Podcast

Keskiympyrä-podcast: NHL vastaan muu maailma − ihmisoikeuskysymykset ja kilpailullisuuden puute varjoina Pekingin olympiakiekon yllä

25.11.2021 8:51
Keskiympyrä-podcastin tuoreimmassa jaksossa kolmikko Janne Kuikka, Aki-Petteri Pulkkinen ja Heikki Mannonen keskittyy tulevien Pekingin olympialaisten ennakointiin. Asiaa lähestytään niin Kiinan ihmisoikeustilanteen kuin isäntämaan urheilullisen kilpailukyvynkin kautta.
LuetuimmatUusimmat

Kaikki uusin sisältö

23:12

Ottelukierros

Artikkeli

Pekingin Leijonien hyökkääjät: Käsillä ennennäkemätöntä ylitarjontaa – Patrik Laine pääsee optimaaliseen rooliin nauttimaan kyydistä

24.11.2021 8:00
Olympiaspekulaatioiden kiihtyessä Jatkoaika valitsi Leijonille hyökkäyksen Pekingin turnaukseen, johon on tarjolla runsaasti vaihtoehtoja ja kovan tason pudokkaita kisakoneesta.
Uutinen

Valmentajakaruselli pyörii vinhasti myös Venäjän nuorten maajoukkueessa – puolustajalegenda Sergei Zubov ottaa ohjat vain kuukausi ennen MM-kisoja

23.11.2021 18:49
Venäjän nuorten maajoukkue teki valmentajanvaihdoksen MM-leirin alun kynnyksellä.
Artikkeli

Pekingin Leijonien puolustajat: Alakerrassa paljon kysymysmerkkejä – Rasmus Ristolainen ei sovi Jukka Jalosen pelifilosofiaan

23.11.2021 8:00
NHL-pelaajien ollessa mukana Leijonat antaa materiaalissaan eniten tasoitusta muille ennakkosuosikeille puolustuksessa. Kärkiparin jälkeen taso putoaa selvästi, ja etenkin yhden pelaajan kisamatkan kohtalosta käytäneen kiivas keskustelu.
Artikkeli

Pekingin Leijonien maalivahdit: Kysymykset Tuukka Raskin kohdalla täysin vailla vastauksia – jääkö MM-kultasankari Kevin Lankinen ulos kisakoneesta?

22.11.2021 8:00
Vielä muutamia vuosia sitten NHL:ssä pelasi useita suomalaisia tähtivahteja, mutta lyhyessä ajassa tilanne on muuttunut rajusti. Olympialeijoniin on kuitenkin yhä laittaa ykkösvahdiksi tähtitason torjuja, mutta kysymyksiä on silti paljon.
Kolumni
VÄRITYSKIRJA: Jalosten valtakunta on menestyskeitos
21.11.2021 14:00
Ruotsalainen valmentaja toi Suomelle ensimmäisen arvokisakullan. Sen jälkeen menestys on tullut härmäläisin neuvoin.
Haastattelu
"Olen saanut jatkoajan ja se on elämän NHL" – Marko Jantunen puhuu toipumisesta päihteettömään elämään
21.11.2021 9:00
Erikoishaastattelun kolmannessa osassa Marko Jantunen naulaa teesejään päihdetyön ammattilaisena ja kertoo omasta toipumisestaan päihteettömäksi, elämän NHL:ään.
Haastattelu
Leijonien olympiajoukkueen rakentumisessa käsillä kriittiset ajat – GM Jere Lehtinen: "Tiettyjen pelaajien osalta kaikki ymmärtävät tilanteen"
20.11.2021 9:00
Leijonien GM:n Jere Lehtisen lähipäivät kuluvat Pohjois-Amerikassa yhdessä Jukka Jalosen kanssa suomalaisten NHL-pelaajien otteiden tarkkailussa. Olympiajoukkueen rakentumisessa tietyt asiat ovat jo selvillä, mutta moni kysymys on vielä vailla vastausta.

Kuvakoosteet

Kuvat
Naisleijonista ei ollut Kanadan kaatajaksi Turun tuplaotteluissa
MAAJOUKKUE | 15.11.2021 17:36
Suomen naisten maajoukkue otti Kanadasta mittaa kolmeen otteeseen maajoukkuetauolla.
Kolumni
Leijonat on edelleen selvästi merkityksellisin maajoukkue suomalaisille, vaikka sitkeän äänekäs jalkapalloväki yrittää muuttaa narratiivia
17.11.2021 16:58
Jääkiekon ja Leijonien asema on Suomessa edelleen jykevä ja horjumaton, vaikka Huuhkajat ovat muutaman vuoden buumilla saaneet päälle hyvän pöhinän ja perusteettomat puheet jalkapalloyhteiskunnasta.
Kuvakooste
Naisleijonista ei ollut Kanadan kaatajaksi Turun tuplaotteluissa
15.11.2021 17:36
Suomen naisten maajoukkue otti Kanadasta mittaa kolmeen otteeseen maajoukkuetauolla. Kaksi viimeisintä ottelua pelattiin Turussa lauantai- ja sunnuntai-iltapäivällä. Ottelut olivat alusta loppuun Kanadan hallinnassa ja yhteismaalit kirjattiin vaahteralehtipaidoille peräti 13−1.
Artikkeli
Näin Karjala-turnauksen olympiaehdokkaat suoriutuivat – Vatanen pelasi itsensä lähelle Pekingiä, Filppula nousi mukaan spekulaatioihin
15.11.2021 11:27
NHL:stä Eurooppaan palanneet Sami Vatanen ja Valtteri Filppula antoivat vakuuttavimmat näytöt osaamisestaan Leijonien paidassa Helsingissä.
Kuvakooste
Tunteita, taitoa sekä näytönhaluja – nuorten maajoukkueet iskivät yhteen
15.11.2021 7:30
Vaasassa pelattiin torstaista lauantaihin tiivistahtinen poikien U17-maajoukkueturnaus. Yhdysvallat vei puhtaalla pelillä voiton, samalla kun isännät jätettiin viimeiseksi.
Uutinen
Viimeiset olympiapaikat ratkaistiin – Tšekki, Ruotsi ja Tanska naisten turnaukseen
14.11.2021 22:56
Viimeiset paikat naisten olympiaturnaukseen on jaettu loppuviikosta pelatussa kolmessa karsintaturnauksessa. Karsintalohkojen voitot ja kisapaikat menivät lopulta Tšekille, Ruotsille ja Tanskalle.
Kuvakooste
Ruotsi kaatoi Suomen ja voitti Karjala-turnauksen
14.11.2021 21:45
Loppuunmyyty Hartwall Arena sai nauttia tiukasta kiekkoillasta. Ruotsi oli tehokas ylivoimalla ja korjasi täten Karjala-turnauksen voiton lukemin 3–1.
Haastattelu
Karjala-turnaukseen tyytyväinen Jukka Jalonen lähtee seuraavaksi Pohjois-Amerikkaan – Rasmus Ristolainen yksi tavattavista pelaajista: "Hän ei ole erikoistapaus"
14.11.2021 20:48
Jukka Jalonen antoi arvion Karjala-turnauksen annista ja taustoitti lähitulevaisuuden NHL-matkaa Pohjois-Amerikkaan.
Raportti
Suomi hävisi Ruotsille nousujohteisista otteista huolimatta
14.11.2021 19:43
Leijonilla oli riittävästi maalipaikkoja paremman tuloksen saamiseksi, mutta viimeisen terävyyden puute ja hienoinen epäonnikin pitivät turnausisännän takamatkalla loppuun asti.
Raportti
Kanada kellisti Suomen myös kolmannessa ottelussa − Tapanin osuma loi hetkellistä uskoa
14.11.2021 16:23
Suomen naisten maajoukkue päätti kolmen Kanada-ottelun putkensa isänpäivänä hyvään taisteluun. Naisleijonat pistivät pöytään huomattavasti edellisottelua paremman esityksen tappiosta huolimatta.