Uutinen

Suomikiekon supervuosi sai kruununsa – Jääkiekkoilijat rohmusivat palkintoja Urheilugaalassa

17.1.2020 13:20
Kotimaisen jääkiekon supervuosi sai Urheilugaalassa tunnustusta. Jääkiekkoilijat ja kiekkovaikuttajat pokkasivat gaalasta yhteensä neljä palkintoa ja yhden paikan Suomen urheilun Hall of Famesta.
LuetuimmatUusimmat

Kaikki uusin sisältö

Ottelukierros

Kolumni

Näkemys: ”Oho! Kiekkoilija lukee kirjoja” – Mitä sitten?

17.1.2020 8:00
Kevin Lankisen aiheuttaman ilmiön juurisyyt piilevät ennen kaikkea esikuvallisuudessa, mutta myös jääkiekkoilijoihin liitettävien ahtaiden mielikuvien ravistelussa. Esikuvallisuudesta kielii myös Urheilugaalassa myönnetty palkinto.
Uutinen

Nais- ja Miesleijonien finaaliottelut keräsivät miljoonayleisön – Urheilugaala palkitsi maajoukkueet Vuoden ilmiönä

16.1.2020 22:11
Kotimainen kiekkokansa sai viime keväänä todistaa kahden maajoukkueen menestystä. Sekä miesten MM-kultaan johtanutta että naisten karvaaseen tappioon päättyneitä MM-finaaleja seurasi miljoonayleisö.
Uutinen

Riikka Sallinen valittiin Suomen urheilun Hall of Fame -kunniagalleriaan

16.1.2020 21:57
Riikka Sallinen on valittu Suomen urheilun Hall of Fameen. Monilahjakkuus Sallinen pelasi peliurallaan SM-tasolla myös pesä-, kaukalo- ja jääpalloa.
Uutinen

Venäjän uusi pääministeri Mihail Mishustin istuu Venäjän jääkiekkoliiton ja KHL-seura TsSKA Moskovan johtoelimissä

16.1.2020 20:32
Jääkiekkovaikuttaja nousee Venäjän pääministeriksi.
Uutinen
Kaapo Kakon huippuvuosi sai tunnustusta – Rangers-hyökkääjä pokkasi tupla-Unot Urheilugaalassa
16.1.2020 19:55
Suomen nuorin NHL-hyökkääjä Kaapo Kakko rohmusi palkintoja Urheilugaalassa. Kakko palkittiin Vuoden läpimurto- ja Vuoden nuori urheilija -palkinnoilla.
Uutinen
Kevin Lankinen valittiin Urheilugaalassa Vuoden esikuvaksi: "Kyllä pelaajista löytyy myös sitä pehmeämpää puolta"
16.1.2020 19:48
Rockford IceHogsin AHL-joukkueessa pelaava maalivahti Kevin Lankinen pokkasi torstain Urheilugaalassa Vuoden esikuva -palkinnon. Lankinen on innostanut omalla esimerkillään nuoria lukemaan kirjoja.
Haastattelu
Naisleijonien päävalmentaja Pasi Mustonen alleviivaa: "Vain viisi-seitsemän pelaajaa pystyvät harjoittelemaan ammattilaisen lailla"
16.1.2020 18:54
Vuodesta 2014 Naisleijonia valmentanut Pasi Mustonen kertoo, että joukkueessa on meneillään sukupolvenvaihdos. Hän kuitenkin uskoo, että Suomi pelaa jälleen mitaleista kevään MM-kisoissa. Mustonen näkee Suomen jääkiekkoilun tasa-arvoistuneen, mutta kuilua on vielä kirittävänä.
Haastattelu
Lauri Marjamäelle tarjottiin jatkosopimusta Leijoniin, mutta tämä valitsi Jokerit – "KHL kiinnosti sarjana itsessään"
16.1.2020 7:00
Jokerit-päävalmentaja Lauri Marjamäki kertaa jatkoajan kolmiosaisen haastattelun viimeisessä osassa Jokerien alkukautta ja antaa pintakosketuksen siitä, millainen mies Marjamäki on valmentajana.
Kolumni
Näkemys: Marko Anttila tarjoili meille vuosikymmenen kiekkoelämyksen, mutta vuoden 2019 paras jääkiekkoilija hän ei ollut
15.1.2020 14:05
Marko Anttilan valinta lajinsa parhaaksi urheilijaksi vuonna 2019 kertoo siitä, kuinka äänestäjien tunne ja elämykset korvasivat logiikan.
Uutinen
Marko Anttila valittiin vuoden parhaaksi jääkiekkoilijaksi − Urheilutoimittajain jäsenistön äänet ohittivat valintavaliokunnan
15.1.2020 14:05
Jokerien ja MM-kultaa voittaneen Suomen maajoukkueen Marko Anttila on valittu Urheilutoimittajain liiton äänestyksessä vuoden 2019 parhaaksi jääkiekkoilijaksi. Valintaan vaikutti lopullisesti nousu kokonaisäänestyksessä kymmenen parhaan urheilijan joukkoon.
Kolumni
Kärpäsenä katossa: Post-leijonakoetuksen katastrofipalaveri
15.1.2020 8:00
Kärpäsenä katossa on juttusarja, joka kertoo vaihtoehtoisen version todellisen maailman tapahtumista. Tällä kertaa lennämme kriisipalaveriin, jossa käsitellään maajoukkueen tulevaisuutta kriisipalaverissa.
Haastattelu
Jasper Patrikainen jäi ilman peliaikaa Nuorissa Leijonissa − "Vähän jäi kaivelemaan"
8.1.2020 21:47
Nuorten Leijonien maalivahtihierarkiassa kolmanneksi MM-kisoissa jämähtänyt Pelicans-kasvatti Jasper Patrikainen myöntää peliajatta jäämisen painavan mielessä. Rooli ja pelipaikkakunta loppukaudeksi on vielä epäselvä.
Kolumni
Näkemys: Höpöhöpö – Ei itsekkyys ole konkreettinen ongelma tai uhkakuva suomalaiselle jääkiekolle
8.1.2020 11:45
On kovin vaikeaa nähdä itsekkyyttä minkäänlaisena Nuorten Leijonien ongelmana tai uhkakuvana. Menestyksen vuosina yksilöt on osattu valjastaa palvelemaan menestystä, tällä kertaa ei.
Kolumni
Näkemys: Tuomo Ruutu totesi MM-kisoista, että "onneksi tämä on harrastus"– Eiköhän kouluttamattomat ex-NHL-tähdet ole valmennustöissä nyt nähty
8.1.2020 7:30
Nuorten Leijonien apuvalmentaja Tuomo Ruutu kuvasi tehtäväänsä harrastukseksi, mikä oli maajoukkueen ja alle 20-vuotiaiden MM-kisojen räikeää aliarvioimista.
Haastattelu
Jukka Jalonen valittiin Vuoden jääkiekkopersoonaksi – korostaa yhteistyötä lajissa Suomessa: "Se on poikkeuksellista"
7.1.2020 8:07
Jatkoaika on valinnut Vuoden jääkiekkopersoonaksi Leijonien päävalmentajan Jukka Jalosen.
Artikkeli
Jukka Jalonen on Vuoden jääkiekkopersoona 2019! Takana on valmentajien vuosi
7.1.2020 7:55
Suomen suurin jääkiekkoon erikoistunut tiedotusväline Jatkoaika nimeää nyt toisen kerran Vuoden jääkiekkopersoonan. Äänestyksessä haettiin vuoden 2019 aikana positiivisimmin ansioitunutta suomalaista jääkiekkoihmistä.