Lenni Hämeenaho paketoi Ässien kauden − "Faneille niin suuri kiitos, kuin voi vain antaa"

LIIGA / Haastattelu
Lenni Hämeenaho teki Ässien maalit 3−2-pudotuspelitappiossa Ilvekselle.
Ässien kausi päättyi Ilveksen käsittelyssä Tampereella kotijoukkueen vieden tiukan ottelun lukemin 3−2. Lenni Hämeenaho summasi Ässien kauden ja lähetti kiitokset seuran kannattajille.

Ässien kausi päättyi Ilveksen käsittelyssä pudotuspelien toisella kierroksella. Patapaitojen tasoitusmaali jäi puolen kiekomitan päähän. Ottelussa kaksi maalia Ässille tehnyt Lenni Hämeenaho ilmeistyy tunteikkaana koppikäytävälle.

− Pettymys on suuri, olisimme halunneet venyttää sarjan Isomäkeen. Sarja olisi ollut kokonaan uusi, jos olisimme voittaneet tänään.

Hämeenaho on ylpeä pudotuspeleissä nähdystä Ässien joukkueesta. Kysyttäessä hän nostaa kaksi nimeä ylitse muiden.

− Meillä oli monta äijää jotka nostivat pudotuspeleissä tasoaan, Jesse (Joensuu) oli isossa roolissa ja Derek (Barach) pelasi Ässien näköistä pudotuspelikiekkoa. Siinä kaksi todella isoa pelaajaa.

Kausi pakettiin

Ässien kausi tuli päätökseen. Porilaisten matka oli hurmaava ja sitä ollaan mielenkiinnolla seurattu myös monessa paikassa Ässien yhteisön ulkopuolella.

− Isossa kuvassa oli hyvä kausi. Saimme parannettua paljon viime kaudesta, jolloin olimme jumbosijalla emmekä pelanneet pleijareita, joten siihen nähden hieno kausi. Saimme myös väkeä ja tunnelmaa hallille. Tunnelman ja pleijarikiekon palauttaminen Poriin olivat meidän kaksi tavoitettamme tälle kaudelle.

− Pori on varmasti yksi hienoimmista paikoista pelata pudotuspelijääkiekkoa. Tämä oli ensimmäinen ammattilaiskauteni ja on hienoa, että pääsee kokemaan tuollaista.

Kysyttäessä Ässien kauden kohokohdista, Hämeenaho nimeää seuraavat:

− Kaikki ottelut, joita pystyimme kääntämään kovalla taistelulla voitoiksi päästen lopulta pleijareihin ja ensimmäisestä kierroksesta eteenpäin.

Koko kauden mitalta Hämeenaho antaisi Ässien parhaan pelaajan palkinnon tolppien väliin. Hienon kauden Pelannut Niklas Rubin ansaitsee kaikki kehut.

− Hänen vaikutuksensa voittojen määrään ja pudotuspelipaikan saantiin oli valtava.

Uusi valmentaja, uudet kujeet

Ässien penkin päässä tapahtuu ensi kaudeksi muutos, kun päävalmentaja Karri Kivi astuu sivuun. Kiveä pidetään yhtenä suurimmista Ässien kehitykseen vaikuttaneista tekijöistä.

− Tykkäsin pelata Karrin alaisuudessa. Hän otti hyvin nuorempia pelaajia mukaan ja hänestä huomaa, että on kokenut valmentaja. Hän on voittanut mestaruuksia Ässissä ja nuorten maajoukkueessa ja on hieno valmentaja.

Kivi on tunnettu tiukasta ryhdistään ja persoonasta, jonka kanssa harvan tekee mieli lähteä leikkimään. Hänestä löytyy Hämeenahon mukaan myös rennompi puoli.

− Kyllä se osaa rentonakin olla, vaikka ehkä enemmän on esillä sitä Kivifacea. Ei ole liian totinen.

Ässien valmennustiimiin kuulunut Jere Härkälä ottaa päävalmentajan vastuut ensi kaudeksi harteilleen. Hämeenaho on opitimistinen.

− Hän on tuttu valmentaja ja tietää tämän kauden kuviot. Varmasti innolla kaikki odotamme, mitä ensi kaudella tapahtuu ja minulla on luottavaiset fiilikset.

Ässien Tampereelle matkustaneet kannattajat jäivät katsomoon pitkäksi aikaa ottelun jälkeen ja pelaajat palasivat kopista kentälle viettämään yhteisen hetken fanien kanssa. Hämeenaholta sataa tunteellisia kiitoksia heitä tukeneelle ryhmälle.

− Suuri kiitos Ässien faneille, jotkin pelit voitettiin tällä kaudella puhtaasti heidän ansiostaan. Siitä saa niin paljon virtaan kun tehdään maali ja koko halli hyppii, siellä on huikea fiilis ja se välittyy kentälle. Faneille niin suuri kiitos, kuin voi vain antaa. Jatketaan ensi kaudella samaan malliin.

» Lähetä palautetta toimitukselle