Oilers siirsi mestaruuden ratkaisua − McDavid rikkoi Gretzkyn ennätyksen

NHL / Uutinen
Connor McDavid teki NHL-historiaa.
Kuva © Andy Devlin / NHLI via Getty Images
Edmonton Oilers voitti Stanley Cup -finaalien neljännen ottelun selvästi maalein 8−1, ja näin mestaruuden ratkaisu siirtyi ainakin kolmella päivällä. Connor McDavid syötti kolme osumaa ja ohitti näin Wayne Gretzkyn yksien pudotuspelien ennätyslukeman.

Edellisen kerran Stanley Cup -finaalisarja oli ratkennut suoraan neljässä ottelussa vuonna 1998, kun Detroit Red Wings kaatoi Washington Capitalsin. Los Angeles Kings oli päässyt hakemaan lakaisuvoittoa vuosina 2012 ja 2014, mutta hävisi molemmilla kerroilla neljännen ottelun ennen kuin ratkaisi mestaruuden myöhemmässä vaiheessa. Myös Tampa Bay Lightningille kävi samoin vuonna 2021.

Edmonton Oilers otti tahtipuikon jo avauserässä, jossa se avasi maalinteon alivoimalla Mattias Janmarkin osumalla. Adam Henrique lisäsi Oilersin johdon kahteen maaliin ennen Vladimir Tarasenkon ohjaamaa kavennusta. Dylan Hollowayn tekemän maalin jälkeen Oilers johti kuitenkin kahdella maalilla ensimmäisen erän päätyttyä. Erän ratkaisevimpiin suorituksiin kuului myös Stuart Skinnerin komea torjuna Carter Verhaeghen yritykseen 2−1-tilanteessa.

Toinen erä oli Oilersin dominointia, ja Connor McDavid avasi finaalien maalitilinsä erän toisella minuutilla. McDavid syötti myöhemmin erän aikana Darnell Nursen ja Ryan Nugent-Hopkinsin osumat ja näin hän nousi sivuamaan Wayne Gretzkyn vuoden 1988 ennätystä. Nugent-Hopkinsin maali syntyi ylivoimalla ja oli ensimmäinen Oilersin ylivoimaosuma finaaleissa.

Sergei Bobrovski otettiin vaihtoon viidennen takaiskun jälkeen, kun Panthersin maalille vaihdettiin Anthony Stolarz. Ottelun kolmas erä oli lähinnä kosmetiikkaa, mutta sen aikana tehtiin NHL:n pudotuspelihistoriaa, sillä McDavid syötti Hollowayn ottelun toisen osuman. Yhden pudotuspelikevään syöttöennätys siirtyi näin yksin McDavidin nimiin, sillä hän on syöttänyt nyt 32 maalia.

Oilers vei lopulta voiton maalein 8−1, ja päätöslukemat iski taululle Ryan McLeod.

Finaalisarjan viides ottelu pelataan Sunrisessa Suomen aikaa keskiviikon vastaisena yönä. Panthers pääsee näin ollen yrittämään uudestaan sarjan katkaisua, tällä kertaa kotikaukalossaan.

Juttua muokattu klo 12.20: lisätty Tampa Bay Lightningin vuoden 2021 maininta.

» Lähetä palautetta toimitukselle