Jokerit panostaa valmennustiimiin ja faniyhteisöön: ”Uskon, että faniemme lojaalisuus pysyy”

MESTIS / Haastattelu
Jokerit tekee uutta nousua kohti Mestiksen mestaruutta.
Tulevalla kaudella Jokerit aikoo panostaa pelaajien yksilövalmentamiseen sekä kannattajien kiinnostuksen ylläpitämiseen. Seura on uudistanut valmennustiimiään ja kehittänyt fanien oheistoimintaa.

Helsingin Jokerit tavoittelee kauden 2024–25 Mestiksen voittoa panostamalla valmennustiimiin. Valmennustiimiin kuuluvat päävalmentaja Tero Määttä, maalivahti- ja fysiikkavalmentaja Roy Hellgren ja uusi apuvalmentaja, Ketterän päävalmentajan paikalta pääkaupunkiin siirtyvä Kari Martikainen.

Valmennustiimissä on mukana myös ensimmäistä kertaa yksilötaitovalmentaja Iiro Mäntylä. Yksilötaitovalmentajan ohjaamissa pienryhmissä pelaajat harjoittelevat esimerkiksi kiekonhallintaa tai laukomista.

− Ideana on kehittää pelaajan ominaisuutta, jossa on pelaajan tai valmennuksen mielestä parannettavaa. Kehitettävä ominaisuus voi olla myös vahvuus. Riittävien resurssien ansiosta keskitymme pelaajien huolenpitoon ja lisävalmennukseen, kertoo Jokerien urheilutoimenjohtaja Olli-Pekka Yrjänheikki.

Helsinkiläisseuran mennyt kausi päättyi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Kaudelle 2024–25 Jokerit haluaa rakentaa joukkueen, joka pystyy kamppailemaan viime kautta paremmin pudotuspeleissä.

Tänä keväänä Jokerien matka tyssäsi puolivälierissä Kokkolan Hermeksen käsittelyssä. Nyt joukkueen rakentamisessa onkin huomioitu ominaisuudet, joista seura jäi puutteelliseksi keväällä. Yrjänheikin mukaan seura tarvitsee kamppailuvoimakkaita pelaajia, jotka pelaavat aktiivista ja nopeaa jääkiekkoa.

Jokerit kiinnostaa katsojia

Narripaitojen paluu KHL:stä Suomen kaukaloihin innosti kannattajat takaisin joukkueen ääreen. Suomessa pelatessaan seura on saanut takaisin useita faneja, jotka eivät seuranneet Jokereita, kun se pelasi KHL:ää.

− Fanit ja jokeriyhteisö ovat heränneet taas henkiin, mistä saamme paljon tukea. Joskus yksittäiselle pelaajalle, joukkueelle tai valmentajalle voi tulla myös ulkopuolista painetta, mutta se on opittava käsittelemään, koska se on osa kilpaurheilua, kuvailee urheilutoimenjohtaja Yrjänheikki.

Fanit ja Jokeriyhteisö ovat heränneet taas henkiin

Jokereiden paluun jälkeen seuran hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Mikko Saarni. Saarni on tehnyt uraa yrittäjänä ja toimii myös valmennusyritys Viima Hockeyn hallituksen puheenjohtajana.

Hänen mukaansa ensi kaudella helsinkiläisseuran täytyy jatkaa Jokerien yhteisön kasvattamista ja kehittämistä.

− Haluamme parantaa pelituotteitamme ja järjestää mielenkiintoisia tapahtumia, koska se palvelee fanejamme. Se myös kerää lisää katsojia. Uskon, että faniemme lojaalisuus pysyy ja buumi saadaan ylläpidettyä.

Helsinki-hallista Jokereiden pelipaikkana ei ole vielä varmuutta. Saarnin mukaan Jokerit tahtoo tulevaisuudessa pelata Helsinki-hallissa, ja asiasta käydään keskustelua yksityisten ja valtiollisten tahojen kesken.

Jokerit tekee yhteistyötä Helsingin IFK:n kanssa, sillä molemmat joukkueet pelaavat kotiottelunsa Helsingin jäähallissa. Kahden helsinkiläisseuran välinen yhteistyö on luonut positiivista keskustelua joukkueiden välille.

− Toivottavasti joskus päästään jäällä taistelemaan, mutta toimistoilla on hyvä meininki keskenään, kertoo Saarni.

» Lähetä palautetta toimitukselle