Joni Tuulola juhlii nöyrästi kolmatta peräkkäistä mestaruuttaan: “Isällä on niin hieno ura, että joudun vielä olemaan vähän hiljempaa kahvipöydässä”

LIIGA / Haastattelu
Tuulolan kolmaskin Tappara-kausi päättyi juhlintaan.
Kuva © Jarno Hietanen

Joni Tuulola on pelannut Tapparassa kaudesta 2021–22, joten jokainen kevät kirvesrinnoissa on päättynyt mestaruuteen.

– Ei voittaminen ole helppoa, mutta se on hemmetin kivaa. Joka vuosi on ollut kasassa ryhmä, jolla on ollut mahdollisuus voittaa ja joka kerta olemme pystyneet mahdollisuuden käyttämään.

Vuoden jatkosopimuksen tehnyt toisen polven kiekkoilija juhlii kolmatta peräkkäistä mestaruutta edelleen poikamaisella innolla.

– Tähän ei kyllästy, ja neljättä lähdetään hakemaan. On aivan huikeaa päästä juhlimaan tällä porukalla, jonka kanssa on päivittäin paiskittu hommia. Täällä on hieno yleisö, ja voittamisen takia tätä tehdään, niin hienoa, että pystymme faneille antamaan näitä hetkiä.

Kyllä viikon saa juhlia joka kerta, kun voittaa mestaruuden.

Mestaruuteen päättynyt kausi alkoi Tuulolan kannalta hankalasti.

– Nousujohteinen kausi. Minulla oli kesällä polvileikkaus, niin jouduin lähtemään takamatkalta kauteen ja pitkälle syksyyn tein ekstrahommia. Treenien ehdoilla mentiin pelaamaan, ja se oli ihan valittu strategia, että olisin parhaimmillani pudotuspeleissä.

Kysymykseen mestaruusjuhlien pituudesta Tuulola vastaa ensin kliseisesti "päivä kerrallaan", mutta intoutuu lopulta vähän hehkuttamaan.

– Kyllä viikon saa juhlia joka kerta, kun voittaa mestaruuden. Mennään ensin joukkueena kopin puolelle ja saunotetaan poikaa. Ei ole väliä, mihin sen jälkeen mennään, kunhan ollaan yhdessä.

Joukkuekavereista Veli-Matti Savinainen vaatii jopa kovan luokan puolustajalta aavistuksen tarkempaa silmällä pitoa.

– Savinaisesta voin sanoa sen verran, että toissa vuonna näin sen täällä jäällä ja seuraavaksi heti seuraavan kauden treeneissä. Ajattelin tänään pitää vähän silmällä, ettei hän pääse karkuun.

Jonin isä, Marko Tuulola, voitti pitkällä peliurallaan kaksi SM-kultaa 90-luvun Jokereissa ja yhden Ruotsin mestaruuden. Kolmella Liiga-mestaruudella ei vielä pääse leijumaan.

– Sanotaan näin, että isällä on niin hieno ura, että joudun vielä olemaan vähän hiljempaa kahvipöydässä. Puhutaan yli 1 000 ottelun ammattilaisurasta ja arvostan sen tosi korkealle. Eikä minun tarvitse hänelle kettuilla, laitan mieluummin veljelle viestiä.

» Lähetä palautetta toimitukselle