SaiPaan täydennystä myös yliopistosarjasta − Samuli Niinisaari liittyy puolustuskalustoon

LIIGA / Uutinen
SaiPa saa täydennystä puolustukseensa yliopistosarjasta.
Pohjois-Amerikassa yliopistokiekkoa viime vuodet pelannut Samuli Niinisaari saapuu täydentämään SaiPan puolustusta.

Samuli Niinisaari liittyy SaiPan riveihin yksivuotisella sopimuksella. Kontrahtiin sisältyy lisäksi optio kaudesta 2025–26.

− Samuli on hyvin liikkuva, puolustava puolustaja, joka pystyy antamaan itsestään irti jokaisessa tilanteessa. Olemme saaneet erittäin paljon positiivista palautetta hänestä joukkuepelaajana, SaiPan urheilujohtaja Harri Aho kertoi.

Niinisaari on pelannut viime vuodet Pohjois-Amerikassa lukuun ottamatta koronan sekoittamaan kautta 2020–21, jolloin hän pelasi Suomi-sarjaa Kotkan Titaaneissa. 25-vuotias puolustaja pelasi yhden kauden USHL:ssa ja neljä kautta NCAA:ta. Viime kauden Niinisaari edusti Massachusettsin yliopistojoukkuetta, jossa teki 27 otteluun tehot 3+9. 

Juniorivuosinaan haminalaislähtöinen Niinisaari on pelannut KooKoon eri ikäkausijoukkueissa.

− Hienoa päästä aloittamaan uusi luku jääkiekkoilijan urallani Lappeenrannassa ja Liigassa. Pelatut vuodet yliopistossa Yhdysvalloissa ovat tuoneet paljon arvokasta oppia sekä kaukaloon että sen ulkopuolelle. Vastuullisena kahden suunnan puolustajana vahvuuteni ovat etenkin puolustuspelaamisessa, mutta annettavaa löytyy myös hyökkäyspelaamiseen. Tulevaan kauteen lähdetään tekemään töitä kovin odotuksin, Niinisaari kommentoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle