Miro Heiskanen mahdollisuudesta pelata parhaiden kanssa: "On aina kiva tulla maajoukkueeseen"

MAAJOUKKUE, NHL / Haastattelu
Miro Heiskanen juhli MM-kultaa kotikisoissa 2022.
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi
Miro Heiskasesta odotetaan Suomen kärkipakkia 4 Nations -turnaukseen. Heiskanen vakuuttui Antti Pennasesta ensitapaamisella, vaikka ei tuntenut valmentajaa entuudestaan.

Miro Heiskanen kuului ensimmäiseen kuuteen nimeen, jotka valittiin Suomen joukkueeseen tulevaan neljän maan kiekkoturnaukseen. Ensimmäisten nimien joukossa oleminen oli Heiskaselle kunnia.

– Totta kai se on suuri kunnia, että valitaan suoraan, vaikka ei sillä sinänsä ole mitään väliä. Hyvät fiilikset siitä silti on, että pääsin valituksi.

Heiskaselle kaikki valitut pelaajat olivat tuttuja entuudestaan. Parhaiten Heiskanen tuntee Esa Lindellin, joka on ollut Heiskasen joukkuekaverina koko NHL-uran ajan. Heiskanen ja Lindell olivat voittamassa kultaa vuoden 2022 MM-kisoissa.

Heiskanen kehuukin muita mukaan valittuja.

– Kaikki ovat hyviä kavereita. Kaikki ovat entuudestaan tuttuja ja hyviä pelaajia. Varmasti tulee vielä paljon muitakin hyviä mukaan.

4 Nations -turnaus korvaa tähdistöottelun ensi vuonna. Heiskanen on itse pelannut NHL:n tähdistöottelussa vuonna 2019, mutta kokee muutoksen positiivisena.

– Tämä on kivaa vaihtelua siihen. Pääsee pelaamaan eri jengien suomalaisten kanssa.

Heiskasella ei ole aiempaa kokemusta tämän kaltaisesta turnauksesta, jossa kaikki parhaat olisivat mukana. Heiskanen on innoissaan mahdollisuudesta päästä pelaamaan parhaiden suomalaisten kanssa.

– Se on aina kiva tulla maajoukkueeseen ja päästä näkemään muiden joukkueiden äijiä ja päästä niiden kanssa pelaamaan.

Leijonien valmentaa turnauksessa Antti Pennanen. Pennanen ei ole Heiskaselle tuttu aiemmin.

– Liigassa olen pelannut hänen joukkuettaan vastaan, mutta en tuntenut etukäteen.

Tästä huolimatta Heiskanen vakuuttui Pennasesta ensimmäisen kohtaamisen perusteella.

– Kävimme viime viikolla moikkaamassa ja vaikutti hyvältä. Ei mitään huonoa sanottavaa, innokas kaveri ja innokkaana lähti tähän projektiin mukaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle