Uutinen

Kansainvälisen jääkiekon pääjohtaja Luc Tardif linjaa Venäjä-päätöksestä: "Emme huomioi moraalia päätöksessämme"

31.1.2023 14:52
Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n puheenjohtaja Luc Tardif heittää vaihtoehtona Venäjän paluulle vuoden 2026 talviolympialaiset. IIHF ei näytä pohtivan Venäjälle sodan päättymistä kauemmin jatkuvaa osallistumiskieltoa.
LuetuimmatUusimmat

Kaikki uusin sisältö

17:48
Bobby Hull on kuollut
Uutinen | NHL
16:39
Uutinen

Naisten Liigan pörssikärjen kausi päättyi loukkaantumiseen − Elisa Holopaisen alaraajavamma vaatii leikkaushoitoa

30.1.2023 21:08
Naisten Liigaa johtavan KalPan ykköstykki Elisa Holopaisen kausi päättyy leikkauspöydälle. Hyökkääjä on kuulunut myös Naisleijonien vakiokasvoihin.
Uutinen

Saksan maajoukkueelle uusi päävalmentaja − kokenut Harold Kreis ottaa vetovastuun

30.1.2023 16:17
Saksan maajoukkue on palkannut uudeksi päävalmentajaksi 64-vuotiaan Harold Kreisin. Maajoukkueluotsin paikka vapautui Toni Söderholmin lähdettyä aikaisemmin tällä kaudella SC Bernin päävalmentajaksi.
Uutinen

Jukka Jalonen jättää EHT-turnauksen väliin – Juhamatti Aaltonen palaa Leijoniin

30.1.2023 12:41
Juhamatti Aaltonen on mukana Leijonien EHT-ryhmässä Ruotsin turnauksessa.
Uutinen

Naisleijonien helmikuun EHT-joukkueessa nähdään pelikuntoon toipuneita pelaajia ja yksi debytantti

30.1.2023 12:26
Naisleijonat pelaa helmikuussa Euro Hockey Tour -turnauksen Saksassa. Joukkueessa on mukana paljon tuttuja maajoukkuekasvoja sekä TPS:n Pauliina Salonen, joka tekee naisten maajoukkuedebyyttinsä.
Artikkeli
Kaikkien aikojen MM-Leijonat Tampereelle? Barkov–Laine on Jukka Jaloselle täyttä realismia
30.1.2023 7:00
NHL-kausi on ylittänyt puolivälin, ja pudotuspelijoukkueet alkavat hiljalleen hahmottua. Kevääksi on jälleen tarjolla mehukasta spekulaatiota siitä, ketkä voisivat liittyä Leijonien vahvuuteen MM-kisoihin.
Haastattelu
Entinen NHL-vahti Ondřej Pavelec on huomannut nuorten pelaajien arvostuksen muutoksen: "Ensimmäisen kierroksen varauksen paikka oli jääkoneen luona"
27.1.2023 14:53
Ondřej Pavelec ei haikaile takaisin NHL-arkeen valmentajan roolissa. Entisen huippuvahdin mukaan NHL-seurat kohtelevat nuoria varauksiaan aivan toisin kuin hänen pelivuosinaan.
Uutinen
Jääkiekon MM-kisat valittiin vuoden 2022 parhaaksi urheiluohjelmaksi
20.1.2023 21:00
Miesten MM-jääkiekon tv-tuotanto palkittiin Kultaisella Venlalla vuoden 2022 parhaana urheiluohjelmana. Suomi voitti kisoissa kultaa kotikentällään.
Haastattelu
Slovakian naiset tavoittelevat olympiaunelmaa suomalaisopastuksessa − "Pelaajien pitää uskaltaa tulevaisuudessa olla niin hyviä kuin he voivat olla"
20.1.2023 7:00
Slovakian naisten jääkiekon kehittämisessä vahvasti mukana oleva Arto Sieppi peräänkuuluttaa kaikilta yhteisiä arvoja ja toimintakulttuuria. Lisäksi hän haluaa nähdä uskallusta ja rehellisyyttä, kun Slovakia etenee kohti vuoden 2026 olympiatavoitettaan.
Haastattelu
Kari Lehtonen ei ole huolissaan suomalaisen maalivahtipelin tulevaisuudesta − "Kyllä meidän rakenteet jauhavat niitä tulevaisuudessakin"
18.1.2023 8:00
Maalivahti on monien mukaan jääkiekon tärkein ja kriittisin pelipaikka. Hyvä maalivahti voi voittaa joukkueelleen yksittäisiä otteluita, huono taas lahjoittaa ilmaisia pisteitä vastustajalle. Jatkoaika jututti Leijonien maalivahtivalmentajaa Kari Lehtosta Urheilugaalassa.
Podcast
Lapa jäähän: "On ollut hieno matka 2020-kisoista tähän pisteeseen", vieraana Pauliina Salonen
18.1.2023 6:00
Tuoreessa Lapa jäähän -podcastin jaksossa käydään läpi päättyneitä tyttöjen MM-kisoja turnauksen tähdistökentälliseen valitun Pauliina Salosen kanssa. Lisäksi käsittelyssä on Naisten Liigan pian jatkuva kausi.
Uutinen
Tyttöleijonat kiinnosti suomalaisia − pronssiottelun keskikatsojamäärä liki sata tuhatta
17.1.2023 12:52
Finnpanelin tilastojen mukaan Tyttöleijonien MM-välierä tavoitti 340 000 ihmistä. Kanada-ottelu oli TV5-kanavan viikon toiseksi katsotuin ohjelma.
Artikkeli
Entiset tyttöleijonat matkasivat Östersundiin kannustamaan pelikavereitaan − "Meille tämä oli niin hieno kokemus, että on upeaa nähdä muidenkin pääsevän kokemaan saman"
17.1.2023 7:30
Edellisissä tyttöjen MM-kisoissa pronssimitaleita juhlinut nelikko hyppäsi autoon ja matkusti Östersundiin seuraamaan, miten tämän vuoden joukkue pärjäsi ikäluokan huippuja vastaan.
Kolumni
Finaalin tyrmäys sen osoitti − Tyttöleijonat teki MM-kisoissa kovan tempun
16.1.2023 14:28
Vaikka Tyttöleijonat jäi MM-kisoissa lopulta neljänneksi ja ilman mitalia, voi joukkue silti olla ylpeä siitä, mihin se turnauksessa ylsi. Historiallinen finaalipaikka oli välierässä lähellä, ja Kanadan tyrmäys Ruotsia vastaan vain korosti Suomen henkisesti kovan suorituksen arvoa.
Uutinen
Olympiakiekko palaa Ylen kanaville – "Juuri tämänkaltaisia sisältöjä suomalaiset meiltä odottavat"
16.1.2023 12:37
Olympialaisten kiekkoturnaukset tekevät paluun Ylen kanaville.
Kuvakooste
Ruotsin upea turnaus sai painajaismaisen lopun − Kanada jälleen maailmanmestari
16.1.2023 10:22
Ruotsilla oli unelma ottaa historiansa ensimmäinen maailmanmestaruus tyttöjen MM-kisoissa. Läpi turnauksen loistavasti pelannut joukkue haastoi alkulohkossa Kanadan tasapäisesti ja pudotti Yhdysvallat ensimmäistä kertaa turnauksen historiassa pronssiotteluun, joten odotuksissa oli unelmafinaali hallitsevaa maailmanmestaria Kanadaa vastaan täpötäydessa Östersund Arenassa. Unelma kuitenkin murskautui jo finaalin avauserässä, kun Kanada takoi viisi maalia. Loppulukemat kirjattiin tylyin 10−0 lukemin.
Haastattelu
Kokeneet kykyjenetsijät kertovat: Connor Bedard on taidoiltaan yhdistelmä entisiä ja nykyisiä NHL-tähtiä − "Hän on kuin shakinpelaaja"
16.1.2023 9:00
Connor Bedardin kaltaisia pelaajia ei esiinny usein. Poikkeusyksilön maineessa oleva kanadalainen ei ole kyvyiltään pelkkä huippuluokan maalintekijä.