Valtteri Filppulalle elämäntyöpalkinto – myös monia Liiga-nimiä ehdolla European Hockey Awardseissa

Muut Sarjat / Uutinen
Filppula on ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa Kolmen kullan klubiin kuuluva suomalainen.
Kuva © Jenna Westerlund
European Hockey Awardseissa palkittiin viime kaudella ansioituneita.

Euroopan sarjajoukkueiden perustama järjestö European Hockey Clubs (EHC) palkitsi tiistaina päättyneen sarjakauden parhaita European Hockey Awards -palkintogaalassa.

Gaalassa palkittiin muun muassa vuoden nuori pelaaja, vuoden valmentaja sekä vuoden seura. Myös suomalaisittain saatiin nauttia palkintoloistosta, kun Valtteri Filppula sai elämäntyöpalkinnon.

Tänä vuonna jo 40 vuotta täyttänyt Filppula on ensimmäinen suomalainen Kolmen kullan klubiin yltänyt pelaaja. Hän on voittanut Stanley Cupin vuonna 2008 sekä olympia- ja MM-kultaa vuonna 2022. Seurajoukkueensa Genève-Servetten kanssa hän voitti Sveitsin mestaruuden vuonna 2023 ja CHL-mestaruuden vuonna 2024.

Elämäntyöpalkinto jaetaan vuosittain pelaajalle, joka on uransa aikana osoittanut urheilullisuutta ja omistautumista yhdistettynä yhteisöllisyyteen ja korkeaan pelitaitoon. Muita ehdokkaita palkinnonsaajaksi olivat Roman Červenka (Rappelswil-Jona Lakers), Beat Forster (EHC Biel-Bienne), Linus Omark (Luleå HF) ja Martin Růžička (Oceláři Třínec).

Vuoden nuorena pelaajana palkittiin Örebron Jonathan Lekkerimäki. Muita ehdokkaita olivat Ville Koivunen (Kärpät), Jani Nyman (Ilves), Axel Sandin-Pellikka (Skellefteå) ja Jiří Ticháček (Rytíři Kladno).

Vuoden valmentajaksi valittiin Skellefteån päävalmentaja Robert Ohlsson. Ehdolla olivat myös Rikard Grönborg (Tappara), Zdeněk Moták (Oceláři Třínec), Thomas Popiesch (Fischtown Pinguins) ja Geoff Ward (Lausanne HC).

Vuoden seurana palkittiin Oceláři Třinec. Ehdolla olivat lisäksi Fischtown Pinguins, HK Nitra, Skellefteå AIK ja Tappara.

» Lähetä palautetta toimitukselle