Tappara-kapteeni otti tiukasti kantaa Heljangon saamaan iskuun – ” Ei näissä peleissä voi lähteä mihinkään noutohommiin”

LIIGA / Haastattelu
Tappara-kapteeni sai laittaa kiekon tyhjiin.
Kuva © Jarno Hietanen
Tampereella nähtiin todellinen maratonottelu, kun finaalipari tahkosi toiseen jatkoerään asti. Lopulta ratkaisijaksi nousi Patrik Carlsson, joka kavensi ottelusarjan lukemiin 2–1.

Pelicans otti elintärkeän voiton Tapparasta finaalisarjan kolmannessa ottelussa. Vaikka kummallakin joukkueella oli paikkansa, loistivat molemmat maalivahdit omilla torjunnoillaan. Tappara-kapteeni Otto Rauhala otti jatkoaikatappion rauhallisesti kokemuksen kautta.

– Tämä oli tiukka pudotuspeliottelu. Molemmat maalivahdit olivat todella kovia, niin maaleilla ei päässyt juhlimaan. Pelicans paransi kahdesta ensimmäisestä ottelusta, toki se nyt ei mikään yllätys ole. Tänään oli maalipaikkoja, muttemme vaan saaneet sisään. Meidän pitää parantaa ylivoimapeliämme ja puolustustamme jämäkämmäksi.

Ottelun avausmaali nähtiin ottelun ensimmäisessä erässä. Maali syntyi Tapparan oman alueen puolustusvirheestä, ja myös maanantain ottelussa maalin tehnyt Luboš Horký laukoi kiekon ohi Christian Heljangon.

Tapparan kavennus nähtiin toisen erän alkutahdeilla, kun kevään sensaatiomaalivahti Niklas Kokko menetti kiekon maalin taustalla ja paikalla ollut Tappara-kapteeni Rauhala sai laittaa kiekon tyhjään maaliin. Maali oli sentterille kuudes pudotuspeleissä.

– Tyhjiin sai laittaa. Tuli vastustajan maalivahdilta tuo yksi lahja, mutta muuten hyvä peli häneltä.

Ottelun kolmannessa erässä nähtiin vaarallinen tilanne, kun Pelicans-puolustaja Saku Salminen ajoi kovalla vauhdilla päin maalin taakse kiekkoa hakemaan lähtenyttä Heljankoa. Maalivahti otti jään pinnassa aikansa, kunnes palasi takaisin maalin suulle. Salminen puolestaan sai tilanteesta ulosajon 5+20-minuuttisen muodossa.

– Taululta näin sen tilanteen. Joskus vastustajalla käy tuollaisia lapsuksia ja siitä onneksi tuli sitten ihan oikea tuomio, ulosajo. Pidimme pään kylmänä ja keskityimme ylivoimaan. Ei näissä peleissä voi lähteä mihinkään noutohommiin, koska nämä ovat tiukkoja maalin pelejä ja pelaamme voitosta. Reagoimme oikein, Rauhala korostaa.

– Ne keksivät kikkapankistaan aina jotain uutta, ja tänään se oli tämä.

Heljanko sai vain Salmisen iskusta puhtia torjuntoihinsa.
Kuva © Jarno Hietanen

Jatkoerän ratkaisu

Isku ei ainakaan hidastanut Tappara-vahtia, vaan ennemmin sytytti tämän huikeisiin torjuntoihin etenkin ensimmäisessä jatkoerässä. Heljanko otti useamman tärkeän torjunnan, vaikka lopulta sekään ei riittänyt voittoon, vaan toisessa jatkoerässä ruotsalaissentteri Patrik Carlsson löi Pelicansin voittoon.

– Heljanko piti meidät kyllä mukana pelissä. Harmittaa, ettemme pystyneet auttamaan häntä paremmin. Hän otti useamman komean torjunnan, mutta ei sekään tänään riittänyt, kun vastustaja sai tuohon toiseen jatkoerään sen maalin. Ei muuta kuin eteenpäin.

Tapparan erikoistilannepelaaminen oli ottelussa ailahtelevaa. Alivoimalla joukkue loisti, mutta ylivoimalla tehoja ei syntynyt, ei edes viiden minuutin yhtäjaksoisen ylivoiman aikana.

– Siinä on aihiota. On se ollut mielestäni parempaa nyt finaalissa kuin esimerkiksi muissa pudotuspelisarjoissa. Olihan siellä tänäänkin paikkoja, ja kävimme tänään tolpassakin, mutta ei vain mennyt sisään.

Sarja jatkuu 26. huhtikuuta Lahdessa. Siellä Pelicansilla on mahdollisuus tasoittaa ottelusarja. Tappara puolestaan voi voitolla saada katkaisupelin sunnuntaille Nokia-areenalle.

– Kova peli tulee varmasti, mutta se ei ole mitään uutta tässä sarjassa. Pitää olla vain valmis. Kamppailupeli ratkaisee paljon, kun ei ole niin paljon tilaa ja aikaa toimia, kapteeni päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle