Puola on lähellä paluuta MM-kisoihin yli 20 vuoden tauon jälkeen – Italia kaatui 1A-divisioonassa

MAAJOUKKUE / Uutinen
Puolan joukkueessa pelaa mm. Vaasan Sportissakin käynyt Marcin Kolusz.
Kuva © Samppa Toivonen - https://www.samppas.net
Iso-Britannia ja Puola ovat vahvimmin kiinni nousussa korkeimmalle sarjatasolle 1A-divisioonan MM-turnauksessa.

Ison-Britannian Nottinghamissa pelattavassa 1A-divisioonan MM-turnauksessa nähtiin tiistaina yllätys, kun Puola kaatoi vielä viime vuonna korkeimmalla sarjatasolla pelanneen Italian lukemin 4–2.

Ennen tiistain peliä Puola oli murskannut Liettuan 7–0 ja hävinnyt Isolle-Britannialle jatkoajalla numeroin 4–5. Kun ensi vuonna Tšekissä pelattavaan MM-turnaukseen selviää 1A-divisioonan kaksi parasta, on Puola jo nyt melko vahvoissa asemissa.

Puola on viimeksi pelannut miesten MM-kisojen korkeimmalla tasolla vuonna 2002.

Italian tapaan viime vuonna korkeimmalta tasolta pudonnut Iso-Britannia on aloittanut turnauksen hyvin. Puola-voiton lisäksi Etelä-Korea kaatui 4-0 ja Romania 3–0.

Turnauksen kuusi joukkuetta pelaa yksinkertaisen sarjan, eli jokaiselle kertyy viisi ottelua. Kolmen ottelukierroksen jälkeen Iso-Britannia on kärjessä 8 pisteellä ennen 7 pisteen Puolaa ja 6 pisteen Italiaa. Isolla-Britannialla ja Italialla on keskinäinen ottelu pelaamatta, mikä luonnollisesti hyödyttää jo molemmat muut kärkimaat kohdannutta Puolaa.

Romania ja Etelä-Korea ovat toistaiseksi keränneet 3 pistettä. Liettua on vielä nollilla ja lähimpänä putoamista 1B-divisioonaan, josta Japani nousee ensi vuodeksi 1A:han.

Turnauksessa jäljellä olevat ottelut

Keskiviikko 3.5.
Etelä-Korea–Puola
Liettua–Italia
Iso-Britannia–Romania

Perjantai 5.5.
Puola–Romania
Liettua–Etelä-Korea
Italia–Iso-Britannia

» Lähetä palautetta toimitukselle