Tuomas Salmela valaa uskoa Ässät-kannattajiin: "Teemme kaikkemme, jotta ensi kaudelle tähän aikaan pelataan vielä"

LIIGA / Haastattelu
Puolustaja toivoo, että Ässät pelaa jälleen ensi kaudella pudotuspeleissä.
Kuva © Tiia Mahkonen
Ensimmäistä kauttaan Porissa pelannut Tuomas Salmela sekä Ässät olivat kauden aikana tehottomia hyökkäysalueella, minkä vuoksi porilaisilla alkoi aikainen kesäloma. Kauden dramaattinen päättyminen Vaasassa harmittaa edelleen Ässien kopissa.

Tuomas Salmela saapui täksi kaudeksi Ässien puolustukseen hakemaan isompaa roolia ja uusia kokemuksia uralleen. Kausi päättyi pettymykseen, sillä porilaiset jäivät dramaattisesti ulos pudotuspeleistä viimeisellä runkosarjan kierroksella hävittyään kymppisijalle yltäneelle Sportille. Puolustajan puheista huokui edelleen pettymys, vaikka kausi päättyi jo reilu viikko sitten.

− Päällimmäisenä ajatuksissa on tietysti todella iso pettymys, kun emme pudotuspeleihin päässeet. Viihdyin hyvin ja tykkäsin todella paljon pelata Porissa. Halusin ottaa ison roolin puolustuksesta ja pelata omilla vahvuuksillani. Niissä omasta mielestäni onnistuin ihan mukiinmenevästi, Salmela aloitti.

49 ottelussa yhdeksän (1+8) tehopistettä kerännyttä puolustajaa harmittaa, ettei hän ollut kauden aikana tehokas hyökkäysalueella. Myös loppukauden loukkaantuminen oli mielessä.

− Hyökkäyspäähän olisin halunnut tuoda lisää, mutta itselläni tehottomuus vaivasi samalla tavalla kuin joukkueellakin. Isosti harmittaa, että jouduin runkosarjan lopun olemaan sivussa loukkaantumisen takia.

Salmelalla on selvä visio siitä, minkä vuoksi Ässiä ei pudotuspeleissä tänä keväänä nähdä. Hän näkee, että maalinteon tehottomuuden vuoksi porilaisilla alkoi aikainen kesäloma.

− Meillä oli varsinkin alkukauden jälkeen pitkä vaihe, jossa hakkasimme päätä seinään oikein urakalla. Liian paljon hävisimme maalin pelejä, kun mokasimme monta huippupaikkaa.

Pelin tason ailahtelua puolustaja on myös itse miettinyt, mutta syitä tämän takana Salmela ei tiedä. Hänen mielestään syitä tähän saattoivat olla maalintekovaikeuden lisäksi pelin sisäinen ailahteleminen sekä erikoistilannepelaaminen. Niklas Rubinin otteita puolustaja sen sijaan hehkutti.

− Maalivahtipeli oli meillä niin huippuluokkaa, että 11. sija harmittaa.

Salmela ei ole vielä suuremmin miettinyt tulevan kauden tavoitteitaan, mutta hän haluaa olla isossa roolissa myös ensi kauden joukkueessa. Lisäksi hän haluaa kehittyä sekä ottaa seuraavia askeleita uralla.

Salmelalla oli joukkuekavereina muutamia sellaisia kiekollisia puolustajia, jotka ovat samanlaisia kuin hän itse on. Hän istui omasta mielestään ihan hyvin porilaisten puolustukseen, jossa oli eri roolin pelaajia.

Martin Lefebvren kanssa oli todella hyvä pelata, mutta harmittavasti molemmille tuli aika pitkät loukkaantumiset.

Ässissä on pettymyksestä ja harmituksesta huolimatta käännetty jo katseita kohti tulevaa kautta ja analysoitu kauden aikaisen päätöksen syitä. Tiedossa on myös asiat, joita pitää ennen syksyllä alkavaa uutta kautta parantaa.

− Teemme kaikkemme, jotta ensi kaudelle tähän aikaan pelataan vielä. Motivaatio on iso, jotta saamme tuloksen ensi kaudella paremmaksi, Salmela päätti ytimekkäästi.

» Lähetä palautetta toimitukselle