U18: Kanada-peli unholaan - Saarela ei lähde kumartelemaan puolivälieriin

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Saarela uskoo, että reservissä on vielä paljon näytettävää.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Pikkuleijonat kärsi karvaan tappion Kanadaa vastaan tiistaina päiväottelussa. Ensimmäisen erän 2-0-johto kääntyi toisessa erässä vaahteranlehtien 3-2-johtoon, joka piti ottelun loppuun saakka. Pikkuleijonien Aleksi Saarela lähtee kuitenkin luottavaisena puolivälieriin.

Vaikka Pikkuleijonat hallitsi ottelun ensimmäistä ja kolmatta erää, niin Kanada voitti hyvän toisen erän ansiosta ottelun lukemin 3-2. Pikkuleijonilla oli lopuksi vielä paikkoja viedä ottelu jatkoajalle, mutta onnikaan ei ollut mukana.

"Kolmanteen erään tuli taas se sama joukkue, joka ensimmäisessäkin erässä nähtiin"

Pikkuleijonien hyökkääjä Aleksi Saarela manasi heikkoa toista erää. Hyvääkin silti löytyi.

− Vauhdikas peli tämä oli. Ensimmäisessä erässä päästiin ehkä vähän helpollakin kahden maalin johtoon. Toisessa erässä otimme hiukan tyhmiä jäähyjä, vaikka eiväthän tuomaritkaan ihan hereillä olleet, mutta emme siihen kaatuneet, Saarela summaa.

− Toisessa erässä kaveri sai ne ylivoimamaalit ja erä oli meiltä vaikea. Kolmanteen erään tuli taas se sama joukkue, joka ensimmäisessäkin erässä nähtiin. Mielestäni olisimme ansainneet voiton tai ainakin tasoituksen, mutta tämä on jääkiekkoa.

Saarela viimeisteli Pikkuleijonien avausosuman ensimmäisessä erässä. Osuma syntyi juuri, kun Kanadan Mitchell Stephens pääsi pois jäähyboksista. Neljä pistettä turnauksessa viimeistellyt Saarela kuitenkin lupaa, että pystyy vielä parempaan.

− Onhan tämä itseltäkin ollut hiukan läpsyttelyä ja pystyn vielä parempaan. Tämä on ollut vasta alkusoittoa siitä, mitä tulee, Saarela lataa luottavaisena.

Pikkuleijonien erikoistilannepelaaminen oli ennen Kanada-ottelua täydellisyyttä hipovaa. Ylivoima oli toiminut yli 36 prosentin varmuudella, eikä Suomen verkkoon oltu tehty yhtäkään osumaa alivoimalla.

Nyt kuitenkin Kanadan onnistui ylivoimalla kahdesti, eikä Pikkuleijonien ylivoima tuottanut yhtäkään osumaa. Kanada kuitenkin oli terävä paikoissaan.

− Kyllä Kanada oli tänään hyvä. Jos heität riman kautta maaliin, niin siinä ei paljoakaan voi, viittasi Saarela Mathew Barzalin tekemään 2-1-osumaan ottelun toisessa erässä.

"Tänä vuonna emme ainakaan ota 10-0 turpaan, vaan mielummin voitamme 10-0"

− Haudoimme ehkä kiekkoa liikaa omalla ylivoimalla. Se oli hiukan sellaista näennäistä hallintaa. Jatkopeleissä se pelkkä hallinta ei riitä, vaan pitää saada enemmän laukauksia, availee Saarela aseita.

Saarelan pääpelipaikka on keskushyökkääjänä, mutta nuorukainen pystyy pelaamaan myös laidoilla. Vaikka Ässät-pelaaja ei olekaan kooltaan varsin iso, niin on hyökkäyspäässä vaarallinen.

Monipuolinen hyökkääjä löytää silti parannettavaa vielä jokaiselta osa-alueelta.

− Kaikessa on vielä hiottavaa, mutta etenkin jaksaminen on mennyt eteenpäin, kun on pystynyt treenaamaan, eikä ei ole tullut loukkaantumisia. Näitäkin intensiivisiä pelejä jaksaa painaa paremmin väsymättä, Saarela analysoi.

Suomen puolivälierävastus on A-lohkon kolmanneksi sijoittunut joukkue. Tiistai-illan Ruotsi-Venäjä-ottelusta riippuen se on joko Ruotsi tai Slovakia. Saarelalla on viimevuotisesta 10-0-tappiosta Ruotsille hampaankolossa.

− Jos Ruotsi tulee vastaan, niin itselläni on ainakin paljon hampaankolossa. Tänä vuonna emme ainakaan ota 10-0 turpaan, vaan mielummin voitamme 10-0. Me voitamme puolivälierän ja menemme mitalipeleihin, päättää Saarela luottavaisena.