U18: Finaalista finaaliin - tunteesta toiseen

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Aho saapui Pikkuleijonien vahvuuteen vasta finaaliotteluun.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org

Pikkuleijonien vahvuuteen sunnuntai-illan MM-finaaliin liittynyt Sebastian Aho vietti varsin mielenkiintoista viikonloppua. Lauantai-iltana ilo oli ylimmillään, kun Aho ratkaisi Oulun Raksilassa Suomen mestaruuden Kärpille.

"Esitimme hyvän taistelun ja voimme tuloksesta huolimatta olla ylpeitä tästä suorituksesta, minkä tänään teimme"

Siitä seuraavana aamuna lentokone alle ja kohti Sveitsiä ja alle 18-vuotiaiden MM-finaalia. Yhtä riemukkaisiin tunnelmiin ei päättynyt sunnuntai-illan koitos, sillä Yhdysvallat syötti karvasta kalkkia Pikkuleijonille jatkoajalla ja nappasi kultamitalit.

Ahon ei kuitenkaan tarvinnut odottaa kuin 17 sekuntia, kun pistetili MM-kisoissa aukesi. Kärpät-hyökkääjä pakeni yhdessä Julius Nättisen kanssa kahdella yhtä vastaan -tilanteeseen. Ahon mainio syöttö löysi Nättisen, joka pamautti Pikkuleijonat johtoon heti ottelun alkuun.

Kruunua ilta ei saanut, mutta hopeamitali on sekin hyvä saavutus Pikkuleijonilta. Eilen jääkiekon Suomen mestaruuden voittanut Aho ei kuitenkaan ollut MM-finaalin jälkeen lauantai-illan tunnelmissa.

− Pettymys oli, että tänään hävisimme. Esitimme hyvän taistelun ja voimme tuloksesta huolimatta olla ylpeitä tästä suorituksesta, minkä tänään teimme. Yhdysvallat oli todella kova joukkue, Kärpät-hyökkääjä tiivistää.

− Oli mukava liittyä joukkueeseen vielä viime hetkellä. Kyllä meno maistui toki näissä kansainvälisissäkin otteluissa, Aho kertoo.

Aho syötti Pikkuleijonien ainokaisen osuman.
Aho syötti Pikkuleijonien ainokaisen osuman.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org

Aho osasi myös arvostaa huikean ottelun maalilla pelannutta Veini Vehviläistä, joka venyt kiekon tielle peräti 60 kertaa.

− Veini antoi meille mahdollisuuden pelata voitosta tänään. Hän pelasti meidät moneen kertaan, kun meillä oli tiukat paikat. Mies paikallaan ja hän voi ainakin olla ylpeä tekemisestään jäällä, Aho kehaisi.

Aho vertaili liigafinaalia ja alle 18-vuotiaiden MM-finaalia. Eroa näiden pelien välillä oli lähinnä tarkemmassa pelaamisessa.

− Kyllä pelaaminen on Liigassa tarkempaa. Täällä tuli enemmän virheitä puolin ja toisin, mutta toki se ei muuta sitä, että tämä voitto täällä olisi ollut yhtä arvokas, Aho harmittelee.

» Lähetä palautetta toimitukselle