Itävalta ajaa Leijonat ahtaalle − näin alkulohkossa voi vielä käydä

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Suomi on MM-alkulohkossa tiukassa paikassa.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Kevään MM-kisojen jättiyllättäjä Itävalta pitää huolen siitä, että Leijonien on pelattava kieli vyön alla alkusarjan loppuun asti.

Leijonat on MM-kisoissa tiukassa paikassa. Vastaava tilanne on tulee mieleen keväältä 2014, jolloin Suomi joutui jännittämään jatkoon pääsyä maanantaisen iltapäiväpelinsä jälkeen vielä tiistaihin saakka. Tuolloin omat mahdollisuutensa jatkon suhteen menettänyt Sveitsi päihitti Latvian, joka puolestaan olisi voitolla noussut Suomen edelle alkusarjassa.

Takaisin vuoteen 2024.

Itävalta voitti MM-alkusarjan toiseksi viimeisessä ottelussaan Norjan lukemin 4−1 ja nousi Suomen kanssa tasoihin seitsemään pisteeseen. Sunnuntain jälkeen Leijonat kohtaa vielä Tanskan maanantaina sekä Sveitsin tiistai-iltana. Itävallalla on jäljellä enää mittelö Iso-Britanniaa vastaan tiistaina päivällä.

Itävalta juotti suomalaisille kitkerää keitosta, kun se otti sensaatiomaisen viimeisen sekunnin maalilla tulleen voiton Leijonista. Tällä keskinäisen ottelun voitolla se on sinivalkoisten edellä lopputuloksissa, mikäli päädytään mahdollisen tasapistetilanteeseen. Neljättä sijaa ylemmäs Suomella ei enää ole asiaa.

Alkulohkoon Leijonat ei ole jäänyt nykymuotoisissa MM-kisoissa kertaakaan.

Mikäli Itävalta häviää tähän asti tappiosta toiseen turnauksessa pelanneelle Isolle-Britannialle, riittää Suomelle, että se voittaa toisen jäljellä olevista koitoksistaan. Jos kuitenkin Itävalta ottaa voiton, vieläpä varsinaisella peliajalla tapahtuvan sellaisen, on Leijonien saatava viimeisistä otteluista yhteensä neljä pistettä. Itävallan ottaessa briteiltä vain kaksi pistettä, riittää Suomelle kolme pistettä kahdesta kamppailustaan.

Todennäköisyydet puhuvat sen puolesta, että sekä Suomi että Itävalta ottavat yhdet voitot ennalta heikommista vastustajistaan. Näin ratkaisevaksi otteluksi muodostuisi Leijonien tiistain päätöskierroksen peli Sveitsiä vastaan. Muun muassa Roman Josin, Nino Niederreitterin, Kevin Fialan ja Nico Hischierin tähdittämä alppimaa ei ole ailahtelevasti pelanneelle leijonalaumalle helppo pala.

MM-turnauksen otteluohjelma ja matkan varrella eteen tulleet käänteet pitävät huolen siitä, että sinivalkoisissa kotikatsomoissa saadaan jännittää alkusarjan kalkkiviivoille saakka.

» Lähetä palautetta toimitukselle