Jokerit kiinnitti ykköspistemiehensä, Kiekko-Vantaalle kasa jatkosopimuksia ja Kiekko-Pojille paluumuuttajia miehistöön

MESTIS / Uutinen
Tehokkaan kauden pelannut Forslund kiekkoilee Jokereissa ensi kaudellakin.
Mestiksen siirto- ja sopimusrintamallakin alkaa tapahtua, kun kautensa jo päättäneet joukkueet solmivat jatkosopimuksia ja tekevät uusiakin hankintoja.

Puolivälieräsarjassa tappion Hermekselle kärsinyt Jokerit teki ison kiinnityksen tulevan kauden ryhmäänsä, kun joukkueen päättyneen kauden tehohyökkääjä Alexander Forslund kirjoitti nimensä jatkosopimukseen.

22-vuotias hyökkääjä oli runkosarjassa Jokerien tehokkain pelaaja iskemällä 48 otteluun tehot 8+47=55. Pudotuspeleissä pistepussi karttui kuudessa ottelussa kahdella tehopisteellä.

− Forslund oli runkosarjassa yksi joukkueen johtavista ja Mestiksen parhaista pelaajista. Olemme todella iloisia, että hän jatkaa riveissämme tulevalla kaudella. Jatkosopimus on tärkeä myös ryhmämme jatkuvuuden kannalta, Jokerien urheilutoimenjohtaja Olli-Pekka Yrjänheikki kommentoi.

Kiekko-Vantaalle jatkajia hyökkäykseen, valmennukseen uutta verta

Kiekko-Vantaa jatkoi joukkueensa kasaamista jatkamalla neljän viime kauden hyökkääjänsä sopimuksia. Lohinutun ensi kaudellakin yllensä vetävät Olli Maansaari, Veeti Kuhta, Perttu Iso-Kuortti sekä Niklas Nordgren.

Neljännen kautensa vantaalaismiehistössä aloittava Maansaari pelasi päättyneellä kaudella joukkueen kapteenina. 25-vuotiaalle keskushyökkääjälle kausi oli kaikkiaan onnistunut, sillä hän teki 38 ottelussa uransa parhaat tehopisteet 10+29.

Kuhta, 21, siirtyi Vantaalle tammikuun lopulla Pelicansin U20-joukkueesta ja ehti pelaamaan joukkueessa 15 ottelua tehoin 1+2. Ensimmäistä kauttaan Kiekko-Vantaassa pelannut 22-vuotias Iso-Kuortti teki kauden aikana puolestaan 43 ottelussa tehot 11+8.

Nordgrenin jatkosopimus on yksivuotinen. Viime kaudella hyökkääjä takoi 47 ottelussa 49 (21+28) tehopistettä. Pistepörssissä sijoitus oli yhdeksäs. Nordgren on pelannut myös Liigan puolella 80 ottelua Mestiksen 74 ottelun lisäksi. Päättynyt kausi oli HIFK-kasvatille ensimmäinen kokonainen Mestiksessä ja Vantaalla.

Vantaalaisryhmän valmennukseen tulee hieman muutoksia, kun kaksi kautta vantaalaisten maalivahteja valmentanut Antti Leskinen siirtyy Jokerien U20-joukkueen maalivahtivalmentajaksi. Hänen tilalleen vantaalaisten valmennusryhmään tulee Toni Merivirta, joka on työskennellyt viime kaudet KJT Haukkojen maalivahtivalmentajana- ja koordinaattorina. Viime kaudella 32-vuotias Merivirta oli myös Haukkojen Suomi-sarjajoukkueen maalivahtivalmentaja.

Kiekko-Pojat vahvistuu vanhoilla tutuilla Rovaniemeltä ja Savonlinnasta

Joensuun Kiekko-Pojat saa riveihinsä kaksi paluumuuttajaa, kun maalivahti Juho Ahopelto sekä hyökkääjä Jonne Brygger siirtyvät Pohjois-Karjalaan. Heidän lisäkseen joensuulaisryhmä teki jatkosopimuksen tehokkaan kauden pelanneen tšekkihyökkääjä Adam Dvořákin kanssa.

Dvořák siirtyi Joensuuhun kesken kauden lokakuussa Tšekin pääsarjajoukkue HC Plzenistä. 20-vuotias hyökkääjä pelasi joensuulaismiehistössä 30 ottelua ja teki niissä 22 tehopistettä.

Porvoolaislähtöinen Brygger palaa Kiekko-Poikien paitaan yhden RoKissa vietetyn kauden jälkeen. Ennen Rovaniemen visiittiään 23-vuotias laitahyökkääjä pelasi joensuulaismiehistössä neljän kauden ajan. Päättyneellä kaudella Brygger teki runkosarjassa 43 ottelussa tehot 7+11 ja pudotuspeleissä hän merkkautti seitsemässä kamppailussa neljä syöttöpistettä.

Viime keväänä joensuulaisryhmän tolppien välissä lyhyen pätkän torjunut Ahopelto pelasi päättyneen kauden Suomi-sarjassa SaPKon riveissä. Runkosarjassa pelejä kertyi 23 ja niissä hänen torjuntaprosentti oli 89,6. Seitsemässä pudotuspelikamppailussa 25-vuotias torjuja pysäytti kiekot 91,6 prosentin varmuudella.

» Lähetä palautetta toimitukselle