Mielipide

Loppuunmyyty Liiga-avaus luo uskoa upeaan kauteen

LIIGA / Kolumni
Lukko on toista kertaa historiassaan hallitseva mestari – toista kertaa historiassa on alkamassa myös koronan värittämä kausi. Onneksi kiekkokansa äänestää jaloillaan ja täyttää Kivikylä Areenan.

Korona on jo keskeyttänyt yhden Liiga-kauden ja esti viime kaudellakin enimmän aikaa nauttimasta peleistä paikan päällä.

Tapahtumanälkä on huutava!

Vahva merkki tästä on, että liigakauden avauspeli kevään finalistien Lukon ja TPS:n välillä on loppuunmyyty. Pitsiturnauksen ulkopuolella Lukko ei ole juuri yleisömäärällä juhlinut, vaikka seura on kuulunut Liigan ennakkosuosikkeihin jo vuosikaudet.

kilpailussa ihmisten ajankäytöstä Lukko otti jo erävoiton loppuunmyydyllä hallilla.

Alkavan kauden avausottelu on koronan lisäksi toisella tapaa harvinainen: vasta toista kertaa historiassaan Lukko lähtee kauteen hallitsevana mestarina. Kauden avauksessa on siis isoja vetovoimatekijöitä, mutta Lukko on kyllä mielenkiintoinen ihan jokaisessa kotiottelussaan.

Torjuntatyöskentelyä fanittavalle on yksi Liigan parhaista maalivahdeista Lassi Lehtinen, ja uudella kakkostorjujalla Samuel Jukurilla on aineksia kasvaa koko sarjan tuhkimotarinaksi. Puolustajien eliittiin kuuluva Vili Saarijärvi puolestaan on Robin Pressin poistuttua entistä merkittävämmässä roolissa – kanadalaisvahvistus Thomas Grégoire on kiekon kanssa Saarijärveäkin viihdyttävämpi.

Anrei Hakulinen jatkaa hyökkäyspelin taikurina ja paluumuuttaja Arttu Ilomäki antaa taustatukea. Uudet ulkomaalaishyökkääjät Scott Pooley ja Michael Haga ovat potentiaalisia ratkaisijoita, ja uusien pelaajien arviointi on joka tapauksessa kutkuttava osa kiekon seuraamista. Jos ykköstoive on laitojen ryskyminen ja "äijäkiekko", on Lukolla tarjota Sebastian Revon ja Kristián Pospíšilin kaltaisia osaajia.

Lyhyemmin sanottuna, Lukko on viihdyttävyyden lisäksi tälläkin kaudella ennakkosuosikki ja Liigan kärkijoukkueita.

Uusi päävalmentaja Marko Virtanen voitti viime kaudella Lukon A-nuorten kanssa mestaruuden. Kokoonpano kärsi mestaruuden myötä isoja menetyksiä, mutta Revon ja Hakulisen jatkosopimukset sekä Ilomäen tasoisen keskushyökkääjän hankinta ovat vahvoja merkkejä Lukon kilpailukyvystä.

Ja kilpailussa ihmisten ajankäytöstä Lukko otti jo yhden erävoiton loppuunmyydyllä Äijänsuolla. Koronarajoitukset ovat löystymässä muuallakin. Liiga pursuaa mielenkiintoisia pelaajia, valmentajia ja joukkueita.

Lätkäfanin paras aika on torstaina vasta alkamassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös