Jokerien puolustukseen Pohjois-Amerikassa tehoillut latvialaislupaus, Kiekko-Pojille kokenut paluumuuttaja Saksasta ja mestari-IPK:lle uusi nippu sopimuksia

MESTIS / Uutinen
IPK:n maalilla pudotuspeleissä vahvasti esiintynyt Oskari Parviainen jatkaa tulevalla kaudella iisalmelaisseuran väreissä.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto/
Mestiksen hallitseva mestari IPK solmi kaksi tärkeää jatkosopimusta ja palkkasi uuden maalivahtivalmentajan. Jokerit sai riveihinsä puolestaan latvialaislupauksen ja Kiekko-Pojat kotiutti maailmaa kiertäneen kasvattinsa.

IPK:n tulevan kauden joukkueesta saatiin lisätietoja pelaajiston ja valmennuksen osalta. Seura tiedotti tehneensä jatkosopimukset Oskari Parviaisen, Samuel Timosen ja Julius Vesaajan kanssa.  IPK täydensi myös valmennusryhmäänsä, kun maalivahtivalmentaja Jermu Juntunen siirtyy iisalmelaisjoukkueeseen. 

Uutena vahvistuksena iisalmelaismiehistöön liittyy puolestaan Hermeksessä tehokkaan kauden pelannut hyökkääjä Santeri Sulku. 19-vuotias hyökkääjä teki Mestiksessä viime kaudella 35 ottelussa 17 maalia ja 26 tehopistettä. Pudotuspeleissä raamikas, 192-senttinen hyökkääjä teki 11 ottelussa yhdeksän tehopistettä.

Juntunen on toiminut urallaan Pelicansin ja Tapparan juniorijoukkueissa, joissa hän on valmentanut muun muassa Parviaista ja viime kaudella IPK:n maalilla läpimurron aikuisten tasolle tehnyttä Paavo Kohosta.  Menneellä kaudella Juntunen toimi Unkarin pääsarjajoukkue Ferencvárosi TC:n maalivahtivalmentajana.

– Täällä on hieno yhteisö ja vahva organisaatio, jossa on tehty pitkäjänteisesti töitä. On mahtava juttu päästä osaksi sitä ja tuoda omat mausteet siihen mukaan, Juntunen kommentoi.

Vuoden jatkosopimuksen IPK:n kanssa tehnyt 22-vuotias Parviainen siirtyi iisalmelaisjoukkueeseen Kiekko-Espoosta kesken viime kauden ja oli mestaruusjahdin tärkeä palanen, pelattuaan IPK:n paidassa pudotuspeleissä 14 ottelua torjuntaprosentilla 91,0.

– Heti Iisalmeen tultuani tykkäsin joka hetkestä ja on hienoa, että saan jatkaa täällä. Iisalmi on minulle oikea paikka tällä hetkellä, jotta voin ottaa seuraavan askelen urallani, Parviainen kertoo seuran tiedotteessa.

Suoraviivaisella ja kovaotteisella pelityylillään iisalmelaisyleisön suosikiksi noussut 22-vuotias Vesaaja pelasi viime kaudella IPK:n riveissä 26 ottelua tehoin 4+5.  Vesaaja on pelannut Parviaisen tapaan juniorivuotensa Lahden Pelicansissa.

– Vesaaja on isokokoinen pelaaja sekä vahva kamppailemaan ja luistelemaan.  Hyvät lajitaidot ja laukaus ovat hänen selkeitä vahvuuksiaan. Ensi kaudella haemme tasaisuutta ja suoraviivaisuutta hänen peliinsä, valmentaja Toni Ruotsalainen pohdiskelee IPK:n tiedotteessa.

Jokereille latvialaisväriä puolustukseen

Jokerien puolustus vahvistuu mielenkiintoisella lupauksella, kun latvialainen Niks Feņenko liittyy helsinkiläisryhmään. 19-vuotiaan puolustajan sopimus on 1+2-vuotinen.

Feņenko on yksi maansa lupaavimpia pelaajia ja hän on kiekkoillut edelliset kolme kautta Kanadassa QMJHL:ssa Baie-Comeau Drakkarin joukkueessa. Päättyneellä kaudella Feņenko oli joukkueensa tehokkain puolustaja iskettyään 55 otteluun tehot 9+35.

Hän on edustanut maataan myös alle 18-vuotiaiden sekä alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Menneenä talvena Feņenko keräsi U20-kisoissa viidessä ottelussa yhden syöttöpisteen.

− Uskomme, että Fenenko on joukkueellemme erinomainen puolustaja, joka pystyy pelaamaan juuri sellaista peliä, jota Jokereissa haluamme. Hän on monipuolinen, vaistoillaan hyvin pelaava puolustaja, jota pystytään käyttämään myös ylivoimassa. Fenenkolla on potentiaalia pelata tulevaisuudessa korkeammillakin sarjatasoilla, kommentoi Jokerien urheilutoimenjohtaja Olli-Pekka Yrjänheikki.

Kiekko-Poikien hyökkäykseen kokenut paluumuuttaja

Joensuun Kiekko-Pojat saa takaisin riveihinsä oman kasvattinsa maailmalta, kun kolme edelliskautta ulkomailla kiekkoillut Oula Uski palaa Pohjois-Karjalaan. 32-vuotiaan hyökkääjän sopimus on 1+1-vuotinen.

Viimeksi kaudella 2020–21 joensuulaispaidassa esiintynyt Uski pelasi kaksi viimeistä kautta Saksassa maan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla. Päättyneellä kaudella Uski teki Heilbronner Falkenin riveissä 42 ottelussa tehot 20+35. Hyökkääjällä on kokemusta myös Ruotsin HockeyEttanista, Ranskan kakkossarjassa, Puolasta sekä Unkarista.

− ⁠Hienoa pelata kotikaupungin joukkueessa muutaman vuoden tauon jälkeen. Tänne ollaan rakentamassa uutta kiekkohuumaa seuraavan kahden vuoden aikana. Tuon joukkueeseen johtajuutta ja näytän esimerkilläni miten voittavia asioita tehdään yhdessä, Uski kertoi.

Joensuulaisjoukkue teki lisäksi jatkosopimukset omien kasvattiensa Valtteri Vaittisen, Antti Haikosen, Santeri Kekaraisen, Riku Vähäniityn ja Rasmus Kankkusen kanssa. Koeajalla paikkaa joukkueesta hakee puolestaan seuran U20-joukkueessa päättyneellä kaudella pelannut Rasmus Kuronen. 18-vuotiaan Kekaraisen sopimus on kaksivuotinen, muiden vuoden mittaiset.

Vaittinen pelasi päättyneellä kaudella 44 Mestis-ottelua, joissa teki 11 tehopistettä. Haikonen, Kankkunen ja Vähäniittykin saivat vyölleen Mestis-otteluita, mutta kausi kului vielä pääosin U20-joukkueessa.

Joensuussa kevätkauden pelannut hyökkääjä Eppu Karuvaara sen sijaan suuntaa ensi kaudeksi Keski-Eurooppaan. 23-vuotias hyökkääjä on tehnyt sopimuksen Saksan kolmannella sarjatasolla pelaavan Saale Bulls Hallen kanssa.

KeuPa jatkosopimukseen Kangasniemen kanssa, RoKille nuori maalivahti Hämeenlinnasta

KeuPa kiinnitti hyökkäykseensä viime kaudelta tutun Emil Kangasniemen. Mennyt kausi oli 21-vuotiaalle hyökkääjälle ensimmäinen miesten sarjoissa.

JYPin junioripolun käynyt Kangasniemi pelasi päättyneellä kaudella Mestiksessä 41 ottelua ja teki niissä tehot 6+10.

RoKi saa puolestaan täydennystä maalivahtiosastolleen, kun HPK:n sopimuspelaaja Kaj Saarinen siirtyy koko kauden mittaisella vuokrasopimuksella rovaniemeläisryhmään.

19-vuotias Saarinen torjui viime kauden pääosin U20 SM-sarjassa, mutta pelasi myös kahdessa liigakamppailussa sekä kolmessa Mestis-pelissä FPS:n maalilla. U20-sarjassa Saarinen torjui 21 ottelua torjuntaprosentilla 91,0.

TUTOn konkarihyökkääjä suuntaa Ranskaan

Viime kaudella TUTOa edustaneet Aleksi Anttalainen, 25, ja Simon Suoranta, 32, eivät kiekkoile tulevalla kaudella Mestiksessä, vaan suuntaavat uusiin ympyröihin. Suoranta pelasi TUTO-paidassa 27 ottelua tehoin 5+9 ja siirtorajalla ryhmään liittynyt Anttalainen seitsemän peliä pistein 3+2.

Anttalainen jatkaa uraansa Liigassa Ässien riveissä. Suoranta kiekkoilee ensi kaudella puolestaan Ranskan pääsarjassa Marseillen joukkueessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle