Rasmus Rissanen palaa kaukaloon – Leijonat kohtaa uudistetuilla hyökkäysketjuilla Kanadaa kiusanneen Itävallan

MAAJOUKKUE / Uutinen
Rasmus Rissanen oli sivussa Norja-ottelusta.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Suomi kohtaa turnauksen neljännessä ottelussa Kanadalle vasta jatkoajalla taipuneen Itävallan. Joukkueet kohtaavat MM-kisojen alkulohkossa yhdeksättä kertaa ja Leijonat on poistunut voittajana seitsemästä ottelusta yhden päättyessä tasatulokseen.

Suomen turnaus jatkuu kahden välipäivän jälkeen Itävaltaa vastaan. Leijonat on musertavan Tšekki-tappion jälkeen voittanut Iso-Britannian sekä Norjan.

Itävalta on hävinnyt turnauksen kaikki aiemmat kamppailunsa, mutta Kanadaa vastaan joukkue kamppaili viiden maalin takamatkalta jopa jatkoajalle saakka. Sveitsiä vastaan pelatussa ottelussa Sveitsi sen sijaan teki voittomaalin vasta varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla.

Joukkueet ovat kohdanneet ennen torstai-illan kamppailua MM-kisojen alkulohkossa kahdeksan kertaa, ja otteluista viimeisin on viime kevään turnauksesta. Suomi on voittanut otteluista seitsemän ja kevään 2000 turnauksessa joukkueiden välinen kamppailu päättyi tasatulokseen.

Itävallalla on tämänvuotisessa turnauksessa yksi NHL-vahvistus. Minnesota Wildin hyökkääjä Marco Rossi on kolmeen otteluun tehot 1+2, joista 1+1 syntyi Kanadaa vastaan. Itävallan tehokkain pelaaja on 1+3 tehopisteellä Dominic Zwerger ja Suomen riveistä vastaava titteli on Oliver Kapasella, joka on iskenyt peräti viisi maalia. 

Päävalmentaja Jukka Jalonen muokkasi Leijonien kokoonpanoa verrattuna Norja-otteluun. Kokoonpanosta putoaa kesken Norja-ottelun vilttiketjuun joutunut Konsta Helenius ja hänen tilalleen ykkösketjuun nousee Norjaa vastaan kolmosketjussa viilettänyt Jere Innala.

Kakkos- ja nelosketjut säilyvät ennallaan, mutta kolmosketjussa Innalan paikalla pelaa kisojen toisen ottelunsa pelaava Patrik Puistola. Iso-Britanniaa vastaan loukkaantunut Rasmus Rissanen hyppää takaisin kaukaloon ja hän palaa tutulle tontille Oliwer Kasken pariksi.

Leijonat saa Rissasen paluun myötä takaisin käyttöön kahdeksan puolustajan rotaation, joten Veli-Matti Vittasmäki on tuttuun tapaan Jesper Mattilan parina. Suomen maalivahtina ottelussa on Harri Säteri ja Emil Larmi on luukkuvahtina. Heleniuksen lisäksi kokoonpanosta on sivussa Pekka Jormakka

Leijonien kokoonpano Itävaltaa vastaan:

1:
12 Jere Innala – 64 Mikael Granlund (C) – 48 Valtteri Puustinen
3 Olli Määttä (A) – 4 Mikko Lehtonen (A)

2:
71 Ahti Oksanen – 27 Oliver Kapanen – 13 Jesse Puljujärvi
2 Rasmus Rissanen – 7 Oliwer Kaski

3:
21 Patrik Puistola – 57 Arttu Hyry – 15 Juha Jääskä
50 Juuso Riikola – 18 Vili Saarijärvi

4:
80 Saku Mäenalanen – 24 Hannes Björninen – 81 Iiro Pakarinen
38 Veli-Matti Vittasmäki –62 Jesper Mattila

Maalilla:
29 Harri Säteri (33 Emil Larmi)

» Lähetä palautetta toimitukselle