Kolumni

VÄRITYSKIRJA: Pasilan nainen ja maailman paras varaykkösmaalivahti

23.1.2022 10:00
Meno suomalaisessa jääkiekossa on tällä viikolla ollut kuin yleisessä saunassa. On siis puhuttu pääosin naisista. Saipa suomalainen jääkiekkokeskustelu uuden uudissanankin, joka on varaykkösmaalivahti.
LuetuimmatUusimmat

Kaikki uusin sisältö

Uutinen

Alle 18-vuotiaiden MM-kisojen parhaana pelaajana palkittu Nelli Laitinen siirtyy ensi kaudeksi NCAA-joukkue Minnesota Gophersin riveihin

18.1.2022 15:18
Keväällä 2020 alle 18-vuotiaiden MM-kisojen parhaaksi pelaajaksi valittu puolustaja Nelli Laitinen jatkaa uraansa ensi kaudella NCAA-joukkue Minnesota Gophersin riveissä. Laitisesta tulee historian kolmas suomalainen Gophersin joukkueessa.
Kuvakooste

Erica Jaskari torjui TPS:lle voiton Kärpistä

15.1.2022 21:30
TPS voitti Kärpät Kupittaalla pelatussa Naisten Liigan ottelussa maalein 2–1. Oululaiset karkasivat maalintekoon ensimmäisen erän päätteeksi. TPS nousi kuitenkin tasoihin ja lopulta takaa ohi. Toisen erän kaksi maalia riitti tällä kertaa voittoon, sillä Kärppien hyökkääjät eivät enää onnistuneet laukomaan kiekkoa toistamiseen TPS-vahti Erica Jaskarin selän taakse.
Haastattelu

APV:n pelaaja-valmentaja Noora Mäkiranta tuntee fläppitaulun ja ryhmädynamiikan salat − "Olemme miettineet tarkkaan peluutussysteemit ja mitä jos -tilanteet"

12.1.2022 10:30
Noora Mäkiranta on Naisten Liigan alempaan jatkosarjaan valmistautuvan APV:n pelaaja-valmentaja, joka tuo omalla panoksellaan ryhmään näkökulmaa ja osaamista muun muassa psyykkisen valmennuksen pelikentältä.
Haastattelu

Hyvään ilmapiiriin luottava APV lähtee Naisten Liigan alempaan jatkosarjaan yllättämään − "Olemme Liigaa pelanneille joukkueille vieras joukkue"

11.1.2022 17:29
APV nousi Naisten Mestiksestä kohti unelmaa ja Naisten Liigan alempaan jatkosarjaan. Alavutelaisilla on kevään aikana mahdollisuus näyttää, mihin pitkäjänteisellä hyvällä työllä voi yltää.
Kuvakooste
TPS aloitti vahvasti, Kuortaneelle toinen perättäinen tappio ylemmässä jatkosarjassa
9.1.2022 18:56
TPS voitti Team Kuortaneen Kupittaalla pelatussa Naisten Liigan ylemmän jatkosarjan ottelussa maalein 6–4. Eilen kotonaan Kärpille 0–5 hävinnyt Kuortane oli vaikeuksissa myös Turussa, sillä TPS oli sitä edellä kaikilla pelin osa-alueilla. Kotijoukkueen tehoista vastasivat ykkösketjun kärkinimet ja alkusarjassa vähille maaleille jäänyt Uche Udeh, joka heilutti verkko tällä kertaa kolmeen otteeseen.
Haastattelu
Linnea Melotindos palasi Minnesotasta Tampereelle – ”Haluan saada peli-identiteettini takaisin”
9.1.2022 10:38
Puolitoista kautta pienessä roolissa Yhdysvaltojen NCAA-yliopistosarjassa riitti 21-vuotiaalle Linnea Melotindokselle. Hän halusi palata juurilleen Tampereelle, mistä kiekkoilu hänen kohdallaan on alkanutkin. Tarkoitus on löytää oma peli-identiteetti ja palata takaisin maajoukkueeseen.
Artikkeli
Kiekko-Espoon voittoputken jatkuminen on todennäköistä Naisten Liigan ylemmässä jatkosarjassa
7.1.2022 10:00
Naisten Liigan alkusarja on pelattu ja kuusi joukkuetta jatkaa ylempään jatkosarjaan. Nämä joukkueet ovat automaattisesti pudotuspeleissä, joten jatkosarjassa onkin mahdollista kokeilla uusien temppujen toimivuutta.
Haastattelu
KalPa Naisten tavoite päästä pudotuspeleihin on pienestä kiinni – ”Savolaisen naatiskelun tilalle on saatava suoraviivaisuutta”
6.1.2022 16:30
Kahtena edellisenä kautena Naisten Liigan finaalipaikan lunastanut KalPa joutuu tänä keväänä hakemaan vauhtia pudotuspeleihin alemman jatkosarjan kautta. Pelaajamenetykset sekä erittäin rikkonainen syksy olivat pääsyy heikosti menneeseen alkusarjaan. Päävalmentaja Marjo Voutilainen mukaan syytä huoleen ei kuitenkaan ole.
Uutinen
Kiekko-Espoon ja HIFK:n naisten liigajoukkueiden pelit jatkuvat vasta olympialaisten jälkeen
6.1.2022 15:00
Kiekko-Espoo teki ratkaisun ensimmäisten vastustajiensa HIFK:n ja TPS:n kanssa. Myöskään HIFK ei pelaa ennen Pekingin kisoja. Syynä ottelusiirtoihin on huonontunut koronatilanne ja potentiaalisten olympiaturnaukseen valittavien pelaajien tartuntariskin minimointi.
Artikkeli
Kaikki kiekkosiskoista: Naisten Liigan alkusarja paketissa, SDHL:n suomalaisedustus liekeissä ja Tyttöleijonien saama ikävä joululahja
6.1.2022 9:00
On taas se aika kuukaudesta... Naisten Liigan jatkosarjojen joukkueet ovat selvillä. Mestiksestä mukaan nousivat APV ja Lukko. Ruotsissa Luulajan joukkueen suomalaisedustus valloittaa pistepörssiä. Tyttöleijonien MM-kisat peruttiin toista vuotta perättäin.
Artikkeli
Viime kauden hopeajoukkue havittelee paikkaa Naisten Liigan pudotuspeleihin
5.1.2022 10:00
Alemmassa jatkosarjassa nähdään viime kauden hopeamitalistit, jotka nyt taistelevat paikasta pudotuspeleihin. Maalitehottomuus on vaivannut lähes kaikkia jatkosarjan joukkueita, toivottavasti muutos on tapahtunut joulutauon aikana.
Jatkoerä
Jatkoerä 12/2021 – Valtteri Filppula: Tuhannen NHL-taiston katse
1.1.2022 12:14
Jatkoaika tapasi Valtteri Filppulan Sveitsissä, jossa yli tuhannen NHL-pelin ja kolmen Stanley Cup -finaalisarjan konkari hakee uutta maustetta upealle uralleen. Mutta kruunautuuko hyökkääjän ura vielä olympiakomennuksella?
Uutinen
Tyttöleijonat lähetti IIHF:lle vaatimuksen U18-kisojen järjestämisestä − "Ansaitsemme samanlaisen panostuksen kuin miehet ja pojat"
28.12.2021 15:48
Naisten U18-maajoukkue vaatii ikäluokan MM-kisojen järjestämistä alkuperäisten suunnitelmien peruuntumisesta huolimatta.
Haastattelu
Naisleijonien tuleva päävalmentaja Juuso Toivola toivoo RoKista Lapin lippulaivaa − "Juha Junnon Kärpät teki sitä aikanaan hyvin"
12.12.2021 13:46
Juuso Toivola tuntee suomalaisen tyttö- ja naiskiekkoilun todella hyvin. Kokenut kiekkomies nousee Naisleijonien päävalmentajaksi olympiaturnauksen jälkeen. Hän kertoo haastattelussa ajatuksiaan maajoukkueen suunnasta ja tunnelmistaan ennen Pekingin kisoja.
Haastattelu
Kiekko-Espoon Minttu Tuominen kertoi hämmennyksestä alkusarjahuipennuksen ympärillä − "HIFK:n pelaajat vielä tänä aamuna olleet siinä tiedossa, että ajelevat perjantaina illalla Kirkkonummelle"
9.12.2021 20:56
HIFK:n ja Kiekko-Espoon välinen Naisten Liigan huippukamppailu joutui siirtelysaagan kohteeksi ja lopulta pelipaikaksi valikoitui viime hetkellä helsinkiläisten kotimiljöön Pirkkolan kakkoshalli. Kiekko-Espoon kapteeni Minttu Tuominen kertoi ajatuksiaan tilanteesta.
Kolumni
Naisten Liigan huippuottelun pelipaikkafarssi osoittaa Jääkiekkoliiton pelisilmättömyyden ja todelliset prioriteetit
9.12.2021 18:57
Jääkiekkoliiton pitäisi nostaa Naisten Liigaa esiin tärkeissä hetkissä sen piilottamisen sijaan. Poikkeustilanteet antavat mahdollisuuden neuvotella ja käyttää pelisilmää. Naispelaajat ansaitsevat parempaa kuin mitä he tällä hetkellä saavat.