Nuori kärppätähti Oona Havana suuntaa Vermontin yliopistoon − "Olen tottunut yhdistämään opiskelun ja treenaamisen"

Naisten Liiga, Muut Sarjat / Uutinen
Oona Havana jättää Kärpät taakseen.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Koko viime kauden loukkaantumisen takia pelaamatta ollut lupaava hyökkääjä Oona Havana edustaa jatkossa Vermontin yliopiston joukkuetta.

Kärpissä Naisten Liigassa edukseen esiintynyt ja Tyttöleijonissa MM-pronssia muutama vuosi sitten voittanut hyökkääjälupaus Oona Havana, 19 siirtyy ensi kaudeksi Yhdysvaltojen yliopistosarjaan ja pelaa jatkossa Vermontin yliopiston joukkueessa.

− Vähän aina on ollut tavoitteena tai unelmana, että pääsisin pelaamaan yliopistosarjaa Yhdysvaltoihin. Ajatus selkeytyi 2022 tyttöjen kisojen jälkeen, kun yliopistoista tuli yhteydenottoja. Ja sitten saman vuoden syksyllä tein lopullisen päätöksen yliopiston suhteen, Havana virkkoo Jatkoajalle.

Vermontin yliopistojoukkue ei ole vielä tiedottanut Havanan liittymisestä ryhmään, eikä Kärpät ole noteerannut hänen lähtöä julkisesti. Naisleijonien kesän kahdesta leiritapahtumasta ensimmäisessä Havana oli merkattu vielä Kärppien pelaajaksi, mutta toisessa tapahtumassa seuratieto vei Vermontiin. Nuori tähti kertoi aikeistaan kuitenkin jo Jatkoajan haastattelussa syksyllä 2022. Nyt tavoite toteutuu.

Havana ei pelannut viime kaudella otteluakaan loukkaantumisen takia. Toissa kaudella Havana paukutti oululaisjoukkueelle 36 runkosarjaottelussa 23+13=36 pistettä. Hän esiintyi kauden aikana myös 20 aikuisten maajoukkuekamppailussa ja pääsi myös Naisleijonien MM-ryhmään.

− Odotan jo innolla lähtöä, ja kiva päästä pelaamaan uudessa maassa ja eri sarjassa. Täällä (Kärpissä) olen tottunut yhdistämään opiskelun ja treenaamisen. Sama arki jatkuu sielläkin, vaikka ympäristö ja kieli vaihtuvat. Siellä on varmasti loistavat olosuhteet. On myös kiva tutustua uusiin joukkue- ja opiskelukavereihin, Havana intoilee.

Kaikkiaan Turussa syntynyt oikealta laukova, 171-senttinen hyökkääjä on pelannnut Naisten Liigassa neljän kautensa aikana 86 ottelua ja tehnyt niissä 47+32=79 pistettä.

» Lähetä palautetta toimitukselle