Uutinen

Iso-Britannia palaa MM-kisoihin ensi vuodeksi – Italia kaatui ratkaisupelissä

5.5.2023 23:55
Iso-Britannia voitti 1A-divisioonan päätöspelissä Italian ja varmisti nousun korkeimmalle sarjatasolle.

Uutinen

Puola varmisti paikkansa ensi vuoden MM-kisoissa – Iso-Britannia ja Italia ratkaisevat toisen paikan kohtalon

5.5.2023 16:54
Puola kaatoi perjantai-iltapäivän ottelussa Romanian ja varmisti sijoituksen kahden parhaan joukossa 1A-divisioonassa.
Uutinen

Puola on lähellä paluuta MM-kisoihin yli 20 vuoden tauon jälkeen – Italia kaatui 1A-divisioonassa

2.5.2023 23:38
Iso-Britannia ja Puola ovat vahvimmin kiinni nousussa korkeimmalle sarjatasolle 1A-divisioonan MM-turnauksessa.
Kuvakooste

Itävallan huima kiri riitti pitämään joukkueen A-sarjassa

24.5.2022 13:00
Reilun kahden erän ajan näytti siltä, että Iso-Britannia säilyttää paikkansa A-sarjassa edelleen. Kolmanteen erään lähdettiin brittien 0−2-johdossa ja vielä Itävallan kavennuksenkin jälkeen he pikaisesti iskivät eron jälleen kahteen maaliin. Mutta Itävalta ei luovuttanut, vaan tuli heille riittävään tasatilanteeseen noin kahdeksan minuuttia ennen loppua ja ajassa 58.54 kapteeni Thomas Raffl käytännössä varmisti joukkueensa säilymisen 4−3-maalilla. Tyhjiin tehdyn sinetin seurauksena Itävalta voitti 5−3 ja Iso-Britannia hakee ensi kaudella vauhtia 1A-divisioonasta.
Haastattelu

Ison-Britannian kapteeni Jonathan Phillips – "Me nousemme ja taistelemme itsemme takaisin"

23.5.2022 23:37
Ison-Britannian kokenut kapteeni Jonathan Phillips kuvaili vähäsanaisesti tuntemuksiaan tappiollisen Itävalta-ottelun jälkeen. Iso-Britannia putosi 1A-divisioonaan, mutta Phillips näkee tulevaisuuden kuitenkin positiivisena.
Kuvakooste
Brittien juhlinnalle karu loppu, Nylander maalasi heti ensimmäisessä ottelussaan
23.5.2022 15:22
Tampereen sunnuntaissa pelattiin kaksi ottelua. Iltapäivällä Iso-Britannia meinasi yllättää Latvian ja meni hyvissä ajoin jo 2−0-johtoon. Latvian koneet käynnistyivät toisessa erässä ja vaikka Iso-Britannia nousi vielä toisenkin kerran kahden maalin johtoon, Latvia kiri kolmannessa erässä rinnalle ja ohi. Ruotsi puolestaan luistelutti kaukaloon William Nylanderin, joka olikin pelipäällä heti alusta saakka. 7−1-voittoon Norjasta päättyneessä ottelussa Nylander keräsi tehot 1+2.
Haastattelu
Ben O'Connor saavutti harvinaisen rajapyykin – "Minulla on monenlaisia muistoja vuosien varrelta aina sydämen särkymisistä onnistumisen hetkiin"
22.5.2022 19:39
Kokenut puolustaja saavutti sunnuntain Latvia-ottelussa isobritannialaisittain harvinaisen 75 maaottelun rajapyykin. Ennen O'Connoria vain kolme puolustajaa oli yltänyt samaan.
Artikkeli
Brittikannattajat antavat joukkueelle takaisin sen, mitä pelaajat tarjoavat heille – "Tämä ei ole meille pelkkää jääkiekkoa"
22.5.2022 10:00
Vaikka pienenä kiekkomaana tunnettu Iso-Britannia ei ole voittanut MM-turnauksessa vielä otteluakaan, joukkuetta seuraavat fanit ovat pysyneet äänekkäinä jokaisen ottelun loppuun saakka. Walesista kotoisin olevan Darren Evansin mukaan tarvitaan rakenteellisia muutoksia, jotta tasoero kaventuisi ja maasta nousisi kiekkokartalle omia kasvatteja.

Kuvakoosteet

Kuvat
MAAJOUKKUE | 24.5.2022 13:00
Reilun kahden erän ajan näytti siltä, että Iso-Britannia säilyttää paikkansa A-sarjassa edelleen.
Kuvakooste
Suomi käynnisteli perjantaimenot Ison-Britannian kustannuksella
21.5.2022 10:16
Ison-Britannian joukoista ei ollut Suomelle juuri vastusta Nokia Arenan perjantai-iltapäivässä. Leijonat karistivat taannoisen Ruotsi-tappion muistot heti ottelun alusta lähtien, eikä jättänyt Team GB:lle juuri mahdollisuuksia. Kolmen suomalaisten tekemän maalin lisäksi britit ohjailivat kolme kiekkoa omiinkin, joten loppulukemat kirjattiin tylysti 0−6.
Raportti
Leijonat palasi jälleen voittokantaan perussuorituksella – Isolle-Britannialle sattui ottelussa erikoinen hattutemppu
20.5.2022 19:38
Suomi palasi jälleen voittokantaan, kun se kaatoi Isoa-Britannia selkeästi numeroin 6–0. Britit tekivät ottelussa hyvin mielenkiintoisen hattutempun, kun kolmesti kiekko ohjautui maaliin oman pelaajan luistimesta.
Uutinen
Leijonilla mahdollisuus punttien tasaamiseen harvinaista MM-vastustajaa vastaan – Heiskanen ja Lindell mukana kokoonpanossa
20.5.2022 11:47
Suomen ja Iso-Britannian ovat mitelleet paremmuudestaan MM-tasolla vain kolmesti ennen perjantain ottelua. Harvinaisempi kiekkovastustaja johtaa voitoissa 2–1, joten Leijonilla on mahdollisuus voittojen tasaamiseen.
Uutinen
Kaksi maalia viimeistellyt Kieffer Bellows loisti Yhdysvaltain sankarina työläässä voitossa Iso-Britanniasta
19.5.2022 18:50
Maalivireen löytänyt Kieffer Bellows ja MM-debyytissään nollapelin torjunut Jeremy Swayman takasivat amerikkalaisten 3–0-voiton.
Uutinen
Ruotsi tyrmäsi Ison-Britannian jo avauserässä
17.5.2022 22:36
Ruotsi pisti ottelun Isoa-Britanniaa vastaan pakettiin jo avauserässä iskemällä kiekon viidesti verkon perille. Lopputulokseksi kirjattiin lopulta tennislukemat 6–0.
Kuvakooste
Iso-Britannia ja Itävalta värikkäiden vaiheiden jälkeen avauspisteisiin
15.5.2022 21:02
Tampereen lohkon päiväottelussa Iso-Britannia esitti huiman kirin Norjaa vastaan ja joukkue taipui lopulta vasta voittomaalikilpailussa maalein 4−3. Iltapäivän ottelussa Yhdysvallat oli tappiolla Itävaltaa vastaan loppuminuuteille saakka, kunnes Adam Gaudetten maali nosti USA:n tasoihin. Jatkoajalla Itävalta kolisteli tolppaa, mutta voiton vei lopulta USA numeroin 2−3.
Uutinen
Iso-Britannian kolmen minuutin hirmukiri palkittiin pisteellä − Norja voittomaalikisassa etevämpi
15.5.2022 15:08
Norja näytti jo etenevän voittoon johtaessaan seitsemän minuuttia ennen loppua 3-0-numeroin. Iso-Britannia oli kuitenkin eri mieltä ja pisti kolmessa minuutissa puntit tasoihin. Norja vei kuitenkin lopulta lisäpisteen voittomaalikisan jälkeen 4-3-lukemin.
Kuvakooste
Ruotsi ja Tšekki voitokkaina kovaa taistelleita Itävaltaa ja Iso-Britanniaa vastaan
14.5.2022 20:12
Tampereen otteluissa kohtasivat Ruotsi ja Itävalta sekä Tšekki ja Iso-Britannia. Vaikka voittajasta ei epäselvyyttä lopulta jäänyt kummassakaan ottelussa, pistivät pienemmät kiekkomaat hyvin kampoihin. Ruotsi voitti numeroin 3−1 ja Tšekki 5−1.
Uutinen
Tšekki syttyi hitaan alun jälkeen ja otti selvän voiton Iso-Britanniasta
14.5.2022 18:48
Iso-Britannia lähti rohkeasti haastamaan Tšekkiä muttei lopulta mahtanut paremmalleen mitään. Kari Jalosen luotsaama joukkue paineli menemään kolmannen erän alun vahvan vaiheen aikana. Tšekin tehomiehenä loisti Matej Blümel.