Mielipide

Liigan kestomenestyjän taustoissa kuhisi viime kaudella − nyt Tappara ei enää skandaaleja tarjoa

LIIGA / Kolumni

Tapparan verraton mitaliputki katkesi viime keväänä, kun kirvesrinnat hävisivät Liigan pronssiottelun HIFK:lle murskalukemin 1−7. Tappara oli ollut sitä ennen mitaleilla peräti seitsemänä vuonna peräkkäin.

Vaikka Tapparan välieräputki jatkui, ei seurassa viime kautta varmastikaan muistella ilolla. Kausi oli täynnä kohuja.

Tšekkimaalivahti Dominik Hrachovinan pelivire katosi täydellisesti tämän sosiaalisen median hölmöilyihin. Tiettävästi joukkueen maanmiehet asettuivat Hrachovinan tueksi, mikä vain syvensi joukkueen sisäistä vastakkainasettelua.

Seuran urheilujohtaja Jukka Rautakorpi lähetti koronasairaat pelaajat omiin jääharjoituksiin, ja tieto tästä ui mediaan. Uuden toimitusjohtajan Mika Aron kriisiviestintä epäonnistui tämän ristiriitaisten lausuntojen vuoksi.

Vasta taustayhtiö Tamhockey Oy:n hallituksen puheenjohtaja Heikki Penttilän ryhdikäs ulostulo rauhoitti jääharjoituskohun, mutta tehtyä rikettä se ei luonnollisesti saanut enää tekemättömäksi.

Koronapandemian kurittaman kauden kärsimykset kruunasi huono taloudellinen tulos. Yhtiön tilikauden tulos oli 780 000 euroa tappiollinen, minkä lisäksi yhtiön tilikauden liikevaihto supistui 3,13 miljoonaa euroa.

Uusi kausi on alkanut uudella kohulla, kun mediassa huhuttiin päävalmentaja Jussi Tapolan olevan törmäyskurssilla kokeneiden pelaajien Jukka Peltolan ja Kristian Kuuselan kanssa.

Tällaisen ruljanssin jälkeen kuuluu aiheellinen kysymys: mitkä ovat Tapparan seuraavat askeleet?

Väitän, että Tapparassa on nyt otettu opiksi virheistä ja vahingoista.

Jussi Tapolan toukokuussa 2021 Aamulehdelle antamat kriittiset kommentit seuran urheilullisuuden rapautumisesta on juuri sitä vahvaa itsekriittistä tarkastelua: ongelmat on paikallistettu ja niihin on puututtu.

Tämän syksyn CHL alkoikin Tapparalta kaukalossa mallikkaasti. Heti neljässä ensimmäisessä ottelussa kyytiä saivat kahteen kertaan Euroopan huippuseurat Eisbären Berlin ja HC Lugano.

Ja kun peli kaukalossa kulkee, myös kassa kilisee.

Seuran kassatilanne paranee jo tällä kaudella, kun Tappara siirtyy uuteen hulppeaan monitoimiareenaan ja koronarajoitukset kevenevät. Tappara luottaa tekemiseensä, ja sillä onkin Liigan isoimmat pelaajapalkkioiden ja kokonaiskulujen budjetit.

Tapparan lähes vuosikymmenen pituinen menestysputki on perustunut sekä vahvaan urheilullisuuteen että talousjohtamiseen. Kummassakin tekemisessä ennusmerkit alkavalle liigakaudelle ovat vahvat.

Alkavalla kaudella Tapparaa ei enää kriisiotsikoissa nähdä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös