Pekka Jormakka ei ennen kauden alkua uskaltanut edes miettiä MM-turnausta – "Hienoa, että Jukureista on paljon pelaajia kisoissa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Jormakka pelasi viimeksi MM-turnauksessa keväällä 2018.
Kuva © Oskari Mäkisarka / https://facebook.com/makisarkaphoto
Leijoniin kuuden vuoden tauon jälkeen palannut Pekka Jormakka ei peittele innostustaan MM-turnauksen alla. Konkarihyökkääjä kehuu Jukureista kisajoukkueeseen nousseita pelaajia ja on itse valmis mihin tahansa rooliin.

Leijonien entisenä luottohyökkääjänä tunnettu Pekka Jormakka teki tällä kaudella paluun maajoukkueeseen kuuden vuoden tauon jälkeen. Väliin mahtui vuosia Venäjällä ja visiitti Saksassa, mutta uuteen kukkaan 33-vuotias hyökkääjä puhkesi Jukureissa. Otteet herättivät Jukka Jalosen kiinnostuksen ja lopulta lento kantoi aina MM-joukkueeseen saakka.

Tätä ei hyökkääjä itse osannut odottaa ennen kauden alkua. MM-turnaus ei ollut tavoite, mutta ajatus joukkueeseen pääsystä alkoi realisoitua kauden mittaan.

– Kun kausi alkoi, en siihen uskonut, että pääsisin ainakaan MM-kisoihin. Lopulta EHT-turnausten myötä tuli sellainen tunne, että minulla voi olla ihan hyvät saumat, kun pelikin kulki, Jormakka kertasi joukkueen julkistamisen jälkeen.

Edellisen kerran Jormakka nähtiin MM-jäillä Tanskassa keväällä 2018, jolloin hän jäi pisteittä kahdeksassa ottelussa. Leijonat putosi tuolloin jo puolivälierävaiheessa Sveitsille, joka ylsi aina finaaliin saakka.

seurassa tehtiin hyvää työtä arjessa koko kauden ajan.

– Loistava fiilis, kun on jälleen mukana pitkän tauon jälkeen. Aina kun Leijonat-paita on päällä, lähdetään hakemaan voittoja. Odotan kovia pelejä.

Jukureissa päättyneellä Liiga-kaudella kapteenina operoinut Jormakka ei suinkaan ole joukkueesta ainoa MM-nippuun valittu pelaaja. Leijonissa mukana ovat myös Patrik Puistola ja jo kahdet MM-kisat tällä kaudella läpi pelannut Konsta Helenius. Lisäksi Jukureista on edustusta myös Tšekin, Tanskan ja Norjan joukkueissa.

Liiga-joukkueista Jukureista valittiin mukaan eniten pelaajia ja kaikki seurajoukkueet mukaan laskettuna edustus on toiseksi vahvin. Jormakka on tästä syystäkin mielissään.

– Hienoa, että Jukureista on paljon pelaajia kisoissa. Kyllähän se kertoo siitä, että pelaajat kehittyivät runsaasti kauden aikana ja seurassa tehtiin hyvää työtä arjessa koko kauden ajan, Jormakka kehuu.

Puistolalla on jo NHL-varaus, mutta Heleniuksen kohdalla varaustilaisuus on edessä kesällä. Konkarihyökkääjän mukaan nuoremmilla joukkuekavereilla on edessään valoisa tulevaisuus.

– Molemmat näen tulevina NHL-pelaajina, eli he ovat loistavia pelaajia.

Yhtenäisyys ennen kaikkea

Suomi ei saanut muiden ykkösmaiden tapaan mukaan kovinkaan monta NHL-vahvistusta, mutta se ei ole ennenkään peliä haitannut. Jormakan mukaan tärkeintä ei ole NHL-pelaajien määrä, vaan se, kuinka hyvin joukkue hitsautuu yhteen.

– Suomella on jälleen kasassa tasainen ja ennen kaikkea yhtenäinen joukkue.

Leijonien lopullinen MM-joukkue on muutamia vahvistuksia lukuun ottamatta ollut kasassa jo hyvän tovin, mikä on aiemminkin satanut joukkueen laariin. Pelitapaa on hiottu ja voittoja on tullut.

– Huhtikuun jälkeen olemme pelanneet yhdeksän peliä ja napanneet kahdeksan voittoa eli voi sanoa, että hyvin on mennyt, Jormakka nauraa.

Peliä voi kuitenkin aina parantaa, eikä joukkueessa olla vielä tyytyväisiä esityksiin. MM-kisojen avausottelussa vastaan asettuu kisaisäntä Tšekki, jolla on paljon näytettävää heikosti sujuneen viimeisimmän EHT-turnauksen jälkeen.

– Kentät alkavat muodostua, niin saamme kyllä hierottua kuviot kuntoon. Pelin pitää parantua aiemmasta ja kehittyä myös ennen kisojen ratkaisupelejä.

Harjoituksissa Jormakka on pelannut kolmosketjussa yhdessä seurakaveri Puistolan ja Kärpät-hyökkääjä Arttu Hyryn kanssa. Ylivoimakuvioita hän on hionut ykkösylivoimassa yhdessä Valtteri Puustisen, Mikael Granlundin, Iiro Pakarisen ja Mikko Lehtosen kanssa.

– Rooli kuin rooli kelpaa minulle, mutta ylivoimaa olisi mukava pelata itse turnauksessakin, kun silloin saan vahvuuteni parhaiten esille.

Tämän kevään MM-turnauksesta on puhuttu jo pitkään, sillä Jalonen väistyy kevään jälkeen maajoukkueen peräsimestä ja tekee tilaa Antti Pennaselle. Joukkueessa on hieman puitu asiaa, mutta sen suuremmin päävalmentajan vaihtuminen ei ole puhetta aiheuttanut.

– Vähän olemme siitä puhuneet, että haluamme päättää Jalosen aikakauden hyvin, mutta ei sen suurempaa, Jormakka päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle