Ilves namutteli kapteeni Eemeli Suomen johdolla Ässät kesälomalle – välierävastustaja selviää myöhemmin

LIIGA / Raportti
Eemeli Suomi oli sunnuntaina pelipäällä.
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa

Ilves kaatoi sunnuntaina viidennessä puolivälieräottelussa Ässät lukemin 3–2 ja eteni välieriin otteluvoitoin 4–1. Tamperelaisseuran välierävastustaja selviää myöhemmin.

Ottelun suurin sankari oli Ilves-kapteeni Eemeli Suomi, joka saalisti ottelussa kolme syöttöpistettä. Tšekkivahti Marek Langhamer nappasi päätöserässä myös muutaman todellisen huipputorjunnan.

Ässät rikkoo ja Ilveksen nimivahva hyökkäys rankaisee

Ottelun avauserä oli jälleen Tampereella Ilves-merkkinen. Tupsukorvat pystyivät neljän kentän paineellaan ahdistamaan Ässien avauspeliä, ja kova karvaus teki Ässien hyökkäyspelistä todella kesyä.

Ilves iski ottelun avausmaalin ensimmäisellä ylivoimallaan, kun Tommi Tikka lakaisi maalinedustalta kiekon ohi Ässät-vahti Niklas Rubinin. Osuma oli kovaotteiselle sentterille kevään ensimmäinen.

Ässät ei onnistunut nostamaan tasoaan ottelun toisessa erässä. Porilaiset puolustivat kurinalaisesti, mutta kova puolustustaistelu vei virtaa hyökkäyspelistä. Ilves jatkoi aktiivista peliään ja kova materiaaliero alkoi näkyä kaukalossa.

Upean hyökkäyskuvion päätteeksi maaliahne Joona Ikonen laukoi ajassa 22.51 2–0-johtomaalin. Ässät näytti jo lamaantuneen osumasta, mutta 49 sekuntia myöhemmin Lenni Hämeenaho toi maalillaan uskoa vieraiden vaihtoaitioon.

Ässät joutui toisessa erässä paljon puolustamaan, ja tämän seurauksena kultakypärä Roope Talaja otti ajassa 27.01 hölmön rangaistuksen. Ylivoimalla Matias Mäntykivi laukoi napakasti 3–1-osuman.

Ässät tuli päätöserään todella määrätietoisesti. Porilaiset karvasivat aktiivisesti ja samalla Ilves perusti oman pelinsä tarkkaan puolustamiseen. Ässien runsaslukuinen kannattajakatsomo repesi riemuun, kun Hämeenaho toi illan toisella osumallaan patapaidat maalin päähän.

Ottelun lopussa koettiin kunnon dramatiikkaa, kun Ässät sai jo kiekon maaliin, mutta osuma hylättiin videotarkastuksen jälkeen, sillä Ässät-hyökkääjä Talaja teki maalin kädellään. Vielä tämän jälkeenkin fyysisellä laitahyökkääjällä oli erinomainen sauma tasoittaa ottelu, mutta uhrautuvasti taistellut Ilves kesti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo