Ilves julkisti valmennusryhmänsä − Tommi Niemelä päävastuuseen

LIIGA / Uutinen
Tommi Niemelä ohjeistaa kaksi seuraavaa kautta Ilveksen penkin takana.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Ilveksen seuraava päävalmentaja on neljä edellistä kautta Lahden Pelicansia luotsannut Tommi Niemelä.

Ilves julkisti perjantaina uuden päävalmentajansa nimen. Kyseessä on jo pitkään huhuissa pyörinyt Tommi Niemelä. Pelicansin kahdesti peräkkäin finaaleihin valmentanut 40-vuotias pääkäskijä saapuu seuraan kahden vuoden sopimuksella.

− Tommi Niemelä oli ykkösehdokkaamme, ja saamme hänestä erittäin motivoituneen ja ulospäin suuntautuneen huippuvalmentajan, kuvaili palkkausta Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela.

− Tärkeää on myös positiivisen ja energisen ilmapiirin luominen arkeen ilman, että tarvitsee tinkiä yhtään vaatimustasosta, sekä kyky kommunikoida niin suomeksi kuin englanniksikin, Koskela jatkoi.

Niemelä kertoi haastattelussa, että joukkueen tavoitteena on olla kärjessä eikä sitä pidä pelätä sanoa ääneen.

– Ilves on mahtava uusi mahdollisuus ja haaste. Täällä on mahdollisuus alkaa tekemään uutta kehitystyötä isossa ja mahtavassa historiallisessa seurassa. Keskustelut Ilveksen suuntaan natsasivat saman tien, ja fiilis lähteä tekemään tätä työtä yhdessä on tosi korkealla.

Viime kauden muu valmennusryhmä jatkaa sellaisenaan. Mukana ovat yksivuotislla sopimuksilla valmentajat Pasi Saarinen, Lauri Merikivi, Joonas Tanska ja Jarkko Näppilä. Myös maalivahtivalmentaja Markus Korhonen jatkaa Ilveksessä.

– Valmennusryhmämme on erittäin hyvä tiimi, jossa on itselleni useampi tuttu mies jo vuosien takaa. Kaikki jakavat samat arvot valmennusasioissa sekä uskovat vahvasti kehittymiseen ja kovaan työntekoon, Niemelä kuvasi ryhmäänsä.

Koskela kertoi tilaisuudessa myös, että Ilves ei etsi ensi kaudelle yhteistyöjoukkuetta konkurssiin menneen KOOVEEn tilalle, vaan panostaa omaan U20-joukkueeseensa.

» Lähetä palautetta toimitukselle