Haastattelu

Itävalta pyrkii Sveitsin jalanjäljille − Kapteeni Raffl: "He aloittivat nousunsa samalta tasolta"

23.5.2023 10:37
Itävalta voitti MM-turnauksensa viimeisessä ottelussa Unkarin voittomaalikilpailun jälkeen. Voitto merkitsi Itävallalle sarjapaikan säilymistä ja Unkarille putoamista 1A-divisioonaan. Itävallan kapteeni Thomas Raffl kertoi maansa tavoitteen olevan nousta Sveitsin perässä huipulle.

22.5.2023 23:05
Itävalta voitti Unkarin voittolaukauskilpailussa 4-3 ja varmisti itselleen A-sarjan paikan ensi vuoden kisoihin.
Kuvakooste

Suomi teki tarvittavan Itävaltaa vastaan

20.5.2023 20:20
Suomi kaatoi Itävallan lauantain iltapäiväpelissä lukemin 3–1. Suomen ei tarvinnut venyä ottelussa parhaimpaansa, vaan voitto irtosi rutiinisuorituksella.
Raportti

Pudotuspelipaikka varmistui sitkeää Itävaltaa vastaan – Ketjumuutos välittyi positiivisena

20.5.2023 19:20
Leijonien esitys ei ollut vieläkään uomissa. Pudotuspelit varmistanut voitto tuli Itävaltaa vastaan 3–1.
Artikkeli

MM-kisat A-lohko: Leijonat lähtee ennakkosuosikkina metsästämään jatkopaikkaa Tampereella

12.5.2023 7:30
MM-kisojen A-lohko pelataan Tampereella. Mestaruutta puolustava Suomen kovin haastaja lohkovoittoon löytyy naapurista, mutta kahdesta muusta pudotuspelipaikasta käydäänkin tiukkaa kamppailua useamman maan kesken.
Kolumni
Liian moni tuomari sooloilee sääntöviidakossa MM-jäillä
25.5.2022 17:54
MM-turnauksen tuomarityöskentely on jälleen kerran herättänyt keskustelua etenkin päähän kohdistuneiden taklauksien osalta. Osa taklaajista on selvinnyt ilman ainuttakaan rangaistusminuuttia, ja tuomarit ovat harhailleet sovitun linjan ulkopuolella.
Kuvakooste
Itävallan huima kiri riitti pitämään joukkueen A-sarjassa
24.5.2022 13:00
Reilun kahden erän ajan näytti siltä, että Iso-Britannia säilyttää paikkansa A-sarjassa edelleen. Kolmanteen erään lähdettiin brittien 0−2-johdossa ja vielä Itävallan kavennuksenkin jälkeen he pikaisesti iskivät eron jälleen kahteen maaliin. Mutta Itävalta ei luovuttanut, vaan tuli heille riittävään tasatilanteeseen noin kahdeksan minuuttia ennen loppua ja ajassa 58.54 kapteeni Thomas Raffl käytännössä varmisti joukkueensa säilymisen 4−3-maalilla. Tyhjiin tehdyn sinetin seurauksena Itävalta voitti 5−3 ja Iso-Britannia hakee ensi kaudella vauhtia 1A-divisioonasta.
Haastattelu
Nuorten esiinmarssi ja Itävallan tavoitteet motivoivat kapteeni Thomas Rafflia − "Haluan pelata MM-kisoissa vielä kerran"
23.5.2022 23:26
Itävalta säilytti paikkansa A-sarjan MM-kisoissa kaatamalla maanantaina Ison-Britannian. Itävallan kapteeni Thomas Raffl puhui kamppailun jälkeen rohkaisevasti maan jääkiekon tulevaisuudesta.

Kuvakoosteet

Kuvat
MAAJOUKKUE | 20.5.2023 20:20
Suomi kaatoi Itävallan lauantain iltapäiväpelissä lukemin 3–1.
Kuvakooste
Suomi liitti Itävallan nollattujen kerhoonsa
22.5.2022 9:00
Suomi voitti Itävallan 3−0 Tampereella lauantaina pelatussa ottelussa. Jussi Olkinuora torjui jälleen nollapelin, vaikka lähellä Itävallan maalikin oli. Suomella on alkusarjassa jäljellä enää ottelu Tšekkiä vastaan.
Raportti
Leijonat nappasi lohkonsa piikkipaikan ennen päätöskamppailua – Hartikainen ja Filppula tehokkaina
21.5.2022 18:53
David Kickertin 36 torjuntaa eivät saattaneet Itävaltaa turnauksen toiseen yllätykseen. Leijonien peli pysyi hyvin koossa ja lukemiin 3–0 päättynyt kamppailu johdatti Suomen lohkon kärkipaikalle ennen viimeistä alkulohkon ottelua.
Uutinen
Leijonat kohtaa Itävallan muuttumattomalla kokoonpanolla – Olkinuora jatkaa maalilla
21.5.2022 11:45
Suomi on kohdannut hissijoukkueeksi ajautuneen Itävallan MM-kisoissa viime vuosina harvakseltaan, eikä ole hävinnyt koskaan.
Timanttikuva
Ei lähelläkään
20.5.2022 23:22
Itävallan voitto Latviasta oli näin lähellä, kun Paul Huber pääsi kasvokkain Arturs Silovsin kanssa.
Kuvakooste
Itävalta tuhlasi ratkaisevat paikat, Norja väänsi ottelusta avausvoittonsa
18.5.2022 19:53
Norjalla oli edessä pakkovoitto, mikäli joukkue halusi pysyä kyydissä taistelussa jatkopaikoista. Itävalta järjesti hyvän kirin, mutta Martin Rønnildin tyhjään maaliin viimeistelemä 5−3-osuma varmisti voiton vuonomaahan.
Uutinen
Jäähyt ja videotarkistukset värittivät Norjan voittoa Itävallasta, Italian yllätys jäi vain minuutin päähän
18.5.2022 18:58
Norja ja Itävalta väänsivät värikkään kamppailun, jossa lopulta Norja oli vahvempi 5–3-lukemin. Ranska oli puolestaan suurissa vaikeuksissa Italian kanssa ja käänsi kamppailun vasta jatkoajalla edukseen 2–1-numeroin.
Kuvakooste
Itävalta päihitti Tšekin voittomaalikilpailussa − Krejčín lämäri ei uponnut
17.5.2022 20:13
Itävalta ja Tšekki väänsivät tasaväkisesti 65 minuuttia ja vielä voittomaalikilpailun kaupan päälle. Itävalta tasoitti ottelun 38 sekuntia ennen varsinaisen peliajan täyttymistä ja jatkoaika kului enimmäkseen Tšekin surffaillessa ympäri pelialuetta. Itävallan Bernhard Starkbaum torjui kaikki laukaukset ja Peter Schneider onnistui Karel Vejmelkan ohittamisessa. Näin voitto matkasi alppimaahan lukemin 1−2.
Haastattelu
Itävallan kapteenina pelannut Manuel Ganahl liikuttui historiallisen Tšekki-voiton jälkeen: "Tämä oli kuin tuhkimotarina"
17.5.2022 19:55
Itävallan MM-joukkueen kapteenina tiistain ottelussa toiminut Manuel Ganahl kertoi liikuttuneena joukkueen yhteishengestä historiallisen Tšekki-ottelun jälkeen.
Uutinen
Itävalta taisteli sensaatiomaisen voiton Tšekistä
17.5.2022 19:11
Itävalta ylitti itsensä kaatamalla Tšekin voittomaalikilpailun jälkeen maalein 2–1. Kyseessä ei ollut usein nähty pienten maiden puolustuskamppailu, vaan Itävalta kykeni tasaveroiseen ja aktiiviseen jääkiekkoon lajin suurmaata vastaan.