Maalitykki Nick Baptiste muuntui pudotuspeleissä jarruketjun hyökkääjäksi – “Suoritin sen roolin mielestäni hienosti”

LIIGA / Haastattelu
Pienempi rooli ei haitannut kanadalaista, kun mestaruus oli voitettu.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

Nick Baptiste laukoi neljännessä finaalissa jatkoerämaalin, minkä myötä Tapparan oli mahdollista voittaa mestaruus kotiyleisön edessä.

– Koko kauden on ollut kyse siitä, mihin pystymme joukkueena ja kuinka pystymme auttamaan toisiamme. Henkilökohtaisella tasolla en yltänyt odotuksiini hyökkäyspelissä, mutta löysimme hyvän yhteyden Heikki Liedeksen ja Otto Rauhalan kanssa.

– Pelasimme paljon vastustajien ykkösketjuja vastaan ja suoritimme sen roolin mielestäni hienosti. Ja lopulta vain mestaruuden voittamisella on merkitystä.

Kanadalaishyökkääjä voitti ensimmäisen seurajoukkuemestaruutensa eikä säästellyt sanojaan juhlan hetkellä.

– Tämä on uskomatonta! Teimme todella paljon töitä tämän eteen, ja vain yksi joukkue voi saavuttaa tämän. Meistä kasvoi tiivis veljesjoukko kauden aikana, heinäkuusta tähän päivää. Tämä tuntuu niin upealta!

Ennen Tapparaan tuloaan Baptiste pelasi yhden kauden myös Ilveksessä ja voitti tuolloin pronssia.

– Sekä Ilves että Tappara ovat hyviä organisaatioita, mutta Tapparan kanssa voitimme juuri mestaruuden, enkä osaa nyt miettiä muuta.

Vuonna 2013 Baptiste voitti Kanadan paidassa U18 MM-kultaa ja oli joukkueensa toiseksi paras pistemies muuan Connor McDavidin jälkeen.

– McDavid on varmaankin maailman paras pelaaja, ja hänen kanssaan on helppo pelata. Sillä ei kuitenkaan ole tässä hetkessä merkitystä, kun juhlimme tätä mestaruutta.

Loppukevennyksenä pyysin Baptistea vertaamaan McDavidia, joka ei tunnetusti ole toistaiseksi Stanley Cupia voittanut, Rauhalaan, joka voitti juuri kolmannen peräkkäisen mestaruutensa kapteenina.

– En osaa vastata tuohon, en tiedä mitä sanoa. It's all good!

Juttua muokattu 29.4.2024 klo 0.43: Kuva päivitetty.

» Lähetä palautetta toimitukselle