Kolumni

Ei tullut "Suomen ESPN:ää", vaan jotain enemmän – suomalainen jääkiekkojournalismi on muuttunut Jatkoajan mukana

22.1.2021 15:15
Jatkoaika halusi alkujaan olla Suomen kiekkofanien ykkössivusto, faneilta faneille. Se ei lopulta edes riittänyt. Suomalainen urheilujournalismi on muuttunut valtavasti kahdessa vuosikymmenessä, ja Jatkoaika on ollut olennainen osa murrosta. Haluamme olla sitä jatkossakin.
LuetuimmatUusimmat

Kaikki uusin sisältö

01:58
Räkänokkien ja nettipoikien 20 vuoden kunniakas taival
Artikkeli | LIIGA, MESTIS, MAAJOUKKUE
01:56
Uutinen

Pekka Jormakka Siperiasta autokaupunkiin

22.1.2021 1:56
Pekka Jormakka siirtyy Venäjältä Saksan DEL:iin.
Artikkeli

Dokumenttielokuva avaa Jere Karalahdesta uutta näkökulmaa, mutta päihdekeskeisyys on tämänkin teoksen heikkous

21.1.2021 11:41
Jere Karalahti pelasi pitkän kiekkouran ja käytti paljon päihteitä, eikä itsestään kertovassa elokuvassa juuri muusta puhukaan. Onneksi laaja kirjo läheisiä laventaa uutuusdokumentin näkökulmaa, vaikka mukana on epäonnistuneempiakin puheenvuoroja.
Kuvakooste

Koovee juhli, kun Ilves sortui tehottomuuteen

17.1.2021 19:38
Sunnuntai-iltapäivällä käytiin tunteikas U20-joukkueiden paikalliskamppailu Hakametsässä. Koovee siirtyi ensimmäisessä erässä nopeasti kahden maalin johtoon. Tämän jälkeen peli pysyi tasaisena. Ilves onnistui vain kerran maalinteossa ja vieraiden osuessa vielä tyhjiin, ottelu päättyi Kooveen 3–1-voittoon.
Artikkeli

Holhousta ja naisten kehojen hallintaa – "Naisten jääkiekosta annettu kuva vaihtoehtona miesten jääkiekolle on vääristynyt"

17.1.2021 12:25
Naisten jääkiekko on haluttu brändätä toisenlaiseksi kuin miesten jääkiekko, halusivat sitä pelaavat naiset sitä tai eivät. Kolme vuosikymmentä voimassa ollut taklauskielto ei heijastellut pelaajien tahtoa. Naispelaajia ei kuunneltu eikä vieläkään kuunnella, sillä heidän näkemyksensä haastavat vallitsevat käsitykset miehuudesta ja naiseudesta.
Artikkeli
Naispelaajat päättäjien pelinappuloina lajihistorian käännekohdassa – "IIHF:n ja CAHA:n puheenjohtajat halusivat lepytellä Samaranchia"
17.1.2021 11:55
Naiset pelasivat fyysistä jääkiekkoa vuoteen 1990 saakka, kunnes nykymuotoinen taklauskielto tuli voimaan. Harva tietää, miten kielto junailtiin läpi enemmistön tahdon vastaisesti manipuloimalla voimassa olleita sääntöjä ensimmäisissä naisten MM-kilpailuissa.
Haastattelu
Italiassa valmentava Petri Mattila on sairastanut koronan ehkä kahdestikin − "Eihän jääkiekon pelaaminen näissä olosuhteissa missään suhteessa järkevää ole"
10.1.2021 11:55
HC Asiagon päävalmentaja Petri Mattila on kokenut, ehkä jopa kahdesti, miltä koronan sairastaminen vaikuttaa. Hän kyseenalaistaa jääkiekon sarjatoiminnan jatkumisen helposti tarttuvan ja vaarallisen taudin ollessa liikkeellä. Suomen viranomaisten toimia hän osaa arvostaa.
Uutinen
Liigassa loukkaantumisia tuurannut ja ilman töitä jäänyt Rasmus Tirronen Sveitsiin tuuraamaan loukkaantumisia
8.1.2021 12:04
EHC Visp pestasi 30-vuotiaan suomalaisvahdin loppukaudeksi.
Uutinen
TPS:stä lähtenyt Austin Ortega löysi työpaikan Itävallasta
7.1.2021 14:57
Alkukauden TPS:ää edustanut Austin Ortega siirtyy Red Bull Salzburgiin.
Uutinen
Perttu Lindgrenille lähtöpassit Davosista – edusti seuraa jo kahdeksatta kautta
6.1.2021 17:25
Seura kertoo heikkojen peliesitysten johtaneen sopimuksen purkuun.
Haastattelu
Mika Väärälän mukaan naiskiekkovalmennus ei ole vielä tarpeeksi arvostettua − "Se ei välttämättä näytä CV:ssä houkuttelevalta"
5.1.2021 12:00
Mika Väärälä ajautui naiskiekon valmentajaksi hiukan sattuman kautta ja ura on kestänyt jo 11 kautta. Valmentajalle itselleen pelaajien sukupuolella ei ole väliä, sillä peli ja työtehtävät ovat samat. Naiskiekkoilun parissa työskenteleminen ei kuitenkaan nauti hänen mielestään riittävää arvostusta.
Uutinen
AHL alkaa helmikuussa − kolme joukkuetta jättää kauden väliin, neljä vaihtaa paikkakuntaa
5.1.2021 0:17
AHL-kausi käynnistyy helmikuun 5. päivä 28 joukkueen voimin. Kolme joukkuetta jättää kauden väliin. Lisäksi neljä joukkuetta pelaa normaalista poikkeavassa ympäristössä.
Jatkoerä
Jatkoerä 12/2020: Synkkä vuosi paketoitiin huudoilla tyhjyyteen
3.1.2021 13:01
Vuosi 2020 saatiin pakettiin. Mikä puhutti joulukussa, sen kertoo Jatkoerä.
Haastattelu
Oppia ja elämyksiä Alppien juurella − Markus Juurikkala valmentaa Alppiliigassa maisemista nauttien
2.1.2021 12:58
Markus Juurikkala toimii Alppiliigan itävaltalaisen EC Bregenzerwaldin päävalmentajana jo kolmatta kautta. Maailmalle itseään kehittämään lähtenyt valmentaja on viihtynyt Keski-Euroopassa kuusi kautta. Hän kannustaa muitakin suomalaisia valmentajia lähtemään ulkomaille kokeilemaan siipiään.
Haastattelu
Toni Rajalalle sveitsiläinen pelityyli sopii – paluu Ilvekseen kuitenkin kiinnostaa
30.12.2020 15:05
Viidettä kauttaan Sveitsin EHC Biel-Biennessä pelaava Toni Rajala toteaa pelityylin sopivan hänenlaiselleen hyvälle luistelijalle. Tänä syksynä sekä hyökkääjä itse että hänen seuransa eivät ole oikein kunnolla päässeet pelirytmiin. Vielä ainakin yhden kauden Sveitsissä jatkava Rajala on suunnitellut jo paluuta Tampereelle ja Ilvekseen.
Haastattelu
Riku Törnqvist torjuu kiekkoja Espanjassa –”Olisi kiva saada joku toinenkin suomalainen tänne”
28.12.2020 13:34
Hallitsevan Espanjan mestarin maalinsuulla torjuu suomalainen Riku Törnqvist, joka ajautui liigaan puolivahingossa kaverinsa houkuttelemana. Törnqvistin oli tarkoitus pelata sarjassa vain yhden kauden verran, mutta mahdollisuus päästä Keski-Euroopan sarjoihin houkutti hänet jäämään Espanjaan vielä toiseksikin kaudeksi.
Haastattelu
Suomalaista maalivahtivalmennusta löytyy Romaniastakin – ”Suomessa ei ammattivalmentajan ura ottanut tuulta alleen”
27.12.2020 19:09
Suomessa ei maalivahtivalmennuksesta löydy kokopäiväistä ammattia kuin harvoille, siksi osa suuntaa matkansa kohti ulkomaisia sarjoja. Suhteita muihin valmentajiin kannattaa luoda, sillä niiden avulla aukeavat monet ovet. Tämän on kokenut myös Aleksi Jääskeläinen, joka nyt valmentaa Romaniassa, Transilvanian alueella.