Mielipide

Oilers haavoitti panttereita ja antoi muistutuksen, ettei Stanley Cupia ole vielä voitettu

NHL / Kolumni
Kun Stanley Cup oli ensimmäistä kertaa katkolla, esiin nousi Connor McDavid. Kapteenin lisäksi Edmonton Oilersilta onnistuivat maalivahti Stuart Skinner ja alempien ketjujen maaleja latoneet hyökkääjät.

Connor McDavid 1+3 ja nousu finaalisarjan tehokkaimmaksi pelaajaksi, Edmonton Oilers sai ylivoimalla onnistumisen, Stuart Skinner otti maalilla ryöstöjä ja toinen veskari Sergei Bobrovski tykitettiin viiden takaiskun myötä vaihtoon.

Florida Panthersilla oli mahdollisuus voitolla päästä nostamaan Stanley Cupia, mutta Oilers muistutti, ettei kolmella otteluvoitolla saavuta vielä yhtään mitään. Yhden voiton tarvitseva Panthers on toki edelleen lähempänä mestaruutta kuin kolme peräkkäistä voittoa tarvitseva Oilers.

Kolmannen finaalin kolmas erä kuitenkin enteili, että Oilers ei ole luovuttanut. Kolmen peräkkäisen tappion jälkeen paras seitsemästä -sarjan voittaminen on harvinaista ja epätodennäköistä, mutta ei mahdotonta.

Oilers sai neljännessä finaalissa haavoitettua ja ehkä jopa nöyryytettyäkin panttereita.

Kuvaava tilanne oli, kun maalineduskahakan jälkeen Panthersin Sam Bennett piti McDavidia rinnuksista ja mätki tätä pari kertaa hanskalla päähän. Viileä supertähti sen sijaan roikotti hammassuojia ulkona suustaan ja hymyili – seuranneella kahden miehen ylivoimalla McDavid alusti 6–1-maalin.

Panthersin kärkipelaajista esimerkiksi Matthew Tkachuk tuhlaili maalipaikkoja kolmannessa erässä, kun floridalaiset saivat pelistä otetta ja hakivat onnistumisia viidettä ja mahdollisesti ratkaisevaa finaalia varten.

Onnistumisia sai kuitenkin Oilers, kun Skinner venyi huipputorjuntoihin ja Dylan Holloway sekä Ryan McLeod viimeistelivät Panthers-puolustuksen hötkyillessä voittonumeroiksi murskaavat 8–1.

Neljännen finaalin lopputulos on totta kai merkityksetön, kun Suomen aikaa tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Stanley Cup on seuraavan kerran Panthersin saavutettavissa.

Sillä sen sijaan voi olla paljonkin merkitystä, että Skinner voitti maalivahtien kaksintaistelun ja McDavid oli kaukalon dominoivin yksilö, joka sai myös arvokasta viimeistelyapua alemmista ketjuista.

Oilers todisti, että finaalisarja ei ole vielä ratkennut.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös