Haastattelu

Norja voitti Kanadan MM-tasolla ensimmäistä kertaa 23 vuoteen − "Rankkareiden lopputulos ei tullut yllätyksenä"

22.5.2023 20:38
Norja voitti Kanadan MM-tasolla ensimmäistä kertaa 23 vuoteen. Ottelu ratkesi voittolaukauskilpailussa lukemin 4−2.

22.5.2023 18:00
Kanadan ja Norjan välisessä MM-kisaottelussa nähtiin ulosajo, kun Kanadan superlupaus Adam Fantilli tuomittiin päähän kohdistuneesta taklauksesta. Taklattu pelaaja oli Norjan Christian Kåsastul.
Artikkeli

TOP-5 lyhyimmät pelaajat MM-kisoissa: Sakari Manninen odotetusti listalla, mukana myös Tapparan nuori sisupussi

14.5.2023 15:54
Jääkiekkoilijana koko ei ole koskaan pahasta. MM-turnauksessa pelaavien pelaajien keskimitta on 185 senttimetriä, mutta mukaan mahtuu luonnollisesti myös kourallinen "kääpiöitä".
Artikkeli

MM-kisat B-lohko: Tšekki ja Kanada ennakkosuosikkeina Riian kamppailuihin

12.5.2023 8:00
Riiassa pelattavassa MM-kisojen B-lohkoon ennakkosuosikkeina lähtevät Kanada ja Tšekki. Viime kevättä nimettömämmillä ryhmillä liikenteessä olevat maat saavat kuitenkin kovan haasteen muun muassa aina yllätysvalmiilta Sveitsiltä.
Uutinen

Kolme tällä kaudella Liigassa pelannutta pelaajaa Norjan MM-ryhmässä

8.5.2023 17:19
Norja on nimennyt joukkueensa perjantaina alkaviin MM-kisoihin. Mukana on useita Suomen kentältä tuttuja nimiä.
Timanttikuva
Tiistai-illan tanssit Nokia-areenalla
24.5.2022 19:51
Emil Lilleberg ja Alex Galchenyuk esittelivät lennokkaita askelia tiistai-illan USA−Norja-kohtaamisessa.
Uutinen
Yhdysvallat pystyi vaivoin voittamaan Norjan lohkon päätösottelussaan
24.5.2022 19:13
Yhdysvallat nappasi lohkon viimeisestä ottelustaan niukan voiton Norjasta maalein 4−2. Päätöserässä Norja nousi vielä kertaalleen maalin päähän, mutta pisteet jäivät yrityksestä huolimatta saamatta.
Haastattelu
Norjan MM-debytantti blokkasi vedon ja satutti itsensä, sitten kiekko olikin maalissa − "Ei tuollaisia vahinkoja pitäisi salliakaan"
24.5.2022 19:08
Lopulta ottelun tuomaristo päätti hylätä Yhdysvaltojen kolmannen osuman. Näin Martin Rønnildin joukkueen puolesta uhrautuminen ei lopulta kostautunut.

Kuvakoosteet

Kuvat
Brittien juhlinnalle karu loppu, Nylander maalasi heti ensimmäisessä ottelussaan
MAAJOUKKUE | 23.5.2022 15:22
Tampereen sunnuntaissa pelattiin kaksi ottelua. Iltapäivällä Iso-Britannia meinasi yllättää Latvian ja meni hyvissä ajoin jo 2−0-johtoon.
Kuvakooste
23.5.2022 15:22
Tampereen sunnuntaissa pelattiin kaksi ottelua. Iltapäivällä Iso-Britannia meinasi yllättää Latvian ja meni hyvissä ajoin jo 2−0-johtoon. Latvian koneet käynnistyivät toisessa erässä ja vaikka Iso-Britannia nousi vielä toisenkin kerran kahden maalin johtoon, Latvia kiri kolmannessa erässä rinnalle ja ohi. Ruotsi puolestaan luistelutti kaukaloon William Nylanderin, joka olikin pelipäällä heti alusta saakka. 7−1-voittoon Norjasta päättyneessä ottelussa Nylander keräsi tehot 1+2.
Uutinen
William Nylander avausottelussaan Norjan kauhuna, Nico Hischier nosti Sveitsin avauserän suosta voittoon
22.5.2022 22:48
William Nylander ja Nico Hischier nousivat MM-kisojen iltaotteluiden hahmoiksi. Turnauksen avausotteluaan pelannut Nylander johdatti kolmella tehopisteellään Ruotsin 7−1-voittoon Norjasta. Hischier puolestaan nosti avauserässä vaikeuksissa olleen Sveitsin kahdella täysosumallaan 5−2-voittoon Ranskasta.
Raportti
David Pastrňák johdatti tehopisteillään Tšekin voittoon Norjasta
21.5.2022 23:23
Tšekki otti rutiinivoiton Norjasta B-lohkon lauantai-illan väännössä numeroin 4–1. Varsinkin joukkueen ylivoima kylvi tuhoa ensimmäisissä erissä. Joukkueen tähtipelaaja David Pastrňák iski ottelussa kolme tehopistettä.
Kuvakooste
Itävalta tuhlasi ratkaisevat paikat, Norja väänsi ottelusta avausvoittonsa
18.5.2022 19:53
Norjalla oli edessä pakkovoitto, mikäli joukkue halusi pysyä kyydissä taistelussa jatkopaikoista. Itävalta järjesti hyvän kirin, mutta Martin Rønnildin tyhjään maaliin viimeistelemä 5−3-osuma varmisti voiton vuonomaahan.
Uutinen
Jäähyt ja videotarkistukset värittivät Norjan voittoa Itävallasta, Italian yllätys jäi vain minuutin päähän
18.5.2022 18:58
Norja ja Itävalta väänsivät värikkään kamppailun, jossa lopulta Norja oli vahvempi 5–3-lukemin. Ranska oli puolestaan suurissa vaikeuksissa Italian kanssa ja käänsi kamppailun vasta jatkoajalla edukseen 2–1-numeroin.
Uutinen
Latvia juhli ja Norja jäähyili – Suomalaistuomari Kristian Vikman vihelsi kuumassa kamppailussa hyvin
16.5.2022 18:58
Nokia Arenan neljäs kisapäivä käynnistyi Latvian ja Norjan välisellä kohtaamisella. Ottelu päättyi Latvialle lukemin 3–2. Viime kevään isäntämaan turnauksen avausvoitto toi jännitettä B-lohkon neljättä sijaa ajatellen.
Uutinen
16.5.2022 17:35
Ludvig Hoffin viiden minuutin rangaistus kostautui Norjalle hyvin nopeasti.
Kuvakooste
Iso-Britannia ja Itävalta värikkäiden vaiheiden jälkeen avauspisteisiin
15.5.2022 21:02
Tampereen lohkon päiväottelussa Iso-Britannia esitti huiman kirin Norjaa vastaan ja joukkue taipui lopulta vasta voittomaalikilpailussa maalein 4−3. Iltapäivän ottelussa Yhdysvallat oli tappiolla Itävaltaa vastaan loppuminuuteille saakka, kunnes Adam Gaudetten maali nosti USA:n tasoihin. Jatkoajalla Itävalta kolisteli tolppaa, mutta voiton vei lopulta USA numeroin 2−3.
Uutinen
Iso-Britannian kolmen minuutin hirmukiri palkittiin pisteellä − Norja voittomaalikisassa etevämpi
15.5.2022 15:08
Norja näytti jo etenevän voittoon johtaessaan seitsemän minuuttia ennen loppua 3-0-numeroin. Iso-Britannia oli kuitenkin eri mieltä ja pisti kolmessa minuutissa puntit tasoihin. Norja vei kuitenkin lopulta lisäpisteen voittomaalikisan jälkeen 4-3-lukemin.