HIFK:n tuplamestari Mikaela Saukkonen HPK:hon − viime kauden ulkomaalaistähdet jatkavat, myös kaksi nuorta mukaan

Naisten Liiga / Uutinen
Mikaela Saukkosen ura jatkuu HPK:ssa.
Kuva © Aleksi Koskinen
Saukkosen lisäksi HPK saa kaksi nuorta uutta pelaajaa. Myös kaksi viime kauden kärkihyökkääjää jatkaa joukkueessa.

HPK:n naisten liigajoukkue on solminut viisi pelaajasopimusta. HIFK:ssa kahdella edelliskaudella Suomen mestaruudet voittanut puolustaja Mikaela Saukkonen, 16-vuotias italialaishyökkääjä Manuela Heidenberger ja 14-vuotias puolustaja Veera Laiho tulevat Hämeenlinnaan uusina niminä. HPK:sta jo tutut hyökkääjät Júlia Matejková ja Barbora Juříčková jatkavat oranssipaidoissa.

Tulijoista Saukkonen on edustanut Suomessa pelatessaan pääsarjatasolla vain HIFK:ta. 24-vuotias pakki on ollut pitkään Stadin Gimmojen johtavia pelaajia, ja on kuulunut myös joukkueen kapteenistoon muutaman kauden ajan.

Heidenberger on tuttu näky Italian alle 18-vuotiaiden ja naistenkin maajoukkueesta. Hänellä on vyöllään yhteensä kolmet alempien divisioonien MM-kisat maansa väreissä. Viime kaudella hän pelasi Italian sarjojen lisäksi Sveitsin A- ja B-liigoissa HC Luganon paidassa hän teki viidessä ottelussa kolme maalia A-liigassa, ja B-liigan EHC Bassersdorfissa syntyi viiteen peliin kuusi osumaa.

Laiho pelasi viime kaudella poikien U15 SM-sarjaa. TPS:ssä hän debytoi Naisten Liigassa.

Jatkosopimukset tehneet Matejková, 22, ja Juříčková olivat viime kaudella HPK:n kantavia voimia. Slovakialainen Matejková iski runkosarjassa 29 ottelussa 38 pistettä ja oli joukkueen sisäisen pistepörssin toinen. Kahdeksaan pudotuspelikamppailuun tulivat tehot 2+4=6. Tšekkiläinen 17-vuotias Juříčková teki runkosarjassa 19 pistettä 27 ottelussa ja otti nimiinsä HPK:n pistepörssin seitsemännen sijan. Pudotuspeleissä hän teki tehot 1+1 niin ikään kahdeksassa kamppailussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle