U18: Roslovic taisteli tärkeän tasoituksen - "Olen iloinen saavutuksesta"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
MM-finaalin toinen ääripää - ääretön voitonriemu.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org

Pikkuleijonat taisteli pitkään 17 sekunnin pelin jälkeen syntyneen 1-0-johdon turvin maailmanmestaruudesta. Yhdysvaltojen maalinteko tuotti suurta tuskaa, eivätkä jenkit meinanneet saada kiekkoa millään Veini Vehviläisen ohi.

Lopulta Jack Roslovic onnistui kuitenkin ohittamaan Vehviläisen, kun yhdysvaltalaishyökkääjä unohtui suomalaisilta maalin kulmalle hiukan ennen päätöserän puoliväliä. Tästä tilanteesta Roslovic ei erehtynyt, vaan tinttasi kiekon Suomen verkkoon.

Tasoitusosuma näkyi selkeästi yhdysvaltalaisten penkillä, jossa juhlat olivat valmiit, kun kiekko lopulta löysi tiensä Suomen maaliin. Tasoitus maistui jenkeille.

− Oli todella vaikeaa saada ensimmäinen osuma, mutta saimme sen kovan työn kautta. Sitä kautta pelimme vapautui, Roslovic kertasi taiston tauottua.

− Suomalaiset puolustivat tänään hyvin ja heidän maalivahtinsa oli hyvä. Kaikki kunnioitus heille, Roslovic jatkaa.

Roslovic oli mukana kentällä myös siinä vaiheessa, kun ottelu lopulta ratkesi jatkoajalla. Siitä alkoivat yhdysvaltalaisjuhlat, joissa riemulla ei ollut rajaa. Jenkeille toinen perättäinen mestaruus maistui hyvältä.

Yksitoista tehopistettä turnauksen aikana viimeistellyt Roslovic iloitsi tuoreesta alle 18-vuotiaiden maailmanmestarin tittelistä.

− Olen todella iloinen tästä saavutuksesta ja siitä, mitä joukkueena täältä saimme matkaan. Teimme paljon töitä mitalin eteen ja nyt voimme nauttia, yhdysvaltalainen päätti ja poistui juhlimaan kultamitalia.

» Lähetä palautetta toimitukselle