Timanttikuva

Selkä seinää vasten

22.1.2023 19:31
Ilveksen kakkosvahti Neea Pohjamo oli selkä seinää vasten Naisten Liigan ottelussa TPS:ää vastaan joukkueen ykkösvahti Melisa Mörösen luisteltua pois maaliltaan kivuliaan näköisenä. Vastaavasti päävalmentaja Marjo Voutilaista tuuraamaan päätynyt apuvalmentaja Reetu Kulhua valoi uskoa suojattiinsa hankalassa paikassa.
LuetuimmatUusimmat

Kaikki uusin sisältö

Kuvakooste

Ilves koki kovia Turussa: jopa maalivahti Melisa Mörönen joutui jättämään pelin kesken

22.1.2023 19:22
TPS voitti kotonaan Naisten Liigan ottelussa Ilveksen maalein 5–2. Edellisen joukkueiden välisen kohtaamisen voittanut Ilves oli kovilla Turussa, sillä tappion lisäksi useampi pelaaja joutui jättämään pelin kesken.
Uutinen

HIFK rellesti jälleen hurjat lukemat taululle, HPK toisti kovan temppunsa kaatamalla sarjakärjen − "Alkuun KalPa tuli tosi lujaa päälle ja olimme vähän nukuksissa"

22.1.2023 17:13
Naisten Liigan sunnuntaikierroksella HPK jatkoi loisto-otteitaan kukistamalla KalPan jo toistamiseen tällä kaudella. TPS:n ja Ilveksen välillä osat vaihtuivat, mutta Lukko piti pintansa tuplapeliviikonlopussa. HIFK murskasi jälleen vastustajansa.
Haastattelu

Linnea Melotindos palasi alaraajavamman jäljiltä tositoimiin huilattuaan yli puolet runkosarjasta − "Pitää nauttia joka hetkestä, kun saa olla jäällä"

22.1.2023 8:30
Ilveksen Linnea Melotindos pelasi edellisen kerran lokakuun alussa. Hän suhtautui maltillisesti otteisiinsa paluuottelussaan, mutta tulevia matseja hyökkääjä odottaa jo innolla.
Uutinen

KalPa nousi hiuksenhienosti voittoon ohi Kiekko-Espoon, Ilves murisi TPS:n kumoon jatkoajalla − "Huomenna näytämme, että olemme parempi joukkue"

21.1.2023 18:27
Naisten Liigan tauoltapaluukierroksella nähtiin muutama tiukempi mittelö, mutta myös yksi lauantailöyly. Ilves ja TPS kohtasivat peräkkäisten matsien avausosassa, kuten myös RoKi ja Lukko.
Artikkeli
Seuraa näitä: Naisten Liigan pudotuspelijahdin tärpit
21.1.2023 14:10
Lauantaina jatkuvan Naisten Liigan viimeinen neljännes huipentuu taistoon kotiedusta. HPK otti ennen taukoa itselleen paalupaikan, mutta hieman muita vaikeampi loppuohjelma pitää pelin avoimena. Runkosarjan ykköspaikka näyttää menevän KalPalle, mutta keskinäiset ottelut roikuttavat vielä HIFK:ta mukana.
Haastattelu
Ilves panostaa Marjo Voutilaisen alaisuudessa kiekollisuuteen ja ylivoimapeliin − "Jos vastustaja alkaa pelata jotain tiettyä pois, pystymme reagoimaan siihen"
21.1.2023 10:00
Naisten Liiga palaa pitkältä pelitauoltaan tammikuun 21. päivä. Ilveksen päävalmentaja Marjo Voutilainen odottaa, että hänen joukkueensa peli paranee entisestään ja otteista tulee tasaisempia keväällä.
Podcast
Lapa jäähän: "On ollut hieno matka 2020-kisoista tähän pisteeseen", vieraana Pauliina Salonen
18.1.2023 6:00
Tuoreessa Lapa jäähän -podcastin jaksossa käydään läpi päättyneitä tyttöjen MM-kisoja turnauksen tähdistökentälliseen valitun Pauliina Salosen kanssa. Lisäksi käsittelyssä on Naisten Liigan pian jatkuva kausi.
Artikkeli
Entiset tyttöleijonat matkasivat Östersundiin kannustamaan pelikavereitaan − "Meille tämä oli niin hieno kokemus, että on upeaa nähdä muidenkin pääsevän kokemaan saman"
17.1.2023 7:30
Edellisissä tyttöjen MM-kisoissa pronssimitaleita juhlinut nelikko hyppäsi autoon ja matkusti Östersundiin seuraamaan, miten tämän vuoden joukkue pärjäsi ikäluokan huippuja vastaan.
Haastattelu
Barbora Juřičková antoi varoituksen Tšekin ykkösvitjasta ja nuoresta tähdestä − "Adéla pelasi jo naisten MM-kisoissakin"
7.1.2023 11:30
Naisten Liigan HPK:ssa kiekkoileva Juříčková, 17, valmistautuu uransa toisiin tyttöjen MM-kisoihin. Hyökkääjä uskoo Tšekin mahdollisuuksiin ja nostaa esiin joukkueen ykkösketjun sekä erityisesti sen nuoren tähtipelaajan Adéla Šapovalivován.
Podcast
Lapa jäähän: Tyttöleijonien MM-joukkue syynissä − "Löytyy taitavia yksilöitäkin ja on hyvät mahdollisuudet menestyä", vieraana Jenna Kaila
4.1.2023 6:00
Lapa jäähän -podcastin tuoreessa jaksossa luodaan silmäys sunnuntaina alkaviin tyttöjen MM-kisoihin ja Suomen menestysmahdollisuuksiin. Jaksossa on vieraana entinen tyttöleijona, nykyinen naisleijona ja KalPan kärkihyökkääjä Jenna Kaila.
Artikkeli
Kaikki kiekkosiskoista: KalPa ja HIFK tilastojen kärkipaikoilla, Karvinen dominoi DamEttanissa ja maajoukkueille oppia ja menestystä
31.12.2022 9:00
On taas se aika kuukaudesta... HIFK ja KalPa keikkuvat sarjataulukon ja pistepörssin kärjessä. Michelle Karvinen on ollut DamEttanissa aivan ylivoimainen, mutta maajoukkueessa häntä ei ole nähty MM-kisojen jälkeen. Tyttöleijonien turnaus ei mennyt toivotunlaisesti, mutta Naisleijonien puhdas peli toi joukkueelle turnausvoiton.
Podcast
Lapa jäähän: "Luistimista lähtien oli jonkun pelikaverin kamat", vieraina Uche Udeh, Marianne Lassila ja Ella Välikangas
21.12.2022 6:00
Tuoreessa Lapa jäähän -jaksossa ollaan joulun tunnelmissa ja pelaajavieraat TPS:stä sekä RoKista kisailevat visaisissa mittelöissä sekä vastailevat kuuntelijoiden kysymyksiin. Testiin pääsee kolmikon tietämys Naisten Liigasta sekä se, kestävätkö tarinat päivänvaloa.
Haastattelu
Ronja Savolaista ihaileva Nanna-Katariina Timonen odottaa pelejä Tyttöleijonissa − "Varmasti pitää osata pelata kovaa"
14.12.2022 7:00
Timonen on pelannut nuoresta iästään huolimatta jo pitkään Naisten Liigaa. Tällä kaudella hän on murtautumassa Tyttöleijoniin. 16-vuotiaan pelurin esikuva on Naisleijonien järkähtämätön huippupuolustaja.
Uutinen
HPK:n huippuotteet jatkuivat Naisten Liigassa, KalPan Elli Mäkelä jälleen TPS:n kiusana − "Olen aina ollut sellainen pelaaja, joka ei tee pisteitä"
11.12.2022 17:56
Naisten Liigan vuoden 2022 viimeisellä kierroksella neljä kotijoukkuetta olivat tylyjä emäntiä vierailleen. KalPan puolustaja Elli Mäkelä oli jälleen tehokkaana TPS:ää vastaan. Kahdeksan ottelun voittoputkessa liitävä HPK nappasi jälleen kovan voiton.
Kolumni
Naisten Liigan pitkä joulutauko hämmentää sarjan kehityspuheiden keskellä − vähintään toisesta päästä pitäisi supistaa
11.12.2022 8:00
Naisten Liigassa on edessä yli kuukauden mittainen joulutauko. Vaikka paussiin on syynsä, ei ratkaisu viesti kunnianhimosta kehittää sarjaa. Nykyiset aikataulukysymyksetkin olisivat ratkaistavissa.
Uutinen
Länsi-Suomi: Lukon tähtihyökkääjä Aliisa Toivonen vietiin loukkaantumisen seurauksena sairaalaan
10.12.2022 23:02
Sanomalehti Länsi-Suomi kertoo, että Lukon Aliisa Toivonen vietiin ottelusta Kiekko-Espoota vastaan ambulanssilla sairaalaan taklaustilanteen jälkeen.