Urheilutoimenjohtaja Kim Hirschovits arvioi nyt julkaistua Kiekko-Espoon miehistöä: "Hyvä ryhmä pelaajia, joille seura on enemmän kuin työpaikka"

LIIGA / Haastattelu
Kim Hirschovits on kokoamassa ensimmäistä kertaa Liiga-joukkuetta.
Kuva © Jarno Hietanen
Aikaisempina päivinä Kiekko-Espoo oli ilmoittanut vahvistuksista päivittäin, mutta keskiviikko toi tähän muutoksen, kun ydinryhmä tuli julki. Se tapahtui samana päivänä, kun yhteisharjoittelu aloitettiin.

Kiekko-Espoolla on nyt julkaistuna sopimukset kahden maalivahdin, kahdeksan puolustajan ja 15 hyökkääjän kanssa, eli miehistöä jo sen verran, että siitä voi muodostaa täyden kokoonpanon.

− Joukkue on monipuolinen, siinä on kokemusta ja nuoruutta. Se on hyvä ryhmä pelaajia, joille seura on enemmän kuin työpaikka. Se on iso asia, urheilutoimenjohtaja Kim Hirschovits toteaa.

Joukkueen suomalaispelaajista tämä tulee hyvin esiin, sillä vain Santeri Virtasella ja Kasper Kulonummella ei ole aiempia pelejä espoolaisseuroissa alla. Näistäkin Virtanen kertoi seuranneensa nuorempana monia pelejä vaihtoaition takaa.

Nykyisessä kiekossa korostuvat monipuoliset pelaajat, ja siltä osin Hirschovits on tyytyväinen joukkueen rakentumiseen.

− Jokaisessa joukkueessa pitää olla taitoa ja kovuutta. Meillä on monta pelaajaa, jotka voivat pelata sekä keskellä että laidalla. Monipuolisuus, luonne ja se mitä seura merkitsee on iso asia joukkueessa.

Kiekko-Espoon nyt julkaistussa joukkueessa on mukana neljä uutta ulkomaalaispelaajaa, kolme Ruotsista ja yksi Tanskasta. Ulkomaalaisosastosta Hirschovits lähti analysoimaan ensin peräpäätä.

− Marcus Hellgren on erittäin kokenut maalivahti ja mahtava persoona. Hän on kilpailuhenkinen, ja näen hänessä paljon potentiaalia nousta seuraavalle tasolle. Anders Koch valmistautuu MM-kisoihin. Hän on isokokoinen ja hyvin liikkuva puolustaja. Hän tuo erikoistilanneosaamista.

Ruotsalaishyökkääjistä Joachim Rohdin on Liigasta tuttu Jukurien ja Ässien riveistä, sen sijaan Arvid Degerstedtille kausi on ensimmäinen Suomessa tai ylipäätään kotimaan ulkopuolella.

− Rohdin on monipuolinen ja periksiantamaton pelaaja. Erittäin työteliäs pidetty persoona, joka pystyy pelaamaan tilanteita kuin tilanteita. Degerstedt on hyväluonteinen pelaaja, joka on tärkeä joukkueen ytimeen ja periksiantamattomuuteen. Hän tuo paljon positiivisuutta joukkueeseen.

Seuraavalla kaudella Liigan pudotuspeleihin selviää 12 joukkuetta aiemmin kymmenen sijaan, ja se viiva on huomioitu Espoossakin.

− Meidän urheilullinen tavoite on pelata pudotuspelejä ensi vuonna.

» Lähetä palautetta toimitukselle