Puola varmisti paikkansa ensi vuoden MM-kisoissa – Iso-Britannia ja Italia ratkaisevat toisen paikan kohtalon

MAAJOUKKUE / Uutinen
Alan Łyszczarczyk ja Puola varmistivat nousun.
Kuva © Samppa Toivonen - https://www.samppas.net
Puola kaatoi perjantai-iltapäivän ottelussa Romanian ja varmisti sijoituksen kahden parhaan joukossa 1A-divisioonassa.

Puolan nousu ensi vuonna Tšekissä pelattavaan MM-turnaukseen varmistui perjantai-iltapäivänä 6–2-voitolla Romaniasta. Turnauksen viidestä ottelustaan neljä voittanut ja ainoastaan turnausta isännöivälle Isolle-Britannialle jatkoajalla hävinnyt Puola palaa korkeimmalle tasolle ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2002 kisojen.

Toinen nousija ratkeaa illan ottelussa Italia–Iso-Britannia. Italian on voitettava ottelu varsinaisella peliajalla noustakseen. Briteille riittää siis pistekin nousun varmistamiseen kotiyleisönsä edessä Nottinghamissa.

1B-divisioonaan putoaa yksi joukkue, joka selviää ottelussa Liettua–Etelä-Korea. Liettua tarvitsee varsinaisen peliajan voiton säilyäkseen. Jos Liettua onnistuu tässä, päätyy se kolmeen pisteeseen yhdessä Etelä-Korean ja Romanian kanssa, eikä voi keskinäisten vertailussa sijoittua viimeiseksi, jos se siis voittaa ottelun varsinaisella peliajalla.

Liettuan kolmen pisteen voiton sattuessa Romania on todennäköisin putoaja. Jos Liettua voittaa vähintään viidellä maalilla, on putoaja Etelä-Korea.

» Lähetä palautetta toimitukselle