Tappara on enää muutaman askeleen päässä mestaruudesta – "Tällä ryöstöllä oli iso merkitys"

LIIGA / Haastattelu
Joni Tuulolalle maanantai-illan maali oli ensimmäinen tämän kevään pudotuspelissä.
Tappara voitti Pelicansin toistamiseen finaalisarjassa, tällä kertaa numeroin 3–2. Kotijoukkueen loppukiri ei riittänyt kirvesrintojen kaatoon. Tapparan luottopuolustaja Joni Tuulola onnistui läpiajosta maalinteossa, ja osuma jäi illan voittomaaliksi.

Kirvesrinnat lähtivät Lahteen ryöstöretkelle jo lauantaina otettu voitto taskussaan. Tappara oli etenkin tehokas vastahyökkäyksissään ja se johtikin toisessa erässä Pelicansia jo 3–0. Kotijoukkue sai toisen erän loppuun kirivaihteen päälle Luboš Horkýn maalilla. Linturyhmä kiri ottelun jopa lukemiin 2–3, mutta se jäi ottelun lopputulokseksi.

Tapparassa jo kolmatta kauttaan pelaava Joni Tuulola on kasvanut kirvesrintojen vakiopakiksi. Tuulolan ääni on erittäin tuttu joukkueen tunnelman kohottajana ja maanantaina 28-vuotias puolustaja pääsi myös kohottamaan tai toisaalta latistamaan hallin tunnelmaa läpiajomaalillaan. Edeltävä riippuu täysin siitä, kysyykö koti- vai vierasfaneilta.

– Siinä oli 4–2-tilanne tulossa ja siinä jäi vielä yksi pakki jalkoihin. Siinä kohtaa ei muuta kuin hanat kaakkoon ja kaikki mitä jaloista löytyy, pantiin käyttöön. Pääsin sitten vähän irti ja laitoin kiekon ylähyllylle.

– Teen joka kerta, kun tulee hyvä syöttö, Tuulola naurahtaa.

Vierasjoukkue tuli jälleen vahvasti otteluun, ja kirvesrintojen avausmaalin viimeistelikin jo ensimmäisessä erässä Heikki Liedes, jolle osuma oli kolmas kevään peleissä. Tuulola oli tyytyväinen joukkueen ottelun aloitukseen.

– Joukkueen kanssa olemme käyneet asioita läpi ja koko kauden ajan on ollut puhetta siitä, että haluamme tulla porteista saman tien kovaa. Haluamme olla pelien aluissa valmiita.

Vahva alku antoi tamperelaisille otteen myös kentän tapahtumiin. Tappara pystyi kontrolloimaan ottelua, vaikka Pelicans paineisti hyvin. Tapparalle avautui ottelun toisen erän aikana muutamia läpiajotilanteita, mutta Pelicans-vahti Niklas Kokko hoiti suurimman osan. Tuulolan 0–3-läpiajomaali antoi joukkueelle vain enemmän momentumia.

– Olemme olleet onnekkaita, kun olemme saaneet maaleja ja olemme olleet tehokkaita maalipaikoilta.

– Nyt olemme kauden mittaan oppineet olemaan kypsempiä ottelujen ratkaisuhetkillä toisissa ja kolmansissa erissä.

Ottelussa Tapparan konkarit Petri Kontiola ja Veli-Matti Savinainen olivat näkyviä niin kentällä kuin pistesarakkeessa. Kontiola syötti yhden maalin ja Savinainen viimeisteli Tapparan 0–2-osuman ylivoimalla.

– Nuo dieselkoneet ottavat aikaa, että käynnistyvät. Mutta kun ne hörähtävät käyntiin, niin alamme saada voimaa ulos.

Lahteen oli saapunut hyvin vierasjoukkueen kannattajia.

Katko perjantaille

Tapparalle voitto oli jo toinen finaalisarjassa ja se on nyt voittanut kummatkin kamppailut. Pelicansilla on paljon kirittävää, jos joukkue aikoo taistella vielä tosissaan mestaruudesta. Tapparan valtaisi pudotuspelikokemus näkyy joukkueen otteissa.

– Tällä ryöstöllä oli iso merkitys. On se eri pelata sarjaa 2–0-tilanteessa kuin niin, että sarja olisi 1–1.

– Kyllä se voitto aina tuntuu kivalta, en kiellä! Tuulola riemuitsee.

Sarjan kolmas ottelu pelataan keskiviikkona 24. päivä Tampereella. Ottelu tulee olemaan sarjan kannalta iso vedenjakaja. Pelicans lähtee hakemaan elintärkeää kavennusta ja Tappara lähtee hakemaan jo katkon paikkaa perjantaille Lahteen.

– Yritämme iskeä paremmin Pelicansin heikkouksiin. He tulevat myös kehittämään peliä ja meidän on tehtävä samoin. Käymme tiistaina pelilliset asiat läpi ja alamme keskittyä keskiviikkoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle