U18: Julius Nättinen oli pettynyt, mutta ylpeä

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Nättinen kauhoi aloituksia Yhdysvaltoja vastaan.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org

Yhdysvaltojen ja Suomen välinen finaaliottelu sai sunnuntai-iltana salama-alun, kun Julius Nättinen viimeisteli Pikkuleijonien 1-0-osuman Sebastian Ahon syötöstä. Kaksikko pakeni kahdella yhtä vastaan -tilanteeseen heti ensimmäisen jenkkien hyökkäyksen jälkeen.

"Jollain tavalla tähän täytyy olla tyytyväinen, vaikka tämä ei tällä hetkellä niin hyvältä tunnukaan"

Lopulta osuma jäi myös ainoaksi, jonka suomalaiset onnistuivat finaalissa tekemään. Ottelu venyi aina jatkoajalle, jossa yhdysvaltalaisista Colin White pääsi tuikkaamaan kiekon ohi hurjan ottelun Suomen maalilla pelanneen Veini Vehviläisen.

Nättinen näki pelissä myös hyvää.

− Olihan meillä saumat voittaa kultaa ja ottelu oli käsissämme. Taistelimme tänään hienosti, Nättinen mietti tuoreeltaan ottelun jälkeen.

− Pettymys on toki päällimmäisenä mielessä, mutta moni ei varmaan uskonut, että menisimme edes mitalipeleihin. Jollain tavalla tähän täytyy olla tyytyväinen, vaikka tämä ei tällä hetkellä niin hyvältä tunnukaan.

Nättiseltä nähtiin hyviä suorituksia yhdysvaltalaisia vastaan.
Nättiseltä nähtiin hyviä suorituksia yhdysvaltalaisia vastaan.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org

Pikkuleijonat taisteli hyvällä asenteella täydet 60 minuuttia ja sen jälkeisen jatkoajan, mutta lopulta Yhdysvaltojen painostus oli liikaa.

"Kyllä tästä nyt vähän pitää kuitenkin nauttia, sillä liian usein Suomelle ei näistä kisoista mitalia tulee"

− Tämä oli lopulta meiltä todella hyvä peli. Puolustimme viisaasti ja hyökkäsimme oikeissa paikoissa. Veini oli sitten siellä viimeisenä muurina pitämässä meidän veräjää puhtaana.

− Homma toimi tänään, mutta meidän olisi pitänyt käyttää tehokkaammin ne paikkat, mitä saimme luotua. Tänään meni nyt ottelu sitten näin päin.

Pikkuleijonat suuntaa kotimatkalla hopeamitalien kanssa. Täysin tyytyväinen Nättinen ei ollut tähän saavutukseen, mutta suomalaishyökkääjä onnistui kaivamaan posiitivista myös toisesta sijasta.

− Haikealla fiiliksellä täältä lähden. Kyllä tästä nyt vähän pitää kuitenkin nauttia, sillä liian usein Suomelle ei näistä kisoista mitalia tulee, Nättinen tietää.

− Tässä nyt seuraavaksi pitää vähän lomailla. Katsotaan tuossa parin viikon päästä sitten, miten hommia jatketaan. Monella meidän tiet eroaa nyt tässä, Nättinen päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle