Ison-Britannian kapteeni Jonathan Phillips – "Me nousemme ja taistelemme itsemme takaisin"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Phillips ei ollut puheliaalla tuulella Itävalta-tappion jälkeen.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Ison-Britannian kokenut kapteeni Jonathan Phillips kuvaili vähäsanaisesti tuntemuksiaan tappiollisen Itävalta-ottelun jälkeen. Iso-Britannia putosi 1A-divisioonaan, mutta Phillips näkee tulevaisuuden kuitenkin positiivisena.

Itävalta ja Iso-Britannia pelasivat MM-turnauksen viimeisen ottelunsa Tampereen maanantai-illassa. Ottelu ratkesi Itävallan kolmannen erän maaleihin, joiden turvin joukkue säilytti paikkansa korkeimmalla tasolla. Ison-Britannian 3–5-tappio tarkoitti joukkueen putoamista 1A-divisioonaan.

Iso-Britannia johti ennen viimeistä erää 2–0, mutta Itävalta iski kaikki viisi maaliaan viimeisessä erässä ja kampesi itsensä voittoon.

– Tiesimme, että he ovat vahvoja etenkin ottelun viimeisessä erässä. Aloimme pelata liikaa heidän ehdoillaan, teimme virheitä kiekolla ja annoimme Itävallalle mahdollisuuden nousta mukaan peliin, joukkueen kapteenina turnauksessa pelannut Jonathan Phillips kertoi ottelun jälkeen.

Viimeisen ottelun kapteenina toimi Mark Richardson, joka ylitti 100 maaottelun rajapyykin vasta viidentenä britannialaisena. Phillips sen sijaan puki maajoukkuepaidan ylleen 111. kerran ja lukemallaan hän nousee yksin eniten maaotteluita pelanneeksi.

– Juuri nyt olen vain sanaton. Kestää hetken sulatella tätä tappiota. Me kuitenkin nousemme ja taistelemme itsemme takaisin, 39-vuotias Phillips kertoi silminnähden liikuttuneena.

Turnauksessa Iso-Britannia ei voittanut otteluakaan maalieron ollessa 10–33. Joukkue päästi turnauksessa eniten alivoimamaaleja, mikä näkyi myös illan Itävalta-ottelussa. Kapteenin luotto joukkueeseen oli kuitenkin kova.

– Näytimme, että pystymme pelaamaan näitä joukkueita vastaan. Meidän täytyy luottaa enemmän omaan tekemiseemme ja olla rohkeampia. 

Phillips halusi ottelun jälkeen kiittää myös äänekkäitä kannattajia, jotka ovat seisseet joukkueen vierellä koko matkan ajan.

– Emme voi kiittää paikalle saapuneita faneja tarpeeksi. Arvostamme erittäin paljon heidän läsnäoloaan. Mihin ikinä menemme, he ovat mukana ylä- ja alamäissä. Heidän edessään on upeaa pelata.

Itävallan ja Ison-Britannian turnauksen tullessa päätökseen palkittiin kummastakin joukkueesta tuttuun tapaan kolme turnauksen parasta pelaajaa. Itävallan joukkueesta palkinnon nappasivat Peter Schneider, Benjamin Nissner sekä Dominique Heinrich. Heistä jokainen iski maalin myös maanantaina.

Ison-Britannian parhaina palkittiin Brett Perlini, Ben Lake ja Mark Richardson. Joukkueen ikärakenteesta kertoo se, että kolmikosta jokainen on yli 30-vuotias. Maajoukkueen kannalta positiivista oli kuitenkin se, että maajoukkuedebytantti Cade Neilson iski esimerkiksi Itävaltaa vastaan tehot 1+2.

» Lähetä palautetta toimitukselle