Emil Larmi manasi tiukkaa tappiota: "Lähellä oli, mutta sitä ei lasketa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Suomen jatkoaikatappio puolivälierässä Ruotsille oli hyvän ottelun pelanneelle Emil Larmille ymmärrettävästi iso pettymys.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Suomen joukkueen ykkösmaalivahdin paikan turnauksessa ottanut Emil Larmi ei takertunut yksittäisiin hetkiin ja kehui joukkueen taistelua.

Suomen maalilla tappioon päättyneessä puolivälierässä Ruotsia vastaan torjunut Emil Larmi oli ottelun jälkeen ymmärrettävästi pettynyt.

− Olo on tyhjä ja pettymys on päällimmäinen tunne silloin kun häviämme tällaisen ottelun.

Växjö Lakersin maalivahti kertoi kuitenkin olevansa ylpeä joukkueen taistelusta paperilla selvästi vahvemmalla materiaalilla otteluun lähtenyttä länsinaapuria vastaan. Jatkoajalle venynyt ottelu olisi voinut kääntyä voitolliseksi myös Suomelle, vaikka Ruotsi oli läpi ottelun hallitseva osapuoli.

− Lähellä se oli, mutta sitä ei lasketa.

Läpi ottelun hyvin ja varmasti pelannut Larmi joutui taipumaan ensimmäisen kerran kolmannessa erässä, kun ruotsalaispuoustaja Rasmus Dahlin laukoi kiekon pienehköstä kulmasta Larmin jalkojen välistä maaliin. Maalivahti ei ruoskinut itseään vastustajan avausmaalin osalta.

− Kaikki maalit jäävät aina harmittamaan ja se kiekko nyt löysi tällä kertaa kolon. Aina voi hioa yksityiskohtia ja sitä tämä ammatti on, yksityiskohtien hiomista. Henkilökohtaisesti en tartu liikaa yksittäiseen tilanteeseen kiinni.

Larmi otti itselleen pelaavan maalivahdin roolin ennakkoon hienoisena ykkösmaalivahtina turnaukseen lähteneeltä Harri Säteriltä. Omaan suoritukseensa koko turnauksen osalta Larmi oli tyytyväinen.

− Tässä paidassa pelaaminen on ensinnäkin aina kunnia ja tottakai tällaisen pelin pelaaminen on vielä suurempi kunnia.

− Mielestäni pelasin tasaisen ja hyvän turnauksen. En saanut erityisen paljon peliaikaa, mutta sain olla maalilla ratkaisupelissä. Tämä oli kohtuullisen hyvä suoritus, mutta haluan voittaa.

Ottelun aikana Larmi oli välillä aikamoisessa kiekkosateessa ja hän korosti, että keskittyminen on pidettävä koko ajan tiukasti pelissä.

− Ei siinä pelin aikana kyllä päässä kulje yhtään mitään. Jos ajatukset harhailevat yhtään mihinkään muuhun, kiekko menee herkemmin maaliin. Peli tuntui hyvältä ja nautin joka hetkestä. Pystyimme vääntämään vastustajan aika ahtaalle, mutta emme sen pidemmälle.

Turnaukseen miesten jääkiekkomaajoukkueen päävalmentajan uransa päättäneestä Jukka Jalosesta Larmi puhui kunnioittavaan sävyyn.

− Jalonen on varmasti suurin Suomen jääkiekkomaajoukkuetta valmentanut valmentaja. Jos katsotaan hänen saavutuksiaan, niin se on hatunnoston arvoinen suoritus. Ja hän on tehnyt kovasti töitä niiden eteen.

Ottelun ratkaisuhetkillä Konsta Heleniukselle tuomittua jäähyä Larmi kommentoi maltillisesti.

− Katsoin enemmän kiekkoa, joten en niin tarkasti tiedä, mitä siinä tapahtui. Tietysti syyllisiä voi aina lähteä etsimään sieltä ja täältä, mutta en usko, että hävisimme ottelua sen jäähyn vuoksi. Tappion syy löytyy muualta.

Tulevaisuuden tai turnauksen hyvien otteiden mahdollisesti urallensa tuoman nosteen osalta Larmilla oli selkeät ajatukset.

− En ajattele urani tulevaisuutta nyt. Haluan päästä kotiin perheeni luo. Kaverit ovat kertoneet, että Tšekissä on hyvää olutta, joten ehkä otan yhden sellaisen.

» Lähetä palautetta toimitukselle