaan Naisten Liigassa. Usean pelaajan loukkaantumisesta kärsinyt kotijoukkue TPS piti keltapaitaiset vieraat poissa maalinteosta ensimmäissä erässä, mutta lopputulos 2–10 ei jättänyt jossiteltavaa joukkueiden paremmuudesta.
HIFK päihitti Kuortaneen trillerissä, Karolína Erbanová ratkaisi dramaattisen ottelun HPK:lle − "Alun maalit olivat epäonnisia kannaltamme"
4.12.2022 17:06
Naisten Liigan sunnuntaikierros tarjosi tuhdin annoksen draamaa. Sarjalle ominaisesti monessa ottelussa mätettiin maaleja, mutta Oulussa ja Helsingissä nähtiin hurjat jännitysnäytelmät.
Seuraa näitä: Naisten Liigan runkosarjahuipennuksena täysin tasapäinen kotietujahti, superseuran hampaisiin jäävää ei käy kateeksi
4.12.2022 8:00
Naisten Liigan runkosarjaa on jäljellä viimeinen kolmannes. Kovinta taistoa käydään sarjan kärkipaikasta kahden seuran kesken, sekä kärkisijojen perässä kotietutaistoa 4-5 seuran kesken.
Elisa Holopainen ratkaisi oikea-aikaisuudellaan Naisten Liigan kärkikamppailun − "Osasin aavistaa, että voisi olla syötönkatkon paikka"
3.12.2022 20:50
Elisa Holopainen nousi tasaisen kärkikamppailun ratkaisijaksi kahdella osumallaan. Virheet ja pomppukiekot toivat mausteensa kentälle, kun HIFK ja KalPa mittasivat toistensa vireen Naisten Liigassa.
Susanna Viitala johdatti TPS:n voittoon, Ilves haki pisteet Oulusta Oona Havanan huippupelistä huolimatta − "Olihan meillä paikkoja, mutta tämä on maalintekopeli"
3.12.2022 18:07
Naisten Liigassa koettiin viiden ottelun edestä energisiä kamppailuja. TPS:n Viitala ja HPK:n Seikkula iskivät hattutemput, Ilveksen Puputti ja Kärppien Havana johtivat joukkojaan vahvasti. Espoossa vastakkain olivat maajoukkueesta tutut maalivahdit.
Susanna Viitala taiteili hattutempun Lukon verkkoon
3.12.2022 15:44
TPS voitti Lukon Kupittaalla pelatussa Naisten Liigan ottelussa maalein 4–1. Lukko pääsi ensimmäisellä erätauolle 0–1 johdossa, mutta TPS kiri takaa ohi toisen erän aikana, useista jäähyistä huolimatta. Turkulaisista kovimmassa iskussa oli Susanna Viitala, joka iski kolme maalia raumalaisten verkkoon.

Sivut