Clendening ja Baptiste lähtivät Tampereelta Venäjän ruplajäille

LIIGA, KHL / Uutinen
Adam Clendeningin lonkat ovat avoinna ja valmiina KHL-kaukaloihin.
Kuva © Jarno Hietanen
Ilveksessä ja Tapparassa pelanneet pohjoisamerikkalaiset tähdet päättivät siirtyä Liigasta ruplajäille.

Adam Clendening, 31, ja Nick Baptiste, 28, siirtyvät tulevaksi kaudeksi KHL-joukkueisiin. Clendening teki yksivuotisen sopimuksen Kunlun Red Starin kanssa, kun taas Baptisten tulevan kauden seura on Vitjaz.

Molemmat pelaajat ovat tulleet Liiga-yleisölle tutuksi tamperelaisseurojen kulmakivinä.

Clendening loisti päättyneellä kaudella Ilveksen puolustuksessa pelaten 40 runkosarjaottelua tehoin 8+20. Pudotuspeleissä yhdysvaltalainen pelasi viisi ottelua ja syötti niissä kolme maalia. Päättynyt kausi oli kokeneen puolustajan ensimmäinen Pohjois-Amerikan ulkopuolella.

Saksalaislehti Bild oli aiemmin kertonut, että tehopuolustaja olisi sopinut Eisbären Berlinin kanssa tulevan kauden edustuksesta, mutta seura ei ollut missään vaiheessa vahvistanut sopimusta.

Baptiste puolestaan on pelannut sekä Ilveksessä että Tapparassa yhteensä 102 runkosarjaottelua, joissa hän on tehnyt 35 maalia ja syöttänyt 27 maalia. Pudotuspeleissä tuore suomenmestari on pelannut 29 ottelua tehoin 7+4.

KHL tunnetaan sarjana, joka houkuttelee eurooppalaisia ja pohjoisamerikkalaisia pelaajia rahakkailla sopimuksilla. Venäjän aloitettua hyökkäyssotansa Ukrainaan sarjan maine on romahtanut, ja enää harva länsimaalainen pelaaja valitsee pelata siellä. Varsinkin siirrot Liigasta ruplakaukaloihin ovat harvinaisia, joskin usea Liigassa pelannut ulkomaalaispelaaja on siirtynyt KHL:ään Venäjän sotatoimien aikana.

Juttua muokattu 29.5.2024 kello 22.15: tarkennettu sitä, että usea ulkomaalaispelaaja on siirtynyt Liigasta KHL:ään.

» Lähetä palautetta toimitukselle