Uutinen

Jääkiekon ykköstilastosivusto paljasti suosiotaan: Alle 10% käyttäjistä Suomesta ja britit, Ranska, Norja sekä Itävalta ovat Venäjän edellä

17.10.2019 16:14
Jääkiekkotilastojen ykkössivusto Eliteprospects.com listasi käyttäjänsä maittain sekä avasi prosentuaalisia käyttäjämääriä kussakin maassa. Venäjällä sivusto ei ole kovinkaan isossa huudossa.
LuetuimmatUusimmat

Kaikki uusin sisältö

Ottelukierros

Uutinen

Jääkiekon miesten MM-kisojen televisiointi siirtyy ensi vuosikymmenen keskivaiheilla Viasatille

17.10.2019 11:17
Viasat ja Viaplay näyttävät jääkiekon MM-kisojen ottelut kausina 2024-2028. Osa otteluista nähtävissä myös ilmaiseksi.
Uutinen

Urheilulehti: Jukka Jalonen halajaa tosissaan NHL:ään − pesti kuin pesti käy maailmanmestarikoutsille

10.10.2019 14:47
Leijonat kahdesti 2010-luvulla maailmanmestaruuteen valmentanut Jukka Jalonen tähtää tosissaan toisena suomalaisena päävalmentajana NHL:ään. Tästä konkreettinen merkki on Leijonat-sopimuksesta esiin nouseva NHL-optio.
Artikkeli

Kirja-arvio: 1 000 Liiga-ottelun konkari ja jääkiekkoummikko runoilija mullistavat kotimaisen jääkiekkokirjallisuuden

4.10.2019 12:20
Liigan kokenein päätuomari Timo Favorin on olemukseltaan vakava. Runoilija Linda Huhtisen hänestä kirjoittama kirja ”Tuomari” on leikkimielinen, runollinen ja hävyttömän hyvä.
Haastattelu

Suomen Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja tapasi IIHF:n kongressissa paavin – "René Fasel piti paaville puheen"

30.9.2019 14:14
Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n puolivuotiskongressi Roomassa sisälsi muun muassa tapaamisen paavin kanssa.
Kolumni
Paitsiossa: Jukka Jalonen ei tiedä, kuka tekee maalit, ja meillä kaikilla olisi häneltä opittavaa
29.9.2019 10:00
Jukka Jalonen tekee tulosta keskittymällä perusasioihin eikä siihen, mikä on näennäisesti tuloksellisinta, kirjoittaa Jatkoajan maajoukkuetoimituksen päällikkö Tuuli Määttä.
Artikkeli
Erkka Westerlund paljastaa kirjassaan, kuinka hän asettui Leijonissa Raimo Summasta vastaan – "Hän ei luota minuun"
25.9.2019 6:00
Erkka Westerlund menetti Raimo Summasen luottamuksen, mutta oli Kalervo Kummolan ykkösvaihtoehto Summasen korvaajaksi Leijonien päävalmentajana vuoden 2004 World Cup -kohun jälkeen.
Artikkeli
Kirja-arvio: Erkka Westerlund toistelee latteuksia ja pihtaa oikeasti mielenkiintoisia kokemuksia kiekkouraltaan – "Erkka – Elämän peliä" on huonosti kirjoitettu elämäntaito-opas
21.9.2019 13:30
Kun menestyneen valmentajan kirja keskittyy kiekkouran sijaan toistelemaan latteita iskulauseita, on tuloksena pettymys.

Kuvakoosteet

Kuvat
Naisleijonat turnausvoittoon puhtaalla pelillä – tänään kaatui Venäjä
MAAJOUKKUE | 24.8.2019 20:34
Suomen Naisleijonat päätti Euro Hockey Tour -turnausurakkansa kaatamalla Venäjän lukemin 4–2 lauantai-iltapäivänä Keravan jäähallissa pelatu
Artikkeli
Maalinteon dynamiikka, eli kuinka verkko saadaan heilumaan
16.9.2019 11:29
Historian saatossa suomalaisia ei ole pidetty armoitettuna maalintekijöinä. Poikkeuksiakin onneksi toki löytyy, Teemu Selänteen ja Patrik Laineen muodossa. Tämän viikon podcastissa keskitytäänkin siihen, kuinka voi tulla paremmaksi maalintekijäksi. Jakson ensimmäinen vieraamme on Hockey Basen valmennuskeskuksesta Head Coach Jami Matilainen, joka kertoo miten laukaukseen saa lisää tehoa. Ja miten muun muassa oikeanlaisen mailan valinta vaikuttaa laukauksen kovuuteen. Jakson toinen vieraamme on Suomen U20 maajoukkueen ja OHL-joukkue Windsor Spitfiren maalivahti Kari Piiroinen, joka kertoo miksi kanadalaiset ovat niin hyviä maalintekojöitä ja mihin veskarin näkökulmsta kannattaa ampua, jos haluaa nostaa kädet pään päällä pystyyn. Kuuntele mielenkiintoinen jakso alla olevasta playerista, vaikka et itse pelaisikaan. Jakson kuunneltuasi toivottavasti seuraavan kerran peliä katsoessasi näet maalintekotilanteet uudessa valossa.
Uutinen
Uutta: Liigassa, Mestiksessä ja MM-kisoissa käytettävät dopingsäännöt muuttuvat NHL-sääntöjen suuntaan – Yleisin pelikielto huumeista pienenee nimelliseksi
30.8.2019 17:50
Jos Liiga- tai maajoukkuejääkiekkoilija kärähtää dopingtestissä huumaavista aineista, rangaistusvaihtoehdot ovat tulevaisuudessa neljä vuoden, kolmen kuukauden tai kuukauden pelikielto.
Kolumni
Näkemys: Lykästää se muuallakin kuin Siilinjärvellä − Jukka Jalosen jatkosopimus on jackpot Jääkiekkoliitolle ja lätkäkansalle
30.8.2019 11:39
Jalonen jatkaa. Tulevat MM-kotikisat 2022 ja saman vuoden olympialaiset saivat Leijonille jättimäisen sysäyksen kohti menestystä − niin pelillisesti kuin rahallisestikin.
Uutinen
Jukka Jaloselle jatkoa seuraaviin olympialaisiin ja kotikisoihin − sopimus sisältää NHL-pykälän
30.8.2019 9:11
Jukka Jalonen on tehnyt jatkosopimuksen maajoukkueen päävalmentajan pestistä vuoteen 2022 asti. Sopimuksessa on purkupykälä, joka mahdollistaa siirron NHL:ään.
Uutinen
Suomeen nimetään joukkuepalloiluprofessori – Miksi sen tekee jalkapallo, eikä suomalaisen huippu-urheilun johtotähti jääkiekko?
29.8.2019 20:21
Jyväskylän yliopistoon nimetään jalkapallotutkimuksen työelämäprofessori. Miksi Suomessa uraauurtavan akateemisen avauksen tekee jalkapallo, eikä kotimaisen huippu-urheilun seuratuin, vaikutusvaltaisin ja varakkain laji jääkiekko?
Haastattelu
Jukka Peltola kovin tavoittein alkavan kauden alla - "maajoukkue on ehdottomasti tavoitteeni"
25.8.2019 9:54
Sibir Novosibirskin suomalaishyökkääjä odottaa ehjää ja hyvää kautta KHL:ssä, ja asettaa tavoitteekseen myös maajoukkueeseen pääsemisen. Suurkaupungin sykkeestä nauttiva Peltola on mielissään myös suomalaisista joukkuetovereistaan.
Kuvakooste
Naisleijonat turnausvoittoon puhtaalla pelillä – tänään kaatui Venäjä
24.8.2019 20:34
Suomen Naisleijonat päätti Euro Hockey Tour -turnausurakkansa kaatamalla Venäjän lukemin 4–2 lauantai-iltapäivänä Keravan jäähallissa pelatussa kamppailussa. Suomen EHT-turnaus oli Naisleijonille menestyksekäs, sillä joukkue voitti kaikki pelaamansa viisi ottelua, yhteismaalisuhteella 22-5
Kolumni
Näkemys: Valehteleva Jevgeni Kuznetsov on vastuuton esikuva, mutta NHL:kään ei ole puhdas pulmunen
24.8.2019 10:11
Jääkiekon suurimman lippulaivan NHL:n suhtautuminen dopingin ja päihteiden vastaiseen työhön on valitettavan heikolla tasolla. NHL-tähtien esikuvallisuus ei myöskään näytä kestävän päivänvaloa.
Uutinen
MM-jääkiekolle jälleen päihdetahra – Suomalaisasiantuntija: Kärähtänyt NHL-tähti Jevgeni Kuznetsov hyvin todennäköisesti käytti kokaiinia MM-kisoissa
24.8.2019 8:08
Dopingtestausmatematiikka osoittaa, että kärähtänyt venäläinen tähtihyökkääjä Jevgeni Kuznetsov hyvin todennäköisesti käytti kokaiinia kevään MM-kisojen aikana.