Kapteeni Otto Rauhala johdatti Tapparan kolmanteen peräkkäiseen mestaruuteen – ”Se paras on seuraava”

LIIGA / Haastattelu
Toimita kiekkoa maalille ja hyviä asioita tapahtuu, Tapparan tapauksessa joukkue saavutti sillä mestaruuden.
Kuva © Jarno Hietanen

Jääkiekossa käytetään termiä kypärätemppu, kun yhdessä ottelussa sama pelaaja tekee kolme maalia. Tempusta tyylipuhtaan tekee se, jos maalit tehdään ottelussa peräkkäin. Tätä pidetään jääkiekkopiireissä erittäin kovana saavutuksena ja Pohjois-Amerikan kaukaloissa fanit uhraavat jopa omat lakkinsa jäälle kunnianosoituksena.

Kypärätemppua voisi tässä tilanteessa soveltaa myös mestaruuksiin. Tampereen Tappara on kapteeninsa Otto Rauhalan johdolla saavuttanut kypärätempun mestaruuksissa voittamalla kolme edellistä Suomen mestaruutta putkeen. Tappara ratkaisi sunnuntaina mestaruuden viime kevään tavoin otteluvoitoin 4–1.

– Tässä on paljon salaisuutta taustalla. Kova työnteko, ettei mikään tule ilmaiseksi. Tämä ei ole helppoa, vaikka jollain se voi olla mielessä, kun otettiin kolmas putkeen. Paljon saa verta, hikeä ja kyyneleitä vuodattaa, että kannua saa nostaa kauden päätteeksi. Moni muukin sen haluaa voittaa. Kovaa työtä ja sitoutumista ei voi tarpeeksi korostaa, Rauhala painottaa.

Kolmen mestaruuden voittaminen putkeen on erittäin harvinaista, sillä edellisen kerran samassa tempussa onnistui Turun palloseura kausina 1999, 2000 ja 2001. Vaikka kolmen mestaruuden voittaminen on upea saavutus, ei Rauhala kykene nostamaan niistä yhtäkään yli muiden.

– Ei näitä kolmea edellistä mestaruutta voi verrata keskenään. Sanotaanko vaikka näin, että se paras on seuraava.

Onko se seuraava jo ensi kaudella?

– Ei nyt mennä liian pitkälle. Totta kai aina kun pelataan, niin voittoa lähdetään hakemaan. Mutta onhan näissä kaikissa erityinen juttunsa, ettei näitä pysty arvottamaan. Toki aina on vaikeampi ottaa se seuraava, että peilaten viime kevääseen tämä tuntuu erittäin hyvältä.

Syksyllä päävalmentajana aloittanut Richard Grönborg joukkueineen toi Suomalaisen jääkiekon aivan uudelle tasolle.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

Rauhala on ennen kaikkea joukkuepelaaja. Ei ehkä kentän taitavin tai nopein, mutta ikinä kapteenin työ ei jää yrityksestä kiinni. Rauhalan tavoin Tapparan mestaruusjoukkue on sisukas, peräänantamaton ja määrätietoinen.

– Meillä oli älyttömän hieno joukkue. Kasvoimme hienosti yhteen kauden edetessä. Etenkin pudotuspeleissä sitoutumisen taso oli ihan älytön. Vaikeaa sanoin kuvailla, kun jokainen joukkueen pelaaja oli niin keskittynyt joukkueen tekemiseen kuin olla ja voi. Meillä oli erittäin hieno joukkue!

Viides ja sarjan ratkaisut finaaliottelu pelattiin täydellä Nokia-areenalla. Sunnuntain ottelussa tunnelma hallissa oli aivan jotakin muuta kuin esimerkiksi keskiviikkona. Halli lauloi, taputti ja huusi läpi koko ottelun ja luonnollisesti myös sen jälkeen.

– Kiitos kaikille faneille tuesta, mitä olemme tällä kaudella saaneet. Jos lähdetään arjen tasolta, niin kyllä niissä kuuluisissa marraskuisissa tiistai-illoissa oli aina kotituki täällä Nokia-areenalla jokaisessa kotipelissä. Vieraspeleissä myös paljon meidän kannattajiamme on näkynyt, Rauhala kiittää. 

» Lähetä palautetta toimitukselle