Konsta Helenius ja Arttu Kärki palaavat kirvesrintoihin − Verneri Ahonen ja Frans Viita myös Tampereelle

LIIGA / Uutinen
Konsta Helenius palaa Jukurit-vuokralta Tapparaan.
Kuva © Tiia Mahkonen
Konsta Helenius, Arttu Kärki, Frans Viita ja Verneri Ahonen pukevat ensi kaudella Tappara-paidan ylleen.

Tappara julkisti sunnuntaiaamuna sopimukset neljän nuoren pelaajan kanssa. Konsta Helenius, 18, palaa Tapparaan pelattuaan kaksi edelliskautta Jukureissa vuokralla. Tällä hetkellä nuori hyökkääjä edustaa Leijonia miesten MM-kisoissa.

− Tappara-kasvatti, josta on varmasti mediassa jo kaikki ylistyssanat käytetty, mutta kyseessä on jääkiekkoilijana selkeä poikkeusyksilö. Heleniuksen kohdalla tiedostamme, että hän voi hyvinkin kiekkoilla jo tulevalla kaudella Pohjois-Amerikassa, mutta tämä ei luonnollisesti ole meidän käsissämme. Hienoa jos pelaa meillä, jolloin odotukset ovat kovat ja nuori mies tavoittelee varmasti isoa roolia ensi kauden joukkueessa, urheilujohtaja Antti Tuomenoksa kertoo Heleniuksesta.

19-vuotias puolustaja Arttu Kärki pelasi viime kaudella Kanadassa junioriliiga OHL:ssä. Soo Greyhoundsissa syntyi 70 ottelussa tehot 22+29=52. Hän edusti Suomea vuodenvaihteen alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa.

− Kärki lähti meiltä viime kaudeksi yhteisen sopimuksen mukaisesti Pohjois-Amerikkaan, jossa pelasi hyvän kauden isossa roolissa. Oli erittäin hyvä myös U20 MM-kisoissa, ja on nyt selkeästi valmiimpi aikuisten peleihin, Tuomenoksa virkkoo.

Uusilla sopimuksilla Tapparaan tulevat 21-vuotias oma kasvatti Verneri Ahonen ja 17-vuotias Frans Viita. Ahonen pelasi viime kaudella KooKoon U20-joukkueessa 52 ottelua ja teki muhkeat 77 pistettä. Hän oli sarjan pistepörssin toinen ja pääsi pelaamaan kouvolalaisissa myös kaksi liigapeliä. Hänen Tappara-sopimuksensa on 1+1-vuotinen.

Tappara-kasvatti Viita kiekkoili kuluneen kauden Kärppien U20-joukkueessa. Hänen sopimuksensa kirvesrintojen kanssa on kolmivuotinen. Pienikokoinen hyökkääjä teki 33 ottelussa viime sesongilla 37 pistettä.

» Lähetä palautetta toimitukselle