CHL-jäillä vakuuttanut Leevi Teissala haluaa murtautua HIFK:n kokoonpanoon: "Tavallaan olen aika ylpeä siitä, että pääsin tänne"

LIIGA / Haastattelu
Leevi Teissala on löytänyt nopeasti hyvän vireen HIFK:n riveissä.

Läpi juniorivuosiensa hyviä tehoja iskenyt hyökkääjä Leevi Teissala on pelaaja, jonka tapaisille yleensä riittää kysyntää jokaisessa kotimaisessa seurassa. Teissala, 20, ei kasvattajaseurassaan kuitenkaan löytänyt oikeita askelmerkkejä.

Tänä syksynä hän on yllättäen yksi Helsingin IFK:n uusia kasvoja nimekkäiden tähtihankintojen rinnalla. Juniorivuotensa TPS:n organisaatiossa pelannut Teissala solmi toukokuussa helsinkiläisseuran kanssa kaksivuotisen sopimuksen.

TPS:ssä vastuu jäi pieneksi

"Jotenkin oli sellainen tunne, ettei TPS:ssä annettu minulle ikinä kunnon näytönpaikkaa"

Teissala on Turun Palloseuran kasvatti. Tuulennopea hyökkääjä tehtaili juniorivuosinaan jokaisessa ikäluokassa kovan määrän tehopisteitä, pakettiin mahtuu taiteilijaluonnetta ja poikkeuksellista taitoa.

Viime kaudella Teissala iski A-junioreissa 25 ottelussa  mykistävät 44 (19+25) tehopistettä. Siinä sivussa hän pääsi sanan varsinaisessa merkityksessä haistelemaan liigatunnelmaa.

Jälkikäteen TPS-ajasta jäi nuorukaiselle hieman jossiteltavaa.

− Kerran pääsin liigapeliin mukaan ja se sujui kokonaan vaihtopenkillä. Jotenkin oli sellainen tunne, ettei TPS:ssä annettu minulle ikinä kunnon näytönpaikkaa.

− Korona tietenkin sotki viime kaudella paljon hommia. Ehkä TPS oli katsonut myös, että pari samanikäistä pelaajaa menevät minun ohi, Teissala pohtii.

Ulkopuolisen silmin nuorukaisen siirto HIFK:hon oli silti yllättävä. Helsinkiläisseura operoi vuodesta toiseen kovalla materiaalilla, ja varsinkin kokemattoman nuoren hyökkääjän on vaikeaa ansaita paikka helsinkiläisseuran kärkiketjuista. HIFK:n aito kiinnostus TPS-kasvattia kohtaan teki siirrosta kuitenkin helpon.

− Vähän ennen viime vuoden joulua aloin keskustemaan (HIFK:n) kanssa. He olivat katsoneet paljon pelejäni ja olivat aidosti kiinnostuneita.

HIFK herättää tunteita puolesta ja vastaan ympäri Suomea. Turussa kasvatuksensa saanut hyökkääjä on ylpeä uudesta seurastaan, ja myös lähipiiriltä on tullut vihreää valoa seuravalinnalle.

"Mielestäni olen pystynyt hyvin pelaamaan, eikä peli ole mennyt pelkästään roiskimiseksi"

− Tavallaan olen aika ylpeä siitä, että pääsin tänne. Huomaan myös, että perhe ja ystävät ovat ylpeitä tästä, Teissala paljastaa.

Hyvää oppia CHL:stä

HIFK on saanut valmistautua kauteen todella hyvin, sillä seura osallistuu CHL:ään. Neljän ottelustaan helsinkiläisseura on voittanut kolme, joten Euroopan valloitus on käynnistynyt varsin mallikkaasti.

Teissala on pelannut neljä CHL-ottelua tehoin 1+0. Ensimmäisestä ottelusta alkaen kaukalossa on esiintynyt innokas nuori mies, joka haluaa näyttää valmennusjohdolle, että pelipaikka kirkkaissa valoissa kiinnostaa.

− Sarjana CHL on pirun hieno juttu, että pääsee pelaamaan Euroopan kärkijoukkueita vastaan. Siellä on myös pelaajia, keitä olen itse juniorina katsonut ylöspäin. Mielestäni olen pystynyt hyvin pelaamaan, eikä peli ole mennyt pelkästään roiskimiseksi, Teissala toteaa itsevarmasti.

HIFK:n tuore päävalmentaja on Suomi-kiekon legenda Ville Peltonen. 28 vuotta Peltosta nuorempi Teissala on ollut todella tyytyväinen uuteen valmennukseen

− Tosi hyvältä on alku tuntunut. Paljon ollaan pelillisiä asioita käyty läpi ja kovaa ollaan harjoiteltu. Ville on ammattilainen ja rauhallinen valmentaja. Huomaa kyllä arjessa, että kuinka iso asia HIFK on hänelle.

HIFK:n hyökkäyskalusto on varsin nimekäs. Laitureina viilettävät esimerkiksi Jere Innala, Olli Palola, Sebastian Dyk, Teemu Tallberg, Roni Hirvonen sekä Otto Karvinen. Tulevan kauden henkilökohtaisissa tavoitteissa Teissala on varsin maltillinen.

− Mahdollisimman paljon Liiga-otteluita olisi tarkoitus päästä pelaamaan. Tietysti ensi kaudella olisi tarkoitus tehdä lopullinen läpimurto.

» Lähetä palautetta toimitukselle