Tapparan monipuolinen pakkijärkäle Brady Austin on saanut oppia Jaromir Jágrilta ja koronan Venäjältä − Liigassa hän haluaa tehdä läsnäolonsa selväksi

LIIGA / Haastattelu
Austinilla oli harjoitusottelussa asiaa Ilveksen Panu Mieholle.
Kuva © Samuli Huikuri
Austin on nähnyt viime vuosina paljon eri sarjoja ja kokenut jääkiekon parissa monenlaista. Tapparassa hän on valmis puolustamaan muita ja paukuttamaan pisteitä.

Brady Austin, 28, on pelannut ammatikseen kahdeksan kautta ja niistäkin jo useamman Euroopan sarjoissa. Alkavaksi kaudeksi kanadalainen suuntaa Liigaan ja Tapparaan.

− Kaikki on mennyt tosi hyvin. Harjoituskausi on ollut rankka, sillä olemme treenanneet kovaa ja lisäksi meillä on ollut tiukkoja pelejä CHL:ssä. Tuntuma jäähän kehittyy koko ajan, Austin veisteli.

Puolustaja uskoo, että hän voi tuoda tamperelaisjoukkueeseen johtajuutta. Kokonsa (193cm/105kg) ansiosta hänet erottaa kirvesrintojen takalinjoilta.

− Haluan tehdä läsnäoloni selväksi ja pelata fyysisesti, mutta auttaa tarvittaessa myös hyökkäyspelissä.

Hyökkäyspelissä Austinista voi toden totta olla apua. Hän paukutti Tšekin pääsarjajoukkue Kladnossa kaudella 2019−20 yhteensä 18 maalia ja 43 tehopistettä runkosarjan 52:ssa ottelussa.

− Vielä vuotta aiemmin olin kotona ja pelasin AHL:ssä. Siirryin ensin Tanskaan ja mitään maan sarjalta pois ottamatta halusin isompiin ympyröihin. Kladnossa olin valmis todistamaan, millainen pelaaja olen. Sain itseluottamuksesta kiinni heti alkukaudesta.

Oppia legendalta ja koronakokemuksia Venäjältä

Kanadalaispakki pääsi näkemään läheltä lajilegenda Jaromír Jágrin otteet. Vaikka Kladno karsiutuikin kauden päätteeksi, jäi Austinille käteen paljon tulevaa varten.

− Jágrin kanssa oli hienoa pelata. Hän kannusti koko ajan muita. Hänen työmoraalinsa on uskomaton, enkä ole koskaan nähnyt vastaavaa. Hän harjoitteli aina kovaa, vaikkei nostellutkaan joukkueen isoimpia painoja. Hän tiesi aina, mitä tehdä parantaakseen peliään, Austin kehui nykyään 49-vuotiasta hyökkääjäsuuruutta.

Austinin vuosiin Euroopassa mahtui myös keikka KHL:n Torpedo Nižni Novgorodiin. Siellä hän koki myös Liigasta tutun tyhjille katsomoille pelaamisen. Puolustaja totesi, että tyhjään halliin kiinnittää huomiota pelin alussa, mutta kamppailuun keskittyminen vie mennessään.

28-vuotias kanadalainen sairasti Venäjällä pelatessaan myös koronaviruksen aiheuttaman taudin. Hän oli sen takia kaksi viikkoa poissa tositoimista.

− Kroppa ei ollut heti täydessä kunnossa. Puolentoista kuukauden jälkeen olin palautunut. Varmaan kaikki KHL:ssä pelanneet saivat koronavirustartunnan. Venäjän meno oli hyvin erilaista vaikkapa Kanadaan verrattuna, jossa kaikki olivat hyvin varuillaan.

− Erityisesti äitini oli huolissaan, kun kuuli muutaman joukkuekaverini saaneen taudin. Kovakuntoisille urheilijoille koronavirus ei välttämättä ole kovin paha, mutta joillekin se voi olla vaarallinenkin, Austin huomautti.

Liigaan ja Tapparaan Austin lupaa tuoda vankkaa puolustusosaamista ja tarvittaessa myös hyökkäyspeli luonnistuu. Erityisesti ylivoimalla hän odottaa tulosta tulevan.

− Olen myös tarvittaessa valmis puolustamaan joukkuekavereitani, enkä myöskään halua, että maalivahtimme päälle tullaan. Silloin homma saattaa lämmetä, päätti Austin.

» Lähetä palautetta toimitukselle