Ässät vapautti Jere Härkälän tehtävistään – Jarno Pikkarainen porilaisten päävalmentajaksi

LIIGA / Uutinen
Jarno Pikkarainen valmensi Liigassa viimeksi kaudella 2022–23 HPK:n peräsimessä.
Kuva © Jarno Hietanen
Porin Ässät on vapauttanut päävalmentaja Jere Härkälän tehtävistään. Seuran uusi päävalmentaja on kaksivuotisen sopimuksen allekirjoittanut Jarno Pikkarainen.

Porin Ässät on vapauttanut päävalmentaja Jere Härkälän tehtävistään. Seura tiedotti asiasta maanantai-iltana. Tiedotteessa kerrotaan, että Härkälä "on tänään vapautettu toistaiseksi tehtävistään", mikä ei poissulje organisaatiossa jatkamista toisessa roolissa.

Härkälä luotsasi Ässiä päättyneellä kaudella korvattuaan Karri Kiven porilaisten penkin takana viime kauden päätteeksi. Hänen alaisuudessaan Ässät pelasi vahvan syyskauden, mutta seura putosi lopulta pudotuspelien ulkopuolelle runkosarjan päätöskierroksella ottelussa Sportia vastaan.

– Muutos tehdään tukeaksemme tavoitettamme olla joka vuosi sarjassa kahdeksan parhaan joukossa. Päättyneellä kaudella keräsimme viimeisistä 45 ottelusta 52 pistettä pistekeskiarvolla 1,16 ja meidän täytyy katkaista tuloksellisesti huono kierteemme, Ässien toimitusjohtaja Mikael Lehtinen kommentoi seuran tiedotteessa.

– Liiga on murroksessa, minkä myötä kilpailu tulee entisestään kiristymään. Kokonaisanalyysimme pohjalta vaatimustasoa pitää nostaa jokaisella osa-alueella tukeaksemme tavoitettamme, Lehtinen jatkoi.

Ässien uusi päävalmentaja on 51-vuotias Jarno Pikkarainen. Valmennusurallaan kuusi kautta TPS:n, HIFK:n ja HPK:n päävalmentajana työskennellyt kuopiolainen ei valmentanut menneellä kaudella missään jätettyään HPK:n viime kauden päätteeksi. Hän johdatti HIFK:n SM-pronssiin kaudella 2020–21. Lisäksi hänellä on kaksi Mestiksen mestaruutta ja sekä kaksi valintaa sarjan parhaaksi päävalmentajaksi.

– Jarno Pikkarainen on kokenut ja menestystä saavuttanut valmentaja. Hän on saanut revittyä parhaan irti joukkueistaan ja tuo hyvää johtajuutta sekä vaatimustasoa organisaatioomme, Ässien urheilujohtaja Janne Vuorinen kommentoi seuran tiedotteessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle